Time  5 hours 28 minutes

Coordinates 181

Uploaded May 4, 2019

Recorded May 2019

-
-
1,726 f
1,372 f
0
0.2
0.3
0.61 mi

Viewed 18 times, downloaded 0 times

near Collbató, Catalunya (España)

Vies: '29 de Febrer' i 'Mònica'
Zona: La Codolosa oest, Montserrat
Aproximació: 15 min
Retorn: 15 min
Duració de les vies: 1 hora (29 de Febrer) & 45 min (Mònica)
Recorregut 29 de Febrer: 70 m (35+35)
Recorregut Mònica: 25 m
Dificultat: V (29 de Febrer) & IV (Mònica)
Equipament: parabolts
Sortida / Arribada: Collbató, carrer Graus amb Drecera (410 m)
Punt culminant: 2a reunió '29 de Febrer' (550 m)
Distàncies i desnivell acumulatiu: 1 km, +70 m


Després de la última sortida a Joc de Nens, a la zona dels Graus de Collbató, avui la idea era pujar la Queraltina (V+/Ae, 95 m) a la cara sud de la Serra de Queralt, a Berga. Non obstant això, els imponderables de la meteorologia són els que són i en tota la jornada d'ahir, tots els massissos de Catalunya van ser l'escenari d'una copiosa pluja i és gairebé impensable que les parets de Berga hagin pogut assecar-se en tan poc temps. A Montserrat en canvi, escollint algun vessant ben exposat al sol des de primera hora del matí, potser podrem fer alguna cosa. Un altre cop doncs, posem rumb a la sagrada muntanya amb l'esperança de poder salvar l'activitat del dia.
Com moltes vies a peu de muntanya accessibles des de Collbató, '29 de Febrer' i 'Mònica' són dues vies perfectes per a l’iniciació de via llarga. La seva dificultat és poca, no passen de IV/V i els 2 llargs de 29 de Febrer i la tirada única de la via Mònica són poc exposats i ben equipats en tot el su recorregut.

Aproximació: Des d'un dels pàrquings habilitats al poble de Collbató (des de fa uns anys no es permet aparcar a la zona residencial els caps de setmana), accedim a la cantonada dels carrers Graus amb Drecera i anem a buscar la drecera de Frà Garí. Poc temps després, girem a la dreta a la zona de la Codolosa i anem a buscar el peu de via de 29 de Febrer, equipada el 23 d’abr. 2012 per en Joan Baraldes. Una escalada discontinua, molt a prop de la via 'Any de Traspàs', que aprofita tres placas força verticals entre mig de trams més fàcils, on la roca és més descomposta. Equipada amb parabolts, ens caldran 7 cintes exprés.

Descens: Caminant, un cop a la segona reunió grimparem uns 25 metres fins a trobar un banc i a l’esquerra hi trobarem el corriol amb marques groc i blanques de la drecera de Fra Garí que, en uns 10 min, ens deixarà de nou al cotxe.
Rapelant, les reunions estan equipades per a 2 ràpels de 30 metres.

Primer llarg (35 m, V, 4 parabolts): II, V, II, IV-
Inici fàcil de II fins arribar a una placa equipada amb 3 parabolts. Uns metres més fàcils i arribem a la primera reunió.

Segon llarg (35 m, V, 7 parabolts): V, II, V
Inici fàcil fins arribar a una placa equipada amb 4 parabolts, que continua per un tram terròs i una última placa de bona roca d'uns 10-12 metres, fins arribar a la segona reunió.

VIA MÒNICA: 25 m, IV
Aprofitant que és d'hora encara, caminem uns 15 metres a la dreta del peu de via 29 de Febrer fins trobar l'inici de la via.
Oberta el juny de 2011 per Miquel Haro, amb la col•laboració d'en Joan Baraldes i la Mònica López. Equipada amb parabolts de 10, reunió amb anella, ens caldran 8 cintes exprés.

.
Parking

Carrer Graus amb Drecera (410 m)

Waypoint

Drecera de Fra Garí (440 m)

Waypoint

Final de via '29 de Febrer' (550 m)

Waypoint

Peu de via '29 de Febrer' (478 m)

Waypoint

Peu de via 'Mònica' (475 m)

Waypoint

Final de via 'Mònica' (500 m)

Comments

    You can or this trail