Moving time  one hour 46 minutes

Time  2 hours 25 minutes

Coordinates 1390

Uploaded September 30, 2018

Recorded September 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,572 f
2,182 f
0
1.3
2.5
5.01 mi

Viewed 197 times, downloaded 9 times

near Solsona, Catalunya (España)

Caminada que hem fet sense planificació prèvia i que ha estat un èxit com ha anat.

Hem sortir de la plaça major de Solsona cap a la font del Corb, hem seguit per la ribera fins fins el trencant de ca l'Alguer, que és per on hem passat per anar al camí de tornada cap a la Creu Blanca.

En arribar a l'alçada de cal Trinxet de la Costa, hem pres el corriol de la Borda per anar a la casa Bonavista.

Fent el camí cap a la font dels Frares hem fet parada i fotos al mirador que hem denominat de la Roca Borda del Rei Lleó. Suposo que el nom correcte del mirador deu ser el de Miravella, perquè està sobre el camp de Miravella, però hem volgut donar-li un nom és modern. Es una roca que té certa semblança a la del rei lleó, però sense arribar al seu nivell, i al estar a la vessant de la Borda, ens ha semblat encertat dir-li la "Roca Borda del Rei Lleó".

Hem continuat cap a la font del Frares, Mare de la Font i cap a Solsona pel camí de la ribera.
Photo

Font del Corb

La font del Corb és una font de broc obrada en pedra del municipi de Solsona a la comarca del Solsonès. Es troba al just a la riba esquerra del riu Negre a uns 200 metres escassos després d'haver deixat enrere la darrera casa de la ciutat sortint-ne pel carrer de la Font del Corb. En documentació de l'any 1444 és anomenada la font del gorg, però en l'any 1461 ja apareix amb l'actual denominació.[3] En un altre document, aquest del segle XVI, s'hi deixa constància que es fan unes obres per adobar-la i s'hi construeix un abeurador. https://ca.wikipedia.org/wiki/Fonts_del_municipi_de_Solsona#Font_del_Corb.
Photo

Cal Trinxet de la Costa

Aquest camí permet pujar fins al cim de la Borda des de la vessant oriental, passant pel costat de Cal Trinxet de la Costa, cas que dona l'altre nom que té el serrat de la Borda. La Borda (també anomenada el serrat de cal Trinxet) és una muntanya de 838 metres que es troba al municipi de Solsona, a la comarca del Solsonès. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic (referència 273096015). A uns 400 metres al sud-sud-est, hi trobem la casa de cal Trinxet de la Costa (o simplement, cal Trinxet), una masia de la qual prové un dels noms de la serra. https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Borda_(Solsona)
Photo

Casa Bonavista

Casa que trobem al altiplà a mig camí de la Borda, i que el seu nom es correspon perfectament a la bona vista que hi ha des d'aquest punt. A la casa hi ha uns quants gossos que quan hi passes surten lladrant a saludar-te. Per sort no surten del filat que delimita la casa, però impressionen i fan por als que tenen por dels gossos.
Photo

Mirador de Miravella o la Roca Borda del Rei Lleó

En una corba del camí de la font del Frares a la Borda hi ha un curt corriol que ens porta a unes roques que són un excel·lent mirador, sobre el camp de Miravella, el que hi ha sobre de la Mare de la Font. Com que feia pocs dies que havien anat a la Roca del Rei Lleó que hi ha sobre del Càmping el Solsonès, ens va semblar que hi tenia certa similitud però sense arribar al seu nivell, i com que està al serrat de la Borda, ens va fer gràcia denominar-la Roca Borda del Rei Lleó.
Photo

La Roureda de la font dels Frares

El més emblemàtic de la font dels frares no es la font, que pràcticament no raja, sinó per la espectacular roureda que té des de la carretera fins al pla dels roures que hi ha al costat de la Teuleria. Val la pena gaudir de cada un dels roures i de les seves soques boterudes.
Photo

La Font de la Mare de la Font

Antigament era coneguda amb el nom de font de Miravella per trobar-se sota mateix de la masia d'aquest nom, però davant les dificultats de proveïment d'aigua que patia Solsona, a principis del segle XV el Cosell de la ciutat va acordar fer arribar a Solsona l'aigua d'aquesta font. En un document datat l'any 1420 hi consta el contracte signat pel Consell amb Pere Puigredom, de Cervera, i Joan Ferrer, de Montblanc, per a construir els canons de la conducció que havien de tenir un pam d'amplada i dos de llargada. Aquest contracte incloïa, així mateix, la construcció d'un aqüeducte sobre la riera d'Olmeda (encara subsistent) i dels tres dipòsits de tres fonts a bastir dins del recinte de la ciutat: la font Major (actualment coneguda com la Font de la plaça de Sant Joan), la font de l'Església (actualment la font de la plaça de la Catedral) i la font del Castell (font de la plaça Sant Isidre). La primera de les tres que es va construir va ser la font Major i la consciència dels solsonins de l'època que l'aigua que d'ella brollava provenia de la font de Mirabella devia comportar que aquesta font passés a denominar-se amb el topònim actual. El primer document trobat fins ara en què hi figura aquesta nova denominació data de l'any 1557[3] Actualment entre la rampa i les escales que donen accés a la plaça on hi ha la font autèntica, hi ha una segona font. És una font canalitzada; l'aigua que hi brolla prové de la primera font. Sovint, però, aquesta font no raja i l'aigua de la primera font es canalitza cap a una font de sortidor situada al mig d'un petit estany amb peixos que es troba davant d'aquesta segona font. https://ca.wikipedia.org/wiki/Mare_de_la_Font_(Solsona)

1 comment

 • Sussi I Jordi Dec 2, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Caminada molt recomendable per fer amb nens

You can or this trail