-
-
9,327 f
6,605 f
0
1.4
2.8
5.52 mi

Viewed 1263 times, downloaded 41 times

near El Portalet, Aragón (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que esta al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que te les fotos de l'excursió.

Sortida - arribada: Refuge (refugi) de la Pombie. Per arribar vegeu la ruta:

Aparcament de la Pombie - Refuge de la Pombie
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7330586


Per fer aquesta excursió cal NO TENIR POR NI VERTIGEN, EXPERIÈNCIA EN GRIMPADES I DESGRIMPADES DE LLARGA DURADA, també en saber muntar un rapel per baixar amb corda. La 1ª i 2ª Canal tenen passos de II + .

Sortirem del refugi seguint el camí (direcció nord, camí ben fressat i senyalitzat amb fites) que ens portarà al Col de Suzon. Aquí seguirem el camí que puja per la carena de la muntanya (direcció oest) a trobar el peu del Midi d' Ossau. En arribar al peu veurem una placa commemorativa. Per la cara sud de la placa tenim la pujada amb escalada i per on es pot baixar amb rapel. Per la cara nord, com uns 10 metres, tenim la canal o xemeneia per on es pot pujar grimpant. Té un petit mal pas al mig de la canal d'un parell de metres, però es puja be (nosaltres vam pujar per aquí).
Un cop a dalt trobarem el rastre del camí és fressat que ens pujarà a trobar una nova paret. És la segona canal o xemeneia (és la més vertical d'uns 15 metres). Pujarem pel costat de la xemeneia (com un parell de metres per la cara nord) on tenim més preses i podrem pujar sense cap problema. En la roca llisa de la xemeneia veureu les restes d'un clau de ferro que us servirà de guia que és la xemeneia correcta.
Un cop a dalt seguirem el rastre del camí que ens anirà pujant fins portar-nos a trobar la tercera xemeneia. Aquesta és la més llarga però també la més inclinada (direcció sud-est) i no té cap dificultat. En començar la seva pujada veure-ho a dalt la creu de ferro que senyala la seva entrada per la baixada.
Un cop a dalt trobarem més d'un rastre que puja al pic. Nosaltres varem agafar el que puja més en direcció a l'oest. Un cop a dalt tenim dues punxes la de direcció nord-oest és el petit, la del sud és el Midi d' Ossau. La baixada la farem desfent el camí de la pujada. Recordeu que cal anar a trobar la creu de ferro que ens ensenya la baixada de la 3ª Xemeneia.
Un cop a baix anirem seguint el camí fins trobar la 2ª xemeneia on tindreu l'opció de desgrimpar-la (cal molta precaució per la seva verticalitat o be muntar un rapel (dintre de la canal ja veure un parell de cintes muntades que tenen un mosca-tó per passar la corda).Un dels companys (en Lluís) la va desgrimpar, els altres varem baixar amb la corda.
Un cop a baix i seguint el camí varem a anar a trobar la 1ª Xemeneia. Aquí si voleu muntar la corda veure un camí per la cara sud (té una fita) que ens ensenya l'entrada per muntar el rapel . Nosaltres varem preferir desgrimpar-la. Només té un pas complicat d'un parell de metres que cal fer amb molta precaució, baixa una mica d'aigua i cal no patinar.
Un cop a baix seguirem el camí que ens baixa al Col de Suzon i al refugi.

Cartografia Editorial Alpina, Mapa Valle de Tena

View more external

Waypoint

1ª Xemeneia

Waypoint

3ª Xemeneia

Waypoint

Col de Suzon

Waypoint

Refuge de Pombie

Waypoint

2ª Xemeneia

Waypoint

Creu de Ferro

Waypoint

Midi d' Ossau

Waypoint

Punta Nord del Midi

2 comments

  • Photo of carmemartinezgriera

    carmemartinezgriera Aug 11, 2016

    I have followed this trail  View more

    Cim tècnic i difícil,cal dur material i tenir bona traçar per grimpar és bastant aeri tot l'ascens del cim!!! Ès molt apropiat que ès el 4000 dels pirineus!! Tot un repta.

  • reigvila@gmail.com Sep 1, 2016

    UN CIM DELS MÈS GUAPOS QUE HE FET, MILLOR QUE UN TRES MIL

You can or this trail