Time  one hour

Coordinates 166

Uploaded May 7, 2018

Recorded April 2018

-
-
1,644 f
1,465 f
0
0.7
1.4
2.86 mi

Viewed 67 times, downloaded 1 times

near Antequera, Andalucía (España)

Si et posiciones sobre " Veure més " (color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, podràs veure tot el àlbum de fotografies d'aquesta sortida...
El Conjunt Arqueològic Dòlmens d'Antequera, Patrimoni Mundial de la UNESCO, el conformen els Dòlmens de Menga, Viera i El Romeral a Antequera, Màlaga, i és considerat com un dels millors i més coneguts exponents del metal·lisme europeu. Els megàlits constitueixen les primeres formes d'arquitectura monumental en la Prehistòria europea, desenvolupant-se, d'acord amb les dades actualment disponibles, des de començaments del V mil·lenni abans de la nostra era, període Neolític, fa uns 6.500 anys.
Ja en 1886 va ser declarat Monument Nacional, el Dolmen de Menga i el 1923, el Dolmen de Viera. El Tholos del Romeral pertany al Tresor Artístic Arqueològic Nacional des de 1926 i en 1931 va ser declarat Monument Històric-Artístic.
El dolmen de Viera és un sepulcre de corredor, format com el seu propi nom indica per un corredor fragmentat en dos trams al final del qual es troba la càmera funerària, sent aquesta de forma quadrangular i a la qual s'accedeix per mitjà d'una porta tallada en la primera llosa. Va ser construït amb tècnica ortostàtica (els ortostatos són grans lloses planes de forma irregular), amb una longitud que ronda els vint-i-dos metres. El sepulcre està cobert per un túmul de cinquanta metres de diàmetre.
El dolmen de Menga és també un sepulcre de corredor. Està construït amb la mateixa tècnica que l'anterior, té una longitud de vint-i-set metres i mig i unes dimensions molt superiors al de Viera, només cal dir que la llosa que cobreix el sostre de la cambra funerària pesa unes 150 tones, sent la més gran datada fins a la data a tot Europa. Està cobert per un túmul de cinquanta metres de diàmetre. Una altra característica és la seva orientació, ja que no està orientat segons els patrons estàndard pels quals es guiaven els seus constructors. Aquesta anomalia es justifica en estar alineat amb la Penya dels Enamorats, una muntanya que ens recorda a una figura humana.
El tholos del Romeral és un sepulcre de falsa cúpula. Té un corredor amb parets de maçoneria en va i coberta de lloses, amb una longitud de 26,30 metres, desembocant en una cambra funerària de forma circular de 5,20 metres de diàmetre, de falsa volta feta del mateix estil que el seu corredor i tancada la seva cúpula amb una llosa. Al fons hi ha una altra petita càmera simulant a la més gran, connectada a aquesta per un espai buit. El sepulcre el cobreix un túmul de 68 metres de diàmetre. La seva orientació és també anòmala i això es deu al fet que el seu eix apunta directament al "Camorro de les Siete Mesas", la major elevació muntanyosa del lloc.
Situació:
Els Dòlmens de Viera i Menga es troben dins el recinte del Conjunt arqueològic dels dòlmens i on es troba el edifici de recepció, museu i ampli aparcaments, situat entre el nucli de la població i la nova expansió industrial en direcció a l'autopista de Màlaga (nord-est), sent la ronda de circumval·lació Nord i l'antiga carretera de Màlaga.
El Tholos del Romeral està situat a menys de 2 km dels dòlmens de Menga i Viera, just en l'eix entre el dolmen de Menga i la Penya dels Enamorats.
Salut i bones caminades!!

View more external

Archaeological site

Tholos del Romeral

Information

Centre Recepció

Archaeological site

Dolmen de Vieira

Archaeological site

Dolmen de Menga

Comments

    You can or this trail