Technical difficulty   Moderate

Time  3 hours 38 minutes

Coordinates 245

Uploaded May 16, 2017

Recorded October 2003

-
-
2,241 f
1,036 f
0
2.0
4.0
8.09 mi

Viewed 56 times, downloaded 1 times

near L'Ametlla del Vallès, Catalunya (España)

Itinerari que uneix els quatre temples religiosos principals de la parròquia (que no del municipi) de l'Ametlla del Vallès, com són l'església parroquial de Sants Genís i Genís, d'origen romànic però bàsicament de finals del segle XVII, les ermites de Sant Nicolau i de Sant Bartomeu de Mont-ras, que conserven bona part del seu origen romànic, i el Santuari de Puiggraciós, de principis del segle XVIII.

L'itinerari surt de l'església parroquial de l'Ametlla per dirigir-se al Parc del Casal (carrer Mare de Déu de Puiggraciós), evitant en tot moment l'estreta carretera de Puiggraciós. A l'alçada del repartidor d'aigua (km 0.3) seguim pel carrer mestre Aymerich, que deixarem per enfilar-nos a Sant Nicolau (km 0.7).

Seguim una pista carenera que puja al nord. Entre les vinyes de can Busquets i de can Perera (km 1.1), creuem una pista que ve de la carretera de Puiggraciós i seguim a mestral, endinsant-nos en el bosc. Orientats a gregal, deixem enrere can Perera (km 1.7), la pista retorna a mestral i, de nou, a gregal. En una bifurcació prenem el camí de l'esquerra, que tomba a garbí i seguim el segon camí que es desprèn a la dreta, a mestral (km 2.1). Aquest camí ens porta a creuar el Torrent de can Beia (km 2.4) i a trobar la pista que del Cogul i la Serreta (km 2.6), que seguim, inicialment, a tramuntana. La pista guanya alçada tot fent llaçades i als Saulons (km 3.6) rep per l'esquerra la pista que ve de la plaça dels Cingles de Bertí. Arribem a les Planes (km 4.2), on seguim un moment el camí de la Garriga i seguim un tram el PR C-33 fins a, després d'un corriol que fa de drecera, trobem una nova pista (km 4.7), que seguim a la dreta, a mestral. A les envistes de Mas Miquel (km 5.4), la deixem i pugem al Santuari de Puiggraciós fent llaçades pel camí que, inicialment, torna enrera a la nostra esquerra.

Del Santuari de Puiggraciós (km 6.3) retornem per la pista principal fins al preciós veïnat del Serrat de l'Ocata (km 7.1). Un cop arribem a l'asfalt, un camí es desprèn a la dreta, en direcció a can Mestres, posteriorment es bifurca (prenem el que baixa a l'esquerra) i aquest el deixem per una axargallada pista que baixa a ponent/garbí. Creuem el final del carrer Joaquim Rodrigo (km 7.5) i baixem fortament entre el bosc fins anar a petar al carrer Eduard Toldrà entre unes cases que van començar a construir-se fa trenta anys i que són el final d'aquesta ancestral drecera (km 7.6). Seguim el carrer, en ascens, a la dreta i al seu final ens trobem una gran plaça explanada (km 7.9), on a ponent baixa fortament la carretera de Sant Bartomeu, que mena directament a aquesta ermita (km 8.7).

Desfem camí fins al carrer Tarragó, que seguim. Tot seguit, el carrer de la Gralla, que mena al Pla de la Violona. Allà abandonem la pista asfaltada per un trencant senyalitzat (km 10.9) per baixar al Torrent del Verder, que seguim. Creuem una pista (km 11.8) que porta a un carrer asfaltat de la urbanització per seguir el torrent, que ens regala bonics paratges com la Font del Racó (km 12.6) i seguint el mateix camí de sobre la Font creuem el camí de circumval·lació i retornem a la parròquia (km 13).

Índex IBP: 54.

Comments

    You can or this trail