Coordinates 185

Uploaded November 1, 2016

-
-
2,047 f
656 f
0
3.2
6.4
12.75 mi

Viewed 401 times, downloaded 9 times

near Turin, Piemonte (Italia)

Aquesta és una ruta turística per la ciutat de Torino on hi trobem els principals elements característics de la ciutat. Començarem al centre històric i recorrerem els carrers més populars, visitant així els llocs marcats d'interès. Arribarem a un cert punt on agafarem el tren via per anar a visitar el cim del turò de Superga, i baixarem també en tren vía. La ruta acabarà a peu, a les Portes Palatines Romanes, un monument sensacional i una de les conservacions millors de l'època.

View more external

World Heritage Site

Palazzo Reale

Era el palau reial de la Casa de Saboya, va ser la primera i la més important de les residencies de la Casa real dels Saboya, declarada patrimoni de la Humanitat per la Unesco. És principalment d’arquitectura d’estil barroc.
World Heritage Site

Palazzo Madama

Era residencia reial de la Casa dels Saboya, declarada també patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La visita del castell es sempre gratuïta!
Sacred architecture

Il Duomo di Torino

És l’església principal catòlica de Torino, i és famosa per albergar a la seva capella, la “Sábana Santa”. Aquesta és una tela de lli que mostra la imatge d’un home que presenta les marques i traumes físics propis d’una crucifixió. Aquesta es famosa mundialment perquè es considera per moltes persones com la tela que envoltava Crist després de la seva mort.
Building of interest

La Mole Antoneliana

Originalment construïda com a sinagoga, és símbol de Torino a més de ser una meravella arquitectònica. Dins d’aquesta monuments ens trobem amb el Museu Nacional del Cinema, ideal pels apassionats de la història del cinema. El preu d’entrada normal es de 10 euros i amb carnet d’estudiant o menor de 18 anys 8 euros. Depenent de les sales que vulguis visitar, costarà menys, però el màxim preu és l’esmentat anteriorment. Aquest preu inclou el pujar en ascensor de vidre fins a dalt de tot de “la mole” i veure les vistes de tota Torino.
Sacred architecture

Església de la Gran Mare de Deu

És un dels llocs més importants de culte catòlic a Torino. Es va acabar de construïr l'any 1831 pel retorn del rei Vittorio Emanuele I di Savoia, antic rei de Cerdeña, duc de Savoia, Piemonte i Aosta.
Bus stop

Agafem el trenvía fins la parada Superga

La parada s'anomena Fermata 1817 - GRAN MADRE
panorama

Basílica de Superga

La Basílica va ser edificada el segle XVII per Víctor Amadeo II de Saboya a sobre del turó de Superga. És una arquitectura classicista amb un toc de barroc. L' església alberga moltes de les tombes dels prínceps i reis de la Casa dels Saboya. Les vistes des d'aquest punt sont impressionants. És interessant saber que a prop de la Basílica hi va succeir una tragèdia aèrea l'any 1949, en el qual viatjava tot l'equip de futbol Torino Football Club (popularment conegut com el il Gran Torino). L'avió es va estavellar contra el mur de contenció a la part posterior de la Basílica de Superga. Es van registrar 31 víctimes mortals, incloent-hi 18 jugadors del mític equip torinès, periodistes i la tripulació de l'avió.
Bus stop

Agafem el trenet que ens porta a la basílica de Superga

Arribem a Stazione Sassi (Piazza Modena), i agafem la Cremagliera Sassi - Superga
Castle

Castell del Valentino

Siutat al Parc del Valentino, amb una superfície de casi 50 hectàrees ple de zones verdes, ésuna de les antigues residencies de la casa reial dels Saboya, declarada també patrimoni de la humanitat per la Unesco l’any 1997. Ara mateix és la seu de la facultat d’arquitectura de Torino. També hi trobem el parc botànic i el museu medieval, construït el 1884 per la exposició universal de Torino dins d'aquest parc.
Park

Hort Botànic

Jardí i hort botànic propietat de la Universitat de Torino pels seus estudis i investigacions.
Sacred architecture

Església San Massimo Vescovo de Torino

L'església està dedicada a Massimo, primer bisbe notori de Torno entre finals del segle IV i principis del segle V. L'edifici segueix la costum del segle XIX de titular les noves esglésies parroquials amb figures de sants exemplars per a la predicació i l'activitat pastoral.
Museum

Museu Egipci

És el segon museu més important de l’antic Egipte per la seva col·lecció d’antiguitats, després del Museu Egipci del Cairo. El preu de l’entrada normal es 15 euros, nens fins a 6 anys 2 euros, fins a 14 3 euros i amb descompte d’estudiant 11 euros.
Photo

Plaça San Carlo

És una de les plaçes més boniques i monumentals de Torino, despres de Plaça Castello. Hi trobem molts bars de l'època on fan un menjar i sobretot un cafè exquisit. El bar més conegut és el Bar Torino, on hi trobem devant de la porta, un dibuix de toro de ferro al terra que segons la llegenda urbana, s'ha de passar pel damunt per tindre bona sort.
Building of interest

Vía Roma

Aquest carrer que conecta Plaça San Carlo i Plaça Castello, conté molts portics amb botigues de luxe i no tant de luxe. De nit el carrer s'il·lumina i deixa un ambient molt acollidor i bonic.
Ruins

Porta Palatina

La Porta Palatina era una de les portes d'accés de l'antiga ciutat romana Iulia Augusta Taurinorum (el que ara s'endiu Torino). És un dels jaciments millor conservats de l'època romana.

Comments

    You can or this trail