Time  4 hours 5 minutes

Coordinates 1197

Uploaded August 18, 2016

Recorded August 2016

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,809 ft
799 ft
0
2.0
4.0
7.94 mi

Viewed 609 times, downloaded 16 times

near Vilaverd, Catalunya (España)

Circular apte per a tota la familia ja que el 100% es fa per pistes de terra.
Durant el recorregut podem observar el pas del AVE pel llarg pont del barranc del mas de Xanoi. La primera part del recorregut segueix el PR®-C 17 que baixa al pont que creua el riu Francolí i segueix paral·lel als horts de la part baixa del barranc; poc a poc s'enfila cap el bonic poble de Lilla (font) tot passant per paratges boscosos barrejats amb instal·lacions del AVE. Un cop al poble surt pel extrem Est seguint pel carrer de les Cases Noves on podrem observar una curiosa porta coberta d'elements metàl·lics del camp; poc després passarem per la capella de Sant Fructuós (font) i al poc deixarem una curiosa construcció a l'esquerra entre pins: es tracta d'un pont enmig del bosc del que va voler ser el traçat de la carretera N-240. Seguirem per bosc de pi jove deixant a l'esquerra alguns camins de pujada al coll de Lilla i al cim de la serra de les Guixeres per, després de passar vora el Tossal de Moragues inicia la llarga baixada per les Costes deixant a l'esquerra la pista que du a La Riba (per fer-hi cap s'ha de passar un barranc amb grans pedres que baixa cap a la pista construida pel AVE). Seguirem per pista a les envistes de Vilaverd a la nostra esquerra fins retornar al camí d'inici (GR® 7) que ara seguirem cap a l'esquerra fins retrobar el gual a la dreta per creuar el Francolí i accedir a la població, aquest tram es part del PR®-C 17 que puja a Rojals per trobar el GR® 172.
Parking

PR-C 17 i GR7

Deixem el vehicle davant de l'estació de ADIF i seguint el PR-C 17 passem per davant de l'església de Sant Martí i baixem a creuar el Francolí fent cap al GR 7. El seguim cap a l'esquerra.
Intersection

BIFURCACIÓ

Pendent de senyalització, anem pel de l'esquerra, el de la dreta fa cap als terrenys de la masia del Maginet.
Intersection

ENCREUAMENT

Seguim recte per la pista fins fer cap al encreuament amb el GR7 que seguirem cap a l'esquerra amb un gir de 90 graus per arribar finalment al punt de sortida tot creuant de nou per un pontet de tubs el riu francolí i entrant a la població de Vilaverd.
Waypoint

CAMÍ EQUIVOCAT

Arribem a una corba i el camí que surt recte va a parar al mas de Xanoi, hem de seguir el de la dreta.
panorama

MAS DE XANOI

Desde la pista podem gaudir d'una panoràmica un xic elevada del mas de Xanoi, propietat que te una gran extensió de terreny. Seguim i al poc, just abans de arribar al barranc del clot del Llop, dalt, a la dreta de la pista apareixen unes ruines d'un antic mas.
Intersection

BIFURCACIÓ

De sobte el camí sembla tallat per les recents instal·lacions del AVE, una caseta i una bassa; de fet tallan l'antic camí que pujaba recte, ara anem seguint la tanca de protecció girant cap a l'esquerra i creuant el barranc del Clot del Llop.
Intersection

NOVA BIFURCACIÓ.

Novament ens trobem una bifurcació de pistes, la de l'esquerra després de creuar el barranc de Xanoi puja i fa cap a la carretera N-240. nosaltres seguim la senyalització d'un pal en direcció a Lilla per la pista de la dreta.
Tunnel

PASSEM PER SOTA DE LA VIA DEL AVE

Per a tal d'anar a recercar l'antic camí de Lilla hem de passar les vies i ho fem per sota tot seguit d'un forta pujada per pista de pedra solta.
Waypoint

CAMI TALLAT

Cuasi al final de la pujada trobem a la nostra dreta el antic camí que ara mena tallat per una tanca amb un cadenat perquè hi passem les vies del AVE. Un pal indica als ciclistes quin dels dos es el camí bo.
Intersection

BIFURCACIÓ

En una corba de la pista deixem a la dreta sota d'un mas, una pista que puja fins a la capella de Sant Fructuós. seguim cap a l'esquerra i anem trobant antigues marques de GR.
Intersection

PARED DE RELLENO

Ens trobem en un lloc on es veu que per l'acumulació de restes be de la pedrera que hi ha a prop, bé de la construcció de la carretera, o bé de les obres de l'AVE s'ha construït una ampla pared que creua de banda a banda el barranc a la nostra dreta veiem un pal. El veritable camí baixa cap a la dreta vers els pins que hi veiem i fan el tomb al barranc encara que sembla que avui dia això s'està perdent. Al poc, una nova bifurcació, en el de l'esquerra encara es veu un aspa, anem per la dreta que ara es transforma en un bonic senderó arrimat als marges.
Intersection

CRUÏLLA

Nosaltres seguim recte entre la crescuda herba.
Waypoint

ENTREM A LILLA

Al arribar al poble ens espera una sorpresa, s'està edificant un xalet tan a prop del camí d'entrada que casi no en queda. En el futur espero que els propietaris deixen el pas lliure d'aquest camí doncs amb l'obra està quasi col·lapsat.
Information

ESGLESIA I PAL

Sant Martí i a la dreta i també un pal i un plafó d'informació de camins. Girem cap a la dreta que es per on segueix el GR 7
Intersection

PER LILLA

Anem pel carrer de les cases Noves i al arribar al carrer del Guix el GR marxa per ell, nosaltres seguim recte i passem pel davant d'una curiosa porta decorada amb elements metàl·lics.
Sacred architecture

CAPELLA DE SAN FRUCTUÓS

L'ampla pista acaba a la capella de Sant Fructuós podem trobar una font. Del costat dret en surt la pista que baixa cap a les Planoles, nosaltres seguirem la que surt pel costat esquerra i que entra cap el bosc.
Bridge

PONT a l'esquerra enmig del bosc

Ens sorprèn, a aquí no!. Un pont enmig del bosc!. Es tracta d'un antic traçat de la carretera N-240 que es va abandonar sense acabar. A l'altra costat del coll de Lilla en podem comprobar la gran obra feta de parets de pedra aixecades per a res.
fountain

BASSA I FONT DEL AURÓ (SECA)

Seguint per la pista, deixem les restes de la bassa a la dreta i la font a l'esquerra. pel aspecte d'ambdues fa molt i molt temps que no hi ha aigua.
Intersection

BIFURCACIÓ

Sen's ajunta per l'esquerra una pista provenien del coll de Lilla i del cim de la Serra de les Guixeres que des de aquí es pot albirar sense gaires problemes. A la nostra dreta tenim el Tossal de Moragues.
Waypoint

LES COSTES

En quan la pista comença ha baixar cap a la vall rep aquest nom.
Waypoint

ANTIGA PISTA A LA RIBA

De l'esquerra de la pista que anem seguint en surt una de més herbada just en una corba. Aquesta pista, es va tallar per la via del AVE, però a base de pasar-hi les motos hi ha la possibilitat de arribar-hi tot creuant el jaç empedrat que trobarem abans d'arribar al túnel del AVE, cal una mica d'esperit aventurer, o de una persona que sàpiga com i per on fer-ho.
Waypoint

BARRANC DE LES FONTETES

Ja molt a prop del GR 7 , creuem el barranc de les Fontetes (sec)
Train stop

INICI i final

Tornem al davant de l'estació d'ADIF desfent el camí que hem fet al inici i seguint el PR-C 17 en sentit contrari al inici.
Intersection

CORRIOL A LA DRETA QUE PUJA FORT.

Sortim del bosquet i deixem a la nostra dreta un corriol que puja decidit, probablement es fet per a les motos. Seguim recte.
Waypoint

BIFURCACIÓ

Per la dreta marxa un ample camí senyalitzat com a ruta de BTT vers el Coll de Lilla, una aspa clavada al pal ens indica que aquest no es el camí correcte del GR, per lo que seguim recte.

2 comments

 • Photo of Joan X

  Joan X Apr 28, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Molt bones indicacions, entorn preciós i com bé diu el seu autor, és fàcil ja que la major part del recorregut transcorre per pistes i estan en molt bon estat.

 • Photo of Joan Marquès Griñó

  Joan Marquès Griñó May 3, 2019

  Em satisfà que el recorregut t'agradés, intentaré fer més recorreguts com aquest, moltes gràcies pel teu comentari.

You can or this trail