-
-
207 ft
69 ft
0
0.6
1.1
2.23 mi

Viewed 43 times, downloaded 2 times

near Spanisches Dorf Pueblo Espanol, Baleares (España)

http://e-alvac.caib.es/rutas-ruta22.html

La zona de salut del centre de salut Son Pisà està situada a la zona centre–nord de la ciutat de Palma i engloba completament els barris de Son Dameto i Son Cotoner, i una petita part dels de Son Dureta i sa Teulera.

Els orígens de la urbanització d’aquests barris es remunten a mitjan segle XIX i constitueixen una zona d’eixample de la ciutat. De fet, Son Pisà és el nom de la masia, encara existent, que inicialment congregava la majoria del terreny dedicat principalment al cultiu i a la ramaderia. Una part important de les construccions són plantes baixes, que solen estar habitades per gent gran, mesclades amb cases de 4 pisos sense ascensor típiques de la postguerra i amb edificis moderns de 10 plantes o més d’alçada.

El centre de salut assisteix devers 23.000 habitants, un terç dels quals comprès entre edats de 41-65 anys i especialment sensible al desenvolupament de malalties cròniques.

Per aquest motiu, Son Pisà aposta per una atenció centrada en la prevenció de les malalties a través de la promoció de l’activitat física amb les rutes saludables i disposa, a més, de d’un catàleg d’actius per recomanar-les.

L’orografia del terreny presenta suaus desnivells que oscil·len un màxim de 50 m, en gairebé la totalitat. Així, la zona està ben dotada de recursos per a l’exercici físic: parcs com el de Son Dameto i Sa Riera (amb aparells per fer exercici físic), carril bici, el poliesportiu de Son Moix, associacions de veïns i de gent gran, així com diverses entitats privades.
Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Comments

    You can or this trail