Download
TheMiner
91 11 52

Distance

3.36 mi

Elevation gain

778 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

476 ft

Max elevation

1,067 ft

Trailrank

19

Min elevation

516 ft

Trail type

One Way

Coordinates

192

Uploaded

June 7, 2020
Be the first to clap
Share
-
-
1,067 ft
516 ft
3.36 mi

Viewed 142 times, downloaded 0 times

near Ugljevik, Republika Srpska (Босния һәм Герцеговина)

Polazište staze je izletište koje uređuje udruženje "Kolona BB", te strmim usponom se savlađuje visinska razlika od 50-ak metara do vidikovca Nijemac (255 mnv).
Staza dalje vodi laganim hodom do djela rekultivisanog zemljišta - borove šume, odakle počinje Sjeverno odlagalište površinskog kopa Bogutovo Selo. Kroz odlagalište staza ispočetka vodi uzbrdo ka jugu, da bi uslijedilo spuštanje prema jugo-zapadu kroz još uvijek nerekultivisani teren. Staza vodi u pravcu "Spasina" i penje se sa južne strane Brđana do Pajića pećine.
Dužina staze cca 5,4 km
Picnic

START - Izletište 'Kolona BB'

Izletište koje uređuje udruženje građana "Kolona BB" iz Ugljevika je početna tačka svih uređenih staza.
Panorama

Vidikovac Nijemac

Vidikovac Nijemac, ili kako ga Ugljevičani najčešće zovu "Kućica", nalazi se na nadmorskoj visini od 255 m. Sa njega se pruža najbolji pogled na naselje Ugljevik, jer se faktički nalazi u samom centru naselja. Sa lijeve strane vidikovca, prema zapadu, pruža se pogled ka naselju Centar, a sa desne strane vidikovca, prema sjeveroistoku ka Novom naselju i naselju Sjever. U vrijeme izgradnje naselja, u prvoj polovnini 80-ih godina ovdje je iz Bogutovog Sela prenijeta kuća Kaće Milivojevića, u kojoj se nalazio spomen-dom NOR-a.
Mine

Sjeverno odlagalište PK Bogutovo Selo

Sjeverno odlagalište Površinskog kopa Bogutovo Selo je rudarsko područje i manjim dijelom rekultivisano zemljište. STROGO JE ZABRANJENO KRETANJE VAN STAZA.
Cave

Pajića pećina

Comments

    You can or this trail