Time  2 hours 27 minutes

Coordinates 1764

Uploaded July 6, 2019

Recorded July 2019

-
-
2,850 f
2,380 f
0
1.3
2.5
5.01 mi

Viewed 15 times, downloaded 0 times

near el Prat de Sant Julià, Catalunya (España)

Avui es tractava d'estirar un mica les cames ben d'hora i passejar pels voltants de Sant Andreu de la Vola i comprovar si l'eruga del boix ja havia arribar aquí. Malauradament ha arribat i hi ha grans extensions de bosc amb el boix pelat. A la Garrotxa diuen que a l'any següent torna a brotar, esperem que sigui així doncs entre els 700 i 900 metres ja no queda rés. Cal portar aigua, doncs les fonts que trobarem a Llombregueres no són potables. No hi ha cap dificultat tècnica i la ruta transcorre per amples pistes. La ruta també es pot fer en sentit anti-horari.

Deixem el cotxe sobre la boca del túnel de Bracons, on hi hem arribat per la C-37. Anem seguint la pista que ens portaria al Prat de la Vola, fins arribar al trencant del Mas Manquet. Primer haurem de travessar el riu Fornès que aquesta època de l'any poca aigua porta. El bosc de ribera és espectacular, de bon grat hauríem seguint caminant pel costat del riu.

Arribem a la casa que està en runes i seguidament agafem una pista que mirant el pla que tenim davant surt a l'esquerra mirant el sud; aquesta pista ens enfilarà suaument fins a les Enfores. La pujada és envoltada de boixos secs i alzines i roures amb poca ombra.

Farem tota la carena de la Costa del Collell on podrem observar panoràmiques fantàstiques: tant la serralada de Bellmunt, com el pic de l'Àliga, per un banda i la Serra del Feu per l'altra banda, fins arribar a l'església de Sant Andreu de la Vola. Diuen que originàriament era romànica, però avui després de totes les transformacions que ha patit no sabem distingir-ne l'estil ni la seva gràcia.

Desfem un tros de camí i anem cap a la Rierola, una reformada casa pairal situada sobre un meandre del Fornés, que haurem de creuar. Novament crida l'atenció el bosc de ribera, tant frondós. A partir d'aquí comença la pujada per ample pista fins a la casa de Llombregueres, titularitat de l'Agrupament escolta de Torelló. La font que trobarem pel camí no porta aigua amb garantia sanitària i la del costat de la casa tampoc.

De Llombregueres sortirem pels prats situats al nord, una mica intuitivament i sense camí senyalat. Amunt trobarem una pista i un camí que ens portarà a la Portella, una casa gran amb una edificació dedicada a agroturisme.

Des d'aquí un corriol ens portarà al veïnat de Dalt de la Vola on sortirem a l'antiga carretera de Sant Pere de Torelló a Joanetes, que creuarem per agafar cap a cal Piguillem i cap on tenim aparcat el cotxe.
Foto del Mas Manguet
Foto del Mas La Pradella
Foto del Mas Llombregueres
Foto del Fornés
Foto del riu
Foto de Sant Andreu de la Vola

Comments

    You can or this trail