Time  one hour

Coordinates 185

Uploaded August 5, 2016

Recorded June 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
4,496 f
3,949 f
0
0.3
0.5
1.05 mi

Viewed 1419 times, downloaded 79 times

near Castellar de N'Hug, Catalunya (España)

Sortim de l´esplanada que hi ha davant del hostal Les Fonts, a la carretera BV-4031 km 8 aproximadament, seguint les indicacions Les Fonts del Llobregat direcció Nord-Est i que arriba al poble de Castellar de n´Hug.
.
Informació pressa de parcsnaturals.gencat.cat
Les fonts del Llobregat són el drenatge principal d'un aqüífer càrstic excavat en les calcàries devonianes, entre el Puigllançada i la Pleta Roja, que drenen una superfície de més de 20 km2.
El cabal mitjà de les fonts és d’uns 900 l/s, però durant els episodis de pluges intenses pot arribar fins als 6.000 l/s. Això representa que el volum puntual emmagatzemat en el sistema és d’uns 4 Hm3, i es calcula que el volum anual d'aigua emès per la surgència és de 28,3 Hm3, 28.300 milions de litres.
Les calcàries carstificades del devonià contacten de forma discordant amb els materials detrítics i vermells del permià, just al sud de la surgència. Aquests materials permians actuen de barrera impermeable del sistema.
Tot el sistema càrstic de les fonts del Llobregat és un bon model d'aquest tipus d'aqüífers, en què l’aigua circula lliurement per avencs, coves i galeries, i es troba molt condicionada per la pluviometria de la zona. El temps de trànsit, que és el temps que triga l'aigua a recórrer tot el sistema, des que hi entra fins que en surt, pot durar de poques hores fins a diversos dies.
La cova de la Tuta, situada damunt de Castellar de n'Hug, és una surgència abandonada del sistema càrstic, i les seves galeries havien format part de tot el conjunt.
A Gósol, la font de Torrentsenta presenta un funcionament molt similar, amb la diferència que allà les calcàries carstificades són del cretàcic i les roques impermeables són les argiles guixenques del triàsic superior.
Ben a prop, hi ha una petita surgència que actua com a sobreeixidor i la quantitat d'aigua que drenen, entre 40 i 80 l/s, és clarament inferior.
.
.
Salimos de la explanada que hay delante del hostal Les Fonts , en la carretera BV- 4031 Km 8 aproximadamente , siguiendo las indicaciones Les Fonts del Llobregat dirección Noreste y que llega al pueblo de Castellar de n'Hug.
Waypoint

Castellar de N'hug

Waypoint

Fonts del Llobregat

Waypoint

Hostal Les Fonts

Waypoint

Molí d´Orriols

Waypoint

Pont de la Farga Vella

Waypoint

Pont del Molí d'Orriols

1 comment

 • Photo of carlos5

  carlos5 Aug 24, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Ruta muy sencilla y bonita, durante la mayor parte del trayecto vas al lado del río, las vistas son preciosas, fácil de realizar con niños. Hay mesas y bancos para sentarse a descansar y tomar algo.

You can or this trail