Coordinates 448

Uploaded September 2, 2018

-
-
2,014 ft
1,654 ft
0
1.0
2.0
4.06 mi

Viewed 1146 times, downloaded 48 times

near Sant Ponç, Catalunya (España)

Tots els colors del blau entre els verds del bosc.

És una caminada de bon fer, agradable i amb paisatges excel·lents, que canvien de color cada dia, segons l'hora, el temps i l'estació de l'any. En resum, poder gaudir de tots els colors del blau entre els verds del bosc, pensant que per la tardor cal afegir-hi els grocs, vermells i marrons.

Deixem el cotxe a l'aparcament que hi ha a l'arribada al pantà i comencem la caminada pel camí que hi ha al marge dret del pantà, seguint el camí que el voreja a ran d'aigua fins arribar a la punta de la rasa Perpètua, lloc on el pantà ofereix una coloració de l'aigua dins de les games del blau turquesa.

Continuem de tornada per camí que va fent pujada pel mig de l'obaga dels Freixes, fins arribar a la baixada de la costa de la Mala-Sang. Abans d'arribar-hi ens aturem en un parell d'excel·lents miradors a l'embassament.

La baixada de la costa de la Mala-Sang acaba a la carretera del pantà, que seguim fins a la nova capella de Sant Ponç, on seiem una estona per descansar i comentar el que hem vist.

Passem la presa, aturant-nos en diversos punts per fer fotografies, i en el punt més alt perquè malgrat ser una presa petita, impressiona la seva alçada.

Continuem pel camí que el voreja a ran d'aigua pel marge esquerra fins a la Caseta del Pantà, punt on durant l'estiu es fan activitats d'aigua i hi ha un servei de bar. Continuem caminant una mica més fins que trobem un banc, on seiem per contemplar la presa des d'aquest punt.

Decidit tornar cap al cotxer seguin el mateix camí de tornada, i donem per finalitzada la caminada.
Photo

Platja a la riba dreta

Al costat de l'aparcament hi ha una zona de bany entre arbres, en forma de platja, amb més pedres que sorra.
Photo

El roc de la foto

Aquest és el roc que quan el nivell d'aigua ho permet t'hi pares per fer-hi fotografies, si es possible, amb algú damunt del roc. En aquesta ocasió, amb l'embassament ple, no era possible arribar a la roca sense mullar-se, però no vam perdre l'oportunitat de fotografiar-lo.
Photo

Camí del GR3

Tot el camí que voreja l'embassament, coincidint un tros amb el GR 3, ofereix diversitat de paisatges d'aigua i bosc que conviden sovint a parar per contemplar-los.
Photo

Punta del blau turquesa

A la punta del pantà de la rasa Perpètua, es pot contemplar durant tot l'any el color blau turquesa de l'aigua, en diverses tonalitats segons el temps (sol o núvols) i l'hora del dia. Al final de la punta, on desemboca la rara hi ha una gran balma, de difícil accès, amb un salt d'aigua. En aquest puc cal deixar el camí que voreja el pantà per agafar el de tornada cap a la costa de la Mala-Sang, senyalitzat amb fletxes de color blau.
Photo

Obaga dels Freixes

Camió pel mig d'un bosc que és una selva.
Photo

Mirador a l'embassament i al bosc

Parada obligada a una codina que hi ha al costat del camí amb unes excel·lents vistes. Fotografia obligada.
Photo

Mirador de pedra a la presa

Continuant una mica més el camí, trobem un nou mirador, també sobre una codina, amb una roca singular, amb vistes a la presa del pantà. També, amb fotografia obligada.
Photo

Costa de Mala-Sang

Tot el desnivell que hem anant acumulat de pujada en tot el camí fet per l'obaga dels Freixes, el tenim de cop de baixada a la costa de Mala-Sang. El seu nom es prou il·lustratiu. Comença a la bifurcació que trobem, passat el darrer mirador. Hem de prendre el camí de l'esquerra que fa baixada.
Photo

Capella de Sant Ponç

Fem parada a la nova església de Sant Ponç que es va construir per substituir a la capella romànica que va quedar submergida per l'embassament. Si voler conèixer com era l'antiga capella podeu consultar aquest web: http://arquitecturamedieval-jespi.blogspot.com/2016/07/sant-ponc-de-clariana.html
Photo

La Presa del Pantà de Sant Ponç

El pantà de Sant Ponç és un embassament situat a la vall mitjana del riu Cardener, creat per una presa localitzada al municipi de Clariana de Cardener, que s'estén pels termes de Clariana de Cardener, Olius i Navès, a la comarca del Solsonès, no lluny del límit amb la del Bages. Forma part del conjunt d'embassaments de la conca del riu Llobregat. Fou construït entre els anys 1949 i 1954. S'ha aprofitat el congost format pel Cardener a l'indret de l'ermita de Sant Ponç (Clariana de Cardener) per a la construcció del pantà damunt plataformes estructurals profundament entallades pels cursos d'aigua. Amb una presa de 59,5 metres d'alçada i una longitud de coronació de 311 metres, té una capacitat de 24,4 hm³, una llargada de 5,8 km i la superfície total de l'embassament és de 144,5 ha. https://ca.wikipedia.org/wiki/Pant%C3%A0_de_Sant_Pon%C3%A7
Photo

La Caseta del Pantà

Les millors postes de sol de l'interior Tranquil·litat, natura, esport i bona companyia. Màgic entorn per gaudir d'un bon mojito amb la posta de sol. Música ambient i en viu alguns dissabtes. https://la-caseta-del-panta.business.site/
Photo

Mirador a la presa

Continuem el camí pel costat de l'aigua fins arribar a un banc amb vistes a la presa, on seiem i contemplem el paisatge. Ja no continuem avançant, decidim tornar cap al cotxe, per donar per finalitzada la caminada.
Photo

La cala de la Caseta

De tornada, parem atenció en una petita cala que fa el pantà.
Photo

Banys orientals

A la part oriental del pantà hi ha diversos punts molt bons per banyar-se, amb pedres des d'on saltar.

Comments

    You can or this trail