Time  23 hours 54 minutes

Coordinates 1715

Uploaded September 29, 2015

Recorded September 2015

-
-
10,194 f
6,519 f
0
1.6
3.3
6.52 mi

Viewed 553 times, downloaded 16 times

near Cerler, Aragón (España)

Excursió que ens permet pujar a l'oblidat pic de Piedras Albas de 2998 m.
Sobre aquest cim hi ha poca informació i la poca que hi ha no deixa massa clar si la pujada final al cim és fàcil o difícil. Amb aquest itinerari pretenc explicar una mica detalladament la pujada al cim de Piedras Albas per la que podríem dir-ne "via normal" i la posterior ascensió al pic d'Aragüells.
L'itinerari és comú a la pujada a l'Aneto des del pont de Corones fins l'ibon Inferior de Corones.
Durant gran part de la pujada a aquest estany el pic de Piedras Albas i l'itinerari que seguirem ja és visible a l'esquerra del pic d'Aragüells.
Només sortir de l'estany ens hem de desviar a l'esquerra per tal de realitzar una llarga flanquejada, baixant primer uns metres per tal d'estalviar la tartera i després seguirem la flanquejada en marcat sentit ascendent per tal de revoltar el pic d'Aragüells fins a entrar ja molt enlairats a la coma final que formen el pic de Piedras Albas i l'Aragüells.
Hem de pujar a un evident collet que hi ha davant nostre i que ja hem anat veient tota l'estona amb una marcada tartera blanquinosa que hi mena.
És una pujada relativament curta i ens deixa abocats a la impressionant vista de l'estany de Cregüenya.
Estem a uns 2950 metres aproximadament així doncs la distància que ens separa del cim és curta.
Del cim es desprèn en direcció sud la trencada aresta de Piedras Albas i la part culminant sembla un amuntegament de blocs.
Hem de començar a pujar com si volguéssim assolir l'esmentada aresta però sense arribar-hi (si mireu el track veureu que així ho vaig fer i vaig tindre que recular) doncs abans arribar-hi ens hem de fixar que per la dreta, és a dir pel vessant de Cregüenya, (en aquest punt ja no hi ha "pati") hi ha una sèrie de petites terrasses ens permeten guanyar alçada fàcilment, ens hem d'ajudar de les mans, però en cap moment el desnivell a superar amb les mans és superior a la nostra alçada i no és gens vertical, els últims metres els farem pràcticament pel fil de l'aresta. (si seguiu mirant el track veureu que inclús vaig pujar i baixar per indrets diferents, això demostra l'amplada i facilitat de la pujada final al cim).
Recomano aquest cim per ser un cim poc visitat i per la grandiositat de la seva panoràmica general i en particular de l'estany de Cregüenya vist des del sud i també del solitari estany de Piedras Albas.
Una vegada situats novament al collet vaig fer una nova flanquejada per tal d'estalviar-me la creta que puja al pic d'Aragüells per tal d'assolir la carena sud d'aquest cim i passar a l'altre costat per tal de superar els metres finals.
Si des del cim de Piedras Albas veiem l'estany de Cregüenya de costat, des de l'Aragüells el veiem des d'un extrem i podem comprovar la llargada d'aquest bonic estany.
No baixarem del cim en direcció al coll d'Aragüells doncs ens hauríem de "menjar" la gran i inacabable tartera de grans blocs fins l'estany gran de Corones, anirem baixant seguint les fites i el corriol pel llom del cim fins arribar a l'esmentat estany i allí retrobarem el camí al pic d'Aneto.
És una excursió que recomano per sortir una mica dels tòpics de la vall de Vallhiverna i visitar i conèixer un racó i un cim completament desconegut.
HORARIS:
del pont de Corones a l'ibonet de Corones: 50mn
del ibonet al ibon de Corones: 55mn
del ibon al pic de Piedras Albas: 1h 30mn
del pic de Piedras Albas al collet: 10mn
del collet al pic d'Aragüells: 40mn
del pic d'Aragüells a l'estany Gran o Mitjà de Corones:35mn
de l'estany gran de Corones a l'ibon de Corones: 20mn
del ibon a l'ibonet: 5h 40mn
del ibonet al pont de Corones: 35mn
TOTAL: 6h 15mn
També podeu seguir aquest itinerari i d'altres a:
http://estanysicims.blogspot.com.es/2017/04/pont-de-corones-i-pics-de-piedras-albas.html

View more external

Intersection

Gir a l'esquerra

Gir a l'esquerra
Lake

Ibonet de Corones

Ibonet de Corones
Lake

Ibon de Corones

Ibon de Corones
Mountain pass

Collet

Collet
Summit

Pic de Piedras Albas

Pic de Piedras Albas
Summit

Pic d'Aragüells

Pic d'Aragüells
Lake

Estany mitjà de Corones

Estany mitjà de Corones

2 comments

 • jaume torrens calvó Sep 30, 2015

  Hola Josep, bona tarda,
  L'estiu de 1970, un petit grup varem fer poc més o menys la mateixa ruta, és a dir, pujar al pic d'Araguells i assolir el cim de Piedras Albas. La diferència fou que nosaltres varem davallar passant pel petit però bonic estany de Piedras Albas i es va prosseguir baixant directament vers pont de Corones on teníem situat el nostre petit campament base. Com a detall, afegir que una imatge captada des de l'estany de Piedras Albas, fou escollida, l'any 1973, per a reproduir-la en el tapís commemoratiu del 25 aniversari de la fundació de l'agrupament excursionista castellarenc.
  És molt interessant i alliçonador comprovar com encara hi ha persones que cerquen conèixer indrets i cims poc coneguts. Per molts anys !!

 • Photo of jspdetera

  jspdetera Oct 1, 2015

  Bon dia jaume torrens estic content del teu comentari ja que vaig estar buscant informació sobre el pic de Piedras Albas i realment en vaig trobar poca i una mica ambigua, vaig fer servir com a referència una descripció que vaig trobar a una pàgina que es diu Pirineos 3000 on fan mes o menys la vostra excursió amb la baixada de l'estany de Piedras Albas inclosa, per dret ja que sembla que no hi ha camí que hi pugui. És una de les fites que tinc pendents ja que crec que hi ha d'haver un camí per pujar-hi, però no crec que sigui per la "vall" que baixa a la cabana de Corones sino per la de la dreta que és per on ressorgeix més avall el torrent i que va a petar per les proximitats de la cabana de Quillón .... però això és teoria ... s'ha de demostrar!

You can or this trail