Time  one hour 10 minutes

Coordinates 469

Uploaded August 17, 2013

Recorded August 2013

-
-
581 f
367 f
0
0.8
1.5
3.0 mi

Viewed 1727 times, downloaded 22 times

near Celrà, Catalunya (España)

Ja en tenia varies rutes urbanes caminant tranquil·lament i trobava a faltar alguna del meu poble natal.
Després d'un matí de pluja hem pogut sortir més tard i almenys fer una petita ruta pels diferents arbres i fonts de Celrà.

Una ruta que pot servir als geocachers ja que hi ha diversos waypoints amb geoamagatalls aprop.

Si us agrada aquesta podeu fer després la ruta dels forns de calç que és molt facileta, la distància és inclús menor i ja es va més per bosc.

View more external

Torre Desvern. L’origen de la Torre Desvern, el podem trobar pels voltants del s. XII. Si bé fou concebuda amb caràcter defensiu, la diversitat d’usos i mans per les quals ha anat passant ha donat lloc a nombroses transformacions. Malgrat tot però, es conserven encara avui interessants elements tant d’estil romànic com gòtic.
Alzina de la Torre Desvern. Amb 20 m d'alçada i 3,43 m de diàmetre, és la més gruixuda del municipi.
Castell de Celrà o Castell del mas Serra. Els forts processos de restauració han donat lloc a grans variacions estructurals. La data d’origen del castell és força incerta, semblaria poder situar-lo en un origen altmedieval, possiblement dels segles X-XI.
Surolí de cal Rei Vinyes. (Quercus Morisii) Alçada aproximada de 14 metres i volt de soca de 2,30 metres. Té cap a 200 anys. Es va conservar gràcies a l’antic propietari ja que en temps de guerra el comitè feia llenya i ell va demanar que no el tallessin.
Alzina de cal Caio. (Quercus Ílex) 13 metres d’alçada aproximada i 2,37 metres de volt de soca. Les branques que donen al camí estan esporgades perquè hi passen els cables del telèfon i la llum. Té cap a 300 anys. Els avis de la propietària actual se la van vendre per llenya però, repensant-s'hi, la van tornar a comprar per a conservar-la.
Lledoner de Can Melondre. Mesura uns 4.80 metres de volt de soca i feia uns 10 metres d'alçada.
Alzina del Torrent del Llop. (Quercus Ílex). Alçada de 18 metres i volt de soca de 2,63 metres. Segons el propietari té uns 100 anys. En fa alguns s’hi va trobar un home cremat i el propietari va haver de netejar-la fins a guarir-la.
Alzina de can Verai. (Quercus Ílex) Alçada aproximada de 14 metres i volt de soca de 2,65 metres. Prop d’aquesta també hi ha un pi, de prop de 300 anys, de 18 metres d’alçada i 3,20 metres de volt de soca.
Font d'en Pagès. La deu es troba a la muntanya del Congost, a uns 300 metres al NO de l’actual font. Aquesta brollava uns 12 litres d’aigua molt bona per hora. Als anys 50 el propietari va traslladar la font on és ara i al cap de deu anys la va tallar. Actualment està en procés de condicionament.
Font Alzina
Font
Font d'Orriols. La primera inscripció data de 1927. Coneguda primerament per la Bassa de can Cors, l’aigua era subministrada pel pou d’en Ponach (la mina). Després es va utilitzar l’aigua sobrant del pou Vilà. Per agafar l’aigua s’havien de baixar els escalons que ara es pugen. Actualment també és aigua de la xarxa d’abastament municipal.
Can Cors. Inicialment el mas devia estar estructurat en tres crugies, però sucessives reformes i ampliacions devien determinar la forma de l'actual casal. La part més antiga correspon a les bandes nord i est, on es conserven en la façana dos extraordinaris finestrals gòtics d'arcs conopials amb arquets i guardapols. Les peces de pedra de l'ampit presenten caps humans i cisellats en aquell material. També són notables els arrencaments del guardapols, amb figures animals i humanes, així com les impostes també cisellades amb elements vegetals. Hi ha una porta dovellada tapiada, que presumiblement fou l'accés principal a l'edifici primitiu. Dins el pati es poden observar gran quantitat d’espècies arbòries i exemplars de mides considerables, d’entre les quals cal destacar un suro, un pi blanc, un cedre, un pinastre, un grèvol, un til·ler, un roure americà, un xiprer i un pi pinyer.
Església St Feliu. Estil: Romànic Gòtic Neoclassicisme Època: XII - XIII XVIII

Comments

    You can or this trail