Coordinates 555

Uploaded July 23, 2019

Recorded July 2019

-
-
11,855 f
7,391 f
0
1.8
3.5
7.01 mi

Viewed 67 times, downloaded 0 times

near L'Adroit, Auvergne-Rhône-Alpes (France)

La Pointe de Ronce és el cim culminant del massís de Mont Cenís, el conjunt de muntanyes que rodegen el llac de Mont Cenís. Les dues opcions més habituals per fer aquest cim són:
- la pujada per la cara nord i la glacera de l'Arcelle.
- la volta carenera per tots els cims del circ que tanca per l'est el llac de Mont Cenís, del Signal du Grand Mont Cenis fins a la Pointe du Lamet.
A principis de temporada, quan la glacera encara està coberta de neu, creiem que és una opció més entretinguda i variada pujar per la glacera, i és la ruta que hem fet i compartim en aquest track.

Per arribar al punt d'inici cal prendre una pista de terra que trobarem poc abans del Col du Mont Cenis. La pista té alguns bots, principalment canals excavades per l'aigua de pluges, però es pot fer amb tot tipus de vehicle si anem amb compte i poc a poc.

La ruta comença pujant sense gaires miraments la línia de telecadira i la pendent herbada, trobarem senderó fitat. Com a curiositat, passarem al costat d'una roca amb gravats prehistòrics, val la pena separar-se uns pocs metres del camí per acostar-s'hi.
L'herba dóna pas a terreny més rocós, i poc després arribem a un replà cap als 2950m situat sota el Rocher de la Cailla. Aquest seria un bon indret per vivac o tenda si volem partir l'ascensió en dos dies. A més, des d'aquest punt distingim les glaceres per on haurem de passar, el coll de descens, i els cims.

Creuem amb tendència lleugerament ascendent entre roques i neu els contraforts sota el Signal du Grand Mont Cenis per situar-nos sobre la primera part de la glacera de l'Arcelle, i seguim amb tendència horitzontal sense guanyar ni perdre alçada per buscar un punt de pas fàcil a l'esperó que separa les dues parts de la glacera. La segona part de la glacera es presenta més dreta, amb pendents de fins a 35 i 40 graus. Nosaltres trobem neu a estones dura, a estones bastant tova i enfonsant-nos, el que fa la progressió una mica cansada, però en cap moment passem sobre gel viu, fet que podria fer l'ascensió més delicada i exposada. També a remarcar que en cap de les dues parts de la glacera trobarem esquerdes que exigeixin encordar-se. Després de remuntar el fort pendent de la glacera, agafem l'aresta de roca descomposta i arribem al cim de la Pointe de Ronce.

Seguim ara tota l'aresta direcció oest fins al Signal du Grand Mont Cenis. Només un petit pas de desgrimpada fins a un petit collet, seguit d'un curt muret en grimpada, trencaran la tònica d'aresta ampla que es fa caminant. El cim que sembla ser el Signal du Grand Mont Cenis és en realitat una punta avantcim amb una antena, el veritable cim uns metres més alt es troba seguint la cresta, exigint-nos perdre una mica de desnivell (que haurem de recuperar al tornar).

La baixada per la neu es fa ràpida i còmoda fins tornar al replà a 2950m. Les traces a l'anada i tornada en aquest punt no han coincidit del tot, doncs es pot passar per diversos punts, i amb la neu ben estovada del migdia vam preferir més roca a la tornada. Des del replà, només caldrà desfer el camí fitat fet al matí fins als cotxes, els quals sempre veurem avall i no semblen arribar mai!


TEMPS TOTAL: 10h (amb parades)
TEMPS PARCIALS:
Pointe de Ronce: 5h
Signal du Grand Mont Cenis: 1h 30min
Retorn: 2h

View more external

Waypoint

Pierre gravée

Waypoint

Replat

Waypoint

Traversée

Waypoint

Glacier de l'Arcelle Neuve

Waypoint

Arête

Waypoint

Pointe de Ronce

Waypoint

Pas

Waypoint

Pointe 3356

Waypoint

Signal du Grand Mont Cenis

Waypoint

Col descente

Waypoint

Rocher de la Cailla

Comments

    You can or this trail