Moving time  4 hours 20 minutes

Time  7 hours 53 minutes

Coordinates 13378

Uploaded December 29, 2019

Recorded December 2019

-
-
1,434 f
-90 f
0
19
38
75.47 mi

Viewed 123 times, downloaded 7 times

near l'Escala, Catalunya (España)

>> Català:

Una proposta diferent, un itinerari turístic-històric combinat amb trams en 4x4 per la Costa Brava de Girona i França.

Es tracta d'una interessant ruta que recorre aquests paratges de postal, començant en la Bisbal d'Empordà i finalitzant en l'encantadora població emmurallada de Collioure a peu de mar. Tenim pel davant un recorregut total de 246 Km., dividits en tres etapes:

1ª/ De La Bisbal d'Empordà a L'Escala (57,71 Km)
2ª/ De L'Escala al Port de la Selva (121,46 Km)
3ª/ Del Port de la Selva a Collioure (66,57 Km)

La possibilitat de viatjar en 4x4 ens brinda un ventall d'oportunitats que difícilment podríem optar amb un vehicle convencional. Només l'idea de poder viatjar d'un lloc a un altre per camins rurals i de muntanya, amb tot l'encant paisatgístic i de pau que ens ofereixen, lluny de les massificades rutes tradicionals amb cues, peatges, etc., ja fa que valgui la pena plantejar-se aprofitar aquest mitjà de transport per a escapades amb un contingut atractiu a l'hora que interessant.

No gaire lluny de casa tenim a l'abast un ampli tresor arquitectònic, històric, cultural, paisatgístic i gastronòmic que ben mereixen una escapada i una detinguda visita. Girona i el sud de França recullen un vast patrimoni de totes aquestes joies i cap allí que ens anem a descobrir-les!

En aquest recorregut visitarem una bona mostra d'aquests llegats. Conjunts medievals de pobles, ermites i castells. Paisatges encisadors de mar i muntanya amb el teló de fons de l'abrupta i sorprenent Costa Brava, esquitxada de petites poblacions de tradició marinera.

Creuarem paratges naturals protegits:
- El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
- El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
- El Parc Natural del Cap de Creus
- El Paratge Natural d'interés nacional de l'Albera

Visitarem també conjunts històrics importants:
- Les Ruïnes Grecorromanes d'Empúries i el Museu d'Arqueologia de Catalunya, entre les poblacions de l'Escala i Sant Marti d'Empúries
- El Monestir de Sant Pere de Rodes, a mig camí entre el Port de la Selva i Vilajuiga

En el Cap de Creus farem dues visites obligades:
- El Mirador del Far del Cap de Creus
- La Cala Monjoi, on es troba el famós Restaurant el Bulli d'en Ferran Adrià (en plenes obres d'ampliació), i més enllà i fins on ens porta la mateixa pista, a la Cala Jóncols, un encisador racó natural en un altre món!

Però veurem moltes coses més, pobles encisadors amb carrers i passejos plens de vida que recórrer amb comerços, restaurants i terrasses amb vistes al mar, platges, cales, penya-segats, búnquers, miradors i paisatges espectaculars 360º.

Cal dir que en un recorregut d'aquest tipus, una bona part del camí transcorre necessàriament per carretera, la majoria per secundàries i algun curt tram d'autovia, però sense oblidar ni resistir-nos a la temptació d'endinsar-nos per camins rurals i de muntanya, en aquest cas de baixa dificultat, i que us encantaran amb tota seguretat.

Espero que us atrapi aquesta idea de fer alguna cosa diferent amb un 4x4, res de nou, però si variat, entretingut i amb moltes possibilitats i coses per a veure.

En el peu de les fotos trobareu molta més informació d'interés de cada lloc.

Ruta feta amb un Land Rover Discovery Td5.

Salut i rutes combinades en 4x4!

>> Castellano:

Una propuesta diferente, un itinerario turístico-histórico combinado con tramos en 4x4 por la Costa Brava de Girona y Francia.

Se trata de una interesante ruta que recorre estos parajes de postal, empezando en la Bisbal d'Empordà y finalizando en la encantadora población amurallada de Collioure a pie de mar. Tenemos por delante un recorrido total de 246 Km., divididos en tres etapas:

1ª/ De La Bisbal d'Empordà a L'Escala (57,71 Km)
2ª/ De L'Escala al Port de la Selva (121,46 Km)
3ª/ Del Port de la Selva a Collioure (66,57 Km)

La posibilidad de viajar en 4x4 nos brinda un abanico de oportunidades que difícilmente podríamos optar con un vehículo convencional. Solo la idea de poder viajar de un lugar a otro por caminos rurales y de montaña, con todo el encanto paisajístico y de paz que nos ofrecen, lejos de las masificadas rutas tradicionales con colas, peajes, etc., ya hace que merezca la pena plantearse aprovechar este medio de transporte para escapadas con un contenido atractivo a la hora que interesante.

No muy lejos de casa tenemos al alcance un amplio tesoro arquitectónico, histórico, cultural, paisajístico y gastronómico que bien merecen una escapada y una detenida visita. Girona y el sur de Francia recogen un vasto patrimonio de todas estas joyas y para allí que nos vamos a descubrirlas!

En este recorrido visitaremos una buena muestra de estos legados. Conjuntos medievales de pueblos, ermitas y castillos. Paisajes encantadores de mar y montaña con el telón de fondo de la abrupta y sorprendente Costa Brava, salpicada de pequeñas poblaciones de tradición marinera.

Cruzaremos parajes naturales protegidos:
- El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
- El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
- El Parc Natural del Cap de Creus
- El Paratge Natural d'interés nacional de l'Albera

Visitaremos también conjuntos históricos importantes:
- Las Ruïnes Grecorromanes d'Empúries y el Museu d'Arqueologia de Catalunya, entre las poblaciones de l'Escala y Sant Marti d'Empúries
- El Monestir de Sant Pere de Rodes, a medio camino entre el Port de la Selva y Vilajuiga

En el Cap de Creus haremos dos visitas obligadas:
- El Mirador del Far del Cap de Creus
- La Cala Monjoi, donde se encuentra el famoso Restaurant el Bulli de Ferran Adrià (en plenas obras de ampliación), y más allá y hasta donde nos lleva la misma pista, a la Cala Jóncols, un encantador rincón natural en otro mundo!

Pero veremos muchas cosas más, pueblos encantadores con calles y paseos llenos de vida que recorrer con comercios, restaurantes y terrazas con vistas al mar, playas, calas, acantilados, búnkeres, miradores y paisajes espectaculares 360°.

Hay que decir que en un recorrido de este tipo, una buena parte del camino transcurre necesariamente por carretera, la mayoría por secundarias y algún corto tramo de autovía, pero sin olvidar ni resistirnos a la tentación de adentrarnos por caminos rurales y de montaña, en este caso de baja dificultad, y que os encantarán con toda seguridad.

Espero que os atrape esta idea de hacer algo diferente con un 4x4, nada de nuevo, pero si variado, entretenido y con muchas posibilidades y cosas para ver.

En el pie de las fotos encontraréis mucha más información de interés de cada lugar.

Ruta hecha con un Land Rover Discovery Td5.

Salud y rutas combinadas en 4x4!
Parking

Inici ruta. L'Escala, Passeig del Mar (7 m)

panorama

Sant Marti d'Empúries (3 m)

Beach

Platja de Sant Pere Pescador (1,5 m)

Dead-end street

Sin salida (1,8 m)

Mooring point

Fluvià-Nàutic (2 m)

River

Gola del Fluvià (2 m)

Photo

Sant Pere Pescador (5 m)

Birding spot

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (2,2 m)

panorama

El Canigò des de la carretera Fonda (3,8 m)

Castle

La Ciutadella de Roses (1,8 m)

panorama

Rosas, Platja de la Punta (1 m)

Beach

Platja de Canyelles Petites (5,4 m)

panorama

Inici Camí de Ronda (32 m)

panorama

Vistes a l'Almadrava (140 m)

Beach

Cala Montjoi (45 m)

Beach

Cala Calitjàs (39 m)

Beach

Cala Jóncols (1,5 m)

Intersection

Camí dels Escombraires (166 m)

Deixem la Carretera de Roses a Cadaqués i continuem per la dreta, pista forestal amb el primer tram de pujada una mica atrotinat. Aquesta tanca es troba oberta habitualment.
panorama

Vista del Camí de Can Causa (308 m)

panorama

Vistes al Port de la Selva (430 m)

Photo

Final de la pista i tanca (375 m)

Aquesta tanca i l'altra que hem vist a l'inici d'aquesta pista forestal, regulen el pas de vehicles en cas de necessitat. Pel que sembla es troba habitualment oberta
panorama

Port de la Selva i el Cap de Cervera al fons (318 m)

Photo

Cadaqués (2 m)

Photo

Cadaqués (2 m)

Beach

Platja de Portlligat (4,7 m)

panorama

Roca es Camell i Cala Culip (108 m)

Building of interest

El Far de Cap de Creus (72 m)

panorama

Panoràmiques des del Cap de Creus (72 m)

Photo

Formacions rocoses del Cap de Creus (72 m)

panorama

El Port de la Selva. Moll de la Timba (0,8 m)

Comments

    You can or this trail