Dermit

Coordinates 101

Uploaded April 25, 2018

-
-
521 f
259 f
0
0.6
1.3
2.58 mi

Viewed 27 times, downloaded 0 times

near El Canyet, Catalunya (España)

Parada 1: Aqui ens reunirem amb els nens i els hi farem una introducció, els hi posarem en context d'on estan, que veuran (fauna i flora) i les activitats que es faran durant el recorregut. Tambe es fara mencio a les normes per anar per la montanya, en silenci, sense cridar, no tirar brossa..... Parada 8: Seria l'acomiadament de la visita, faria una posada en comù per extreure conclusions que hagin extret i els hi preguntaria que els hi ha semblat la visita.
Una vegada iniciem el trajecte, als pocs metres de començar i una vegada els nens, per ells sols, hagin vist i hagin fet la primera presa de contacte a l'entorn pel qual ens mourem durant la vista, els aturaria a Ca l'Alemany, se'ls faria menció que antigament era una masia i els usos que tenia la vall al llarg de la historia acompanyat de fotos antigues i seguidament els hi faria saber que per tota aquesta zona i han molts animalons diferents i que si caminen en silenci els poden escoltar i amb sort veure.
En la part més alta del recorregut, tindrem unes bones vistes de la vall i podrem identificar parts com: Ca l'Alemany, Turo de Montigalà i el Monastir de Sant Jeroni, aqui aprofitarem per explicar el recorregut que farem als nens i també realitzarem una activitat que sera dir totes les coses fetes per l'home que veuen. (Fabriques, masies, linies elèctriques, ciutat, camps de conreu) per arribar a la conclusió que la vall de Sant Jeroni esta o ha estat totalment afectada per l'home i no precisament per al be de la zona.
Una vegada arribem al monestir, faria la parada per esmorçar, despres parlaria una mica de la importancia del monastir, seguidament ensenyaria els usos de la vall ja que hi haura un hort, camps de conrreu i camps de secà i diria que aquesta vall proporciona aliment i treball per la gent dels voltants. I una altre activitat seria fer un analisis de la vegetacio que ens trobem amb el clima que tenim, els hi explicaria el perque la vegetació es aixi i quines estrategies te per defensar-se de les condicions adverses fent mencio que la natura es molt llesta i no fa les coses perque si
Una vegada iniciat el cami de tornada per l'alte costat de la vall, ens aturariem a la creu perque des d'alla tambe tenim una bona vista de la vall i faria l'activitat d'avistament d'ocells mitjançant binocles. Tambe podriem portar algunes plomes de diferents ocells o ous i fotografies dels diferents ocells per ensenyar als nens en cas de no no fer cada avisament.
En aquest punt de la visita, explicaria que es un aqüeducte, com funciona i perquè s'utilitzava avanç. Aqui recalcaria la importància del aigua en la zona, diria que es un recurs limitat i explicaria als nens el tipus de precipitació que tenim, que hi ha sequera a l'estiu i faria una mica de difusió per evitar que provoquin un foc ja que la vegetació per l'absència d'aigua es força inflamable tot hi que diria que moltes de les especies vegetals del mediterrani estan adaptades al foc.
En la penultima parada i enllaçant amb la parada del aqueducte faria referencia que les plantes també necesiten aigua per creixer i que si no la tenen s'han d'adaptar, els faria observar les diferencies que hi ha entre la vegetació de la vall i la vegetació de ribera on estem en aquell punt i faria entendre als nens que les plantes de la vall han de ser aixì, mes seques i xeromorfes per l'absencia d'aigua i que dins del bosc de ribera, degut a la presncia de l'aigua es poden permetre tenir la full mes gran, mes nutrients i tenir mes evapotranspiració. Tambe diria que en zones d'aigua poden viure anfibis, rèptils i alguns sanglars degut a que hi ha fang per netejar-se. Com a activitat els hi ensenyaria fotos de la possible fauna que podem trobar en l'entorn del bosc de ribera i els recalcaria el tema de les especies invasores tant en flora com en la fauna, que destrossen l'ecosistema i fer divulgació de les bones practiques per evitar aixo.

Comments

    You can or this trail