Download

Distance

7.05 mi

Elevation gain

646 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

646 ft

Max elevation

830 ft

Trailrank

30

Min elevation

364 ft

Trail type

Loop

Coordinates

225

Uploaded

November 23, 2018

Recorded

November 2018
Be the first to clap
Share
-
-
830 ft
364 ft
7.05 mi

Viewed 542 times, downloaded 34 times

near la Jonquera, Catalunya (España)

El Centre Excursionista Jonquerenc, organitza des de l’any 1983 la popular Marxa dels Dòlmens, senyalitzada en aquesta ruta.
La zona humida dels estanys està inclosa dins el PEIN “Estanys de la Jonquera” i englobat dins els espais protegits de la Xarxa Natura 2000. La totalitat d’aquest indret (68,5 hectàrees), va ser declarada per part de la Generalitat de Catalunya, Reserva natural de fauna salvatge a l’any 1996.
L’itinerari es pot iniciar davant del Casino al carrer Major, ens dirigirem cap al carrer Bosch de la Trinxera i tombarem pel carrer Vinya d’en Laporta, a la cantonada amb el carrer Lluís Companys trobarem l’encreuament AE20 La Jonquera d’Itinerànnia que ens indicarà la direcció a seguir. Seguim pel carrer Vinya d’en Laporta fins a trobar un nou encreuament J1 C/Roselló , seguint la direcció de la banderola ens endinsarem per un corriol. Anirem seguint les marques grogues pintades en el camí per anar seguint la ruta, al cap d’un parell de quilòmetres trobem l’encreuament J2 Dolmen de Canadal, podem arribar al dolmen en 5 minuts, és un camí d’anada i tornada, seguirem de nou en direcció a l’estany petit. Al cap d’una mica més d’un quilòmetre trobarem l’encreuament J3Camps de can Palet i continuarem, de nou direcció l’estany petit, cap a l’esquerra fins arribar a la carretera GI601 que va a Cantallops. Creuem la carretera i enllacem amb l’itinerari dels estanys del paratge natural, on visitarem tres conjunts megalítics.
Caminem uns 400 metres i trobem l’encreuament J4 Camí dels estanys a Canadal, en l’ordre que es proposa l’itinerari, ens dirigirem a visitar en primer lloc el conjunt dels estanys, seguirem cap al dolmen dels Estanys, al llarg d’una mica més d’un quilòmetre podem veure dos dolmen i dos menhirs d’aquest conjunt.
Passats 500 metres deixarem el camí de Comunera a l’encreuament J5 per iniciar-nos en el conjunt megalític.
Passats uns 300 metres del darrer menhir d’aquest conjunt(el dels estanys II), trobem el menhir del Querafumat I, l’element del conjunt megalític de l’entorn del mas del Querafumat. En aquest encreuament C13 Camí dels Estanys, coincidim amb l’itinerari megalític de Capmany, seguint-lo podríem visitar altres elements del conjunt del Querafumat.
La nostra ruta segueix cap al dolmen del mas Baleta per visitar el darrer conjunt. Creuem la carretera i al cap de poc metres, seguint les marques grogues haurem de girar a la dreta cap a dins d’un camp, sovint hi ha un fil del bestiar que hem de creuar.
Durant uns 500 metres ens dirigim cap al mas Baleta, en aquest indret trobarem el dolmen de mas Baleta I, donat a conèixer per la ciència el 1894; En aquest conjunt megalític després d’una excavació arqueològica portada a cap pel doctor Tarrús, entre 2004 i 2006, ha descobert un recinte megalític extraordinari contemporani als dòlmens que l’envolten.

Seguim direcció a l’estany petit al passar prop del Mas Baleta, el camí ens portarà de nou a l’encreuament J4 i iniciarem el nostre retorn cap a la Jonquera. Creuem la carretera GI601 i arribem de nou a l’encreuament J3 seguirem ara cap a la Jonquera per on ens quedaran uns 50 min, en la tornada passarem pel Castell de Canadal i la Campa.

View more external

Comments

    You can or this trail