Coordinates 441

Uploaded December 16, 2018

Recorded December 2018

-
-
6,822 f
3,430 f
0
1.4
2.9
5.8 mi

Viewed 316 times, downloaded 20 times

near Richardière, Auvergne-Rhône-Alpes (France)

CA:
Via normal al Mont Aiguille (III+/IV, alguns trams equipats amb cable o cadenes). Els dos primers llargs els fem assegurant, després a l'ensamble, i assegurem de nou un petit tram a la xemeneia final.
Croquis de la via (no és meu).

Descens anant a buscar el pont de roca, i enllaçant després poc abans del primer ràpel. Pel que hem vist, potser molt més còmode fer-ho per aquí (a part de més maco) ja que estalviem el tram més descompost de la part alta del corredor de descens normal. Per anar a l'arc, seguiu tot l'altipla fins al seu extrem sud, passant de llarg la baixada normal. Quan arribeu a l'extrem sud aneu baixant per un rastre de corriol (foto) fins que veureu una curta i evident canaleta que haureu de desgrimpar (foto) fins un replà bastant ample. Gireu ara a dreta sota les parets (foto) i de seguida arribareu a l'arc. Després només cal seguir el corriolet aeri enganxat a les parets (foto) fins que arribeu al corredor de la baixada normal, l'identificareu perquè a part d'evident està molt fitat. Comenceu a baixar per la roca buscant els passos més senzills i seguint fites i de seguida arribareu als ràpels.

El primer ràpel és senzill i còmode de muntar, però vigileu amb la corda doncs podeu fer caure rocs. El segon ràpel és volat, en una escletxa entre dues parets que s'enfosqueix i no veus el final de les cordes abans de llençar-t'hi, però és espectacular! Amb 2x60m s'arriba sobradíssim.

Aproximació: 2h
Via normal: 3h
Cim - pont de roca: 30min
Descens i ràpels: 1h - 1h 30
Tornada: 1h 30
TOTAL: 8-9h
Ruta feta a l'octubre de 2018

----------------------------------------------------------------------

FR:

Montée par la voie normale au Mont Aiguille (III / IV, certaines sections équipées avec câble ou chaînes). Nous assurons les deux premiéres longueurs, puis on avance ensemble sauf une courte section dans la cheminée finale.

Descente par l'arche, puis on rejoin l'itineráire normal de descente un peu avant le premier rappel. A notre avis, la descente par ici semble plus confortable que la descente "normale", lorsque on evite la section plus pourrie de la partie superieure du couloir, et en plus l'arche est très joli. Por aller à l'arche, suivre le plateau sommital jusqu'a son extremité sud, en passant a cote du debut de la descente normale. Depuis là, suivre parmi les cailloux un petit "sentier" jusqu'a une cheminée de gradins qu'il fait desescalader (facile, bones prises, voir photo) pour atteindre un replat. Tourner a droite et suivre la paroi, et après quelques metres on arribe à l'arche. Après, continuer sur la vire sous les parois jusqu'a rejoindre le couloir de la descente normale. Celui est evident et avec beaucoup de cairns, il faut descendre et desescalader quelques metres pour trouver le premier rapel.
Waypoint

Col de l'Aupet

Waypoint

Voie normale

Waypoint

Fin voie normale

Waypoint

Mont Aiguille

Waypoint

Couloir descente

Waypoint

Arche

Waypoint

Rapels

Comments

    You can or this trail