Moving time  2 hours

Time  2 hours 23 minutes

Coordinates 1233

Uploaded December 21, 2019

Recorded December 2019

-
-
1,725 f
875 f
0
1.1
2.2
4.43 mi

Viewed 102 times, downloaded 4 times

near La Drova, Valencia (España)

El sender local SL-CV-79, discorre pels vessants meridionals del Mondúber, dins Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell. El recorregut és circular i comença en el Centre d'Interpretació ambiental del paratge natural protegit de Gandia de 560 hectàrees de superfície que està situat en el quilòmetre 9,7 de la carretera CV-675 de Gandia direcció Barx. El Centre d'Interpretació te la funció de divulgar i proporcionar ajuda al visitant per a poder interpretar aspectes ambientals del paratge on està situat. En concret, els orígens dels relleus, la influència de l'aigua com a element important de modelatge del paisatge, l'evolució que ha presentat des de l'època del Paleolític fins a l'actualitat, la flora i fauna autòctones, les mesures de protecció als incendis forestals i la conservació de la biodiversitat. Horari de visita: Caps de setmana i festius de 10:00 a 14:00 hores. Resta de dies amb reserva prèvia. Informació i reserves: 667 697 448, www.medinatural.gandia.org
Decidim fer la ruta en el sentit contrari al de les agulles del rellotge, anant per camí primer i senda després pel Barranc de la Caldereta. A través del Coll de la Caldereta ens dirigirem al Barranc de les Revoltes i a partir d’ací començarem a pujar.
Farem una parada en la Font del Garrofer i seguirem cap amunt. El punt més alt serà el Coll de la Rafela, entre la Penya Negra i el cim del Mondúber, lloc des d’on s'obté unes fantàstiques vistes del Mediterrani.
La tornada es realitza per una pista de terra. El punt clau de la ruta és la Cova del Parpalló, jaciment arqueològic del Paleolític Superior dels més importants d’Europa. Està catalogada con Bé d'Interés Cultural i es troba en procés per a ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.
Es tracta d'un abric natural format per la dissolució de les roques calcàries de massís del Mondúber i situada dins del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borell.
La cova va comptar amb presència humana de forma contínua des de fa uns 29.000 anys i fins fa 11.000 anys. Horari de visites: Caps de setmana i festius a les 11:00 hores, Resta de dies amb reserva prèvia. Informació i reserves: 667 697 448, www.medinatural.gandia.org

=======================================================================

Sendero Local SL-CV-79, discurre por las vertientes meridionales del Mondúber, dentro de Paraje Natural Municipal Parpalló-Borrell. El recorrido es circular y empieza en el Centro de Interpretación ambiental del paraje natural protegido de Gandia, de 560 hectáreas de superficie que está situado en el kilómetro 9,7 de la carretera CV-675 de Gandia dirección Barx. El Centro de Interpretación te la función de divulgar y proporcionar ayuda al visitante para poder interpretar aspectos ambientales del paraje donde está situado. En concreto, los orígenes de los relieves, la influencia del agua como elemento importante de modelado del paisaje, la evolución que ha presentado desde la época del Paleolítico hasta la actualidad, la flora y fauna autóctonas, las medidas de protección a los incendios forestales y la conservación de la biodiversidad. Horario de visita: Fines de semana y festivos de 10:00 a 14:00 horas. Resto de días con reserva previa. Información y reservas: 667 697 448, www.medinatural.gandia.org
Decidimos hacer la ruta en el sentido contrario al de las agujas del reloj, yendo por camino primero y senda después por el Barranco de la Caldereta. A través del Collado de la Caldereta nos dirigiremos al Barranc de las Revoltes y a partir de aquí empezaremos a subir.
Haremos una parada en la Font del Garrofer y seguiremos hacia arriba. El punto más alto será lo Collado de la Rafela, entre la Peña Negra y la cumbre del Mondúber, lugar desde donde se obtiene unas fantásticas vistas del Mediterráneo.
La vuelta se realiza por una pista de tierra. El punto clave de la ruta es la Cueva del Parpalló, yacimiento arqueológico del Paleolítico Superior de los más importantes de Europa. Está catalogada cono Bien de Interés Cultural y se encuentra en proceso para ser declarada Patrimonio Mundial por la UNESCO.
Se trata de un abrigo natural formado por la disolución de las rocas calcáreas de macizo del Mondúber y situada dentro del Paraje Natural Municipal Parpalló-Borell.
La cueva contó con presencia humana de forma continua desde hace unos 29.000 años y hasta hace 11.000 años. Horario de visitas: Fines de semana y festivos a las 11:00 horas, Resto de días con reserva previa. Información y reservas: 667 697 448, www.medinatural.gandia.org
Museum

Centre d'Interpretació Paralló-Borrell

Intersection

Dreta

Photo

Serra del Mondúver

Intersection

Dreta

Intersection

Esquerra

Photo

Barranc de la Caldereta

Intersection

Esquerra

Intersection

Pal indicador

Photo

Barranc de les Voltes

fountain

Font del Garrofer

fountain

Font del Garrofer

Intersection

Pal indicador

Information

Cartell d'informació aprofitament forestal

Shelter

Refugi del Coll de Rafela

Mountain pass

Coll de la Rafaela

panorama

Xeraco i la Mediterrània

Photo

Mirador de la Caldereta

Cave

Coveta

Cave

Coveta

Information

Cartell informatiu de la Cova del Paralló

Photo

Cova del Paralló

Information

Cartell informatiu del descobriment de la cova

Information

Cartell informatiu de la vida en la cova del Paralló

Information

Cartell informatiu de la fauna prehistòrica

Photo

Camí de la Font del Paralló

fountain

Font del Paralló

Information

Cartell informatiu

Information

Cartell informatiu

Intersection

Pal indicador

Information

Cartell informatiu de la vegetació prehistòrica

Photo

Museu del Centre Interpretatiu del Paralló

Photo

Museu del Centre Interpretatiu del Paralló

Comments

    You can or this trail