Moving time  11 minutes

Time  3 hours 57 minutes

Coordinates 318

Uploaded February 17, 2020

Recorded February 2020

-
-
5,324 ft
4,557 ft
0
0.3
0.5
1.07 mi

Viewed 204 times, downloaded 7 times

near Segudet, Ordino (Andorra)

>> Català:

La Via Ferrada Creu de Noral (K2), es troba en la petita població de Segudet, pertany a la Parròquia d'Ordino i està situada al nord-oest del Principat d'Andorra.

En aquest petit nucli andorrà es troben les instal.lacions del Bosc d'aventura de Segudet.

"El Bosc d’aventura de Segudet és un autèntic paradís pels amants de l’aventura dalt dels arbres: ponts de mico, tirolines, ponts tibetans, lianes, xarxes d’aranya, ponts de fusta i altres paranys que haurem de superar per tal de completar el recorregut i baixar a terra. També hi trobarem dues vies ferrades de baixa dificultat i aptes per a infants així com una zona d’iniciació al ràpel per barrancs.
Les sortides al circuit d’aventura dalt dels arbres es fan sempre amb monitor acompanyant que ens proporcionarà tot el material necessari de seguretat. Apte per a nens majors de 7 anys (acompanyats per un adult).
Circuit obert de juny a octubre de 9h a 13h i de 15h a 18h. Les sortides es fan des de l'Oficina de Turisme d'Ordino."
Font: https://visitandorra.com/ca/natura/bosc-d-aventura-de-segudet/

Aquestes dues ferrades són Creu de Noral i Segudet, de baixa dificultat (K2), i es troben una al costat de l'altra. L'accés a les vies és de 10' i el retorn de 15' aprox.

Avui hem fet la ferrada Creu de Noral, una mica més llarga que la seva veïna Segudet. Disposa d'un tram equipat de 350 m. i un desnivell de 200 m. en un recorregut de 1 h. aprox.
Aquesta via va ser equipada l'any 1999 i les instal.lacions es troben en perfecte estat.

Es tracta d'una via entretinguda, insistentment vertical i amb alguns trams flanquejats on no trobarem les habituals grapes, si no cadenes per a agafar-nos de mans i el relleu natural de la roca per a col.locar els peus. Aquests darrers trams, una mica aeris, són el punt més exigent del recorregut, però sense cap perill. Els menors segurament necessitaran ajuda en aquesta part per les poques grapes existents i el tram de cadenes.

Arribarem al punt més alt de la via, amb bones vistes dels voltants, on comença el camí de tornada desgrimpant un tram curt però vertical de roca i en ziga-zaga.

El camí de tornada és pel mig del bosc. No està senyalitzat però la sendera és força evident i sense pèrdua. En 15 o 20 min. arribarem al mateix aparcament d'on hem sortit.

En el peu de les fotos trobareu més informació d'interés.

Recordeu que aquesta és una activitat d'alt risc. No realitzar mai sense el corresponent equip homologat de seguretat obligatori i la supervisió d'un guia acreditat.

Salut i esports d'aventura!

>> Castellano:

La Via Ferrata Cruz de Noral (K2), se encuentra en la pequeña población de Segudet, pertenece a la Parroquia de Ordino y está situada en el noroeste del Principado de Andorra.

En este pequeño núcleo andorrano se encuentran las instalaciones del Bosque de aventura de Segudet.

"El Bosque de aventura de Segudet es un auténtico paraíso para los amantes de la aventura en los árboles: puentes de mono, tirolinas, puentes tibetanos, lianas, redes de araña, puentes de madera y otras trampas que tendremos que superar para completar el recorrido y bajar al suelo. También encontraremos dos vias ferratas de baja dificultad y aptas para niños así como una zona de iniciación al rapel por barrancos.
Las salidas al circuito de aventura en los árboles se hacen siempre con monitor acompañando que nos proporcionará todo el material necesario de seguridad. Apto para niños mayores de 7 años (acompañados por un adulto).
Circuito abierto de junio a octubre de 9h a 13h y de 15h a 18h. Las salidas se hacen desde la Oficina de Turismo de Ordino."
Font: https://visitandorra.com/ca/natura/bosc-d-aventura-de-segudet/

Estas dos ferratas son Cruz de Noral y Segudet, de baja dificultad (K2), y se encuentran una junto a la otra. El acceso a las vías es de 10' y el retorno de 15' aprox.

Hoy hemos hecho la Vía Ferrata Cruz de Noral, algo más larga que su vecina Segudet. Dispone de un tramo equipado de 350 m. y un desnivel de 200 m. en un recorrido de 1 h. aprox.
Esta vía fue equipada en 1999 y las instalaciones se encuentran en perfecto estado.

Se trata de una vía entretenida, insistentemente vertical y con algunos tramos flanqueados donde no encontraremos las habituales grapas, si no cadenas para cogernos de manos y el relieve natural de la roca para colocar los pies. Estos últimos tramos, un poco aéreos, son el punto más exigente del recorrido, pero sin ningún peligro. Los menores seguramente necesitarán ayuda en esta parte por las pocas grapas existentes y el tramo de cadenas.

Llegaremos al punto más alto de la vía, con buenas vistas de los alrededores, donde empieza el camino de vuelta destrepando un tramo corto pero vertical de roca y en zigzag.

El camino de vuelta es por el medio del bosque. No está señalizado pero el sendero es bastante evidente y sin pérdida. En 15 o 20 min. llegaremos al mismo aparcamiento de dónde hemos salido.

En el pie de las fotos encontraréis más información de interés.

Recordad que esta es una actividad de alto riesgo. No realizarla nunca sin el correspondiente equipo homologado obligatorio de seguridad y la supervisión de un guía acreditado.

Salud y deportes de aventura!
Parking

Aparcament Segudet i camí d'accés a la ferrata

Intersection

Cruïlla i continuem per l'esquerra

Information

Informació d'interés

River

Barranc de Segudet / Inici Via Ferrada

El Segudet és un barranc equipat del Riu de Casamanya i el seu final coincideix en el mateix lloc d'inici de la Via Ferrada Creu de Noral que farem avui
Photo

Primer tram vertical

Photo

Curt tram horizontal i nou tram vertical

Photo

Pas lateral i nova pujada

Photo

Fnal tram de pujada

Intersection

Enllaç de la veïna Via Ferrata Segudet

Una mica més a baix finalitza la veïna ferrada Segudell i enllaça amb aquesta per aquest camí
Photo

Nou tram de pujada vertical

Photo

Vista tram final de la via

Photo

Flanquejo

Summit

Cim de la via

Photo

Inici baixada, desgrimpar

Photo

Desgrimpant el camí de tornada

Photo

Camí tornada pel bosc

Intersection

Cruïlla de camins, per l'esquerra

Parking

Final. Aparcament Segudet

Comments

    You can or this trail