Time  one day 3 hours 15 minutes

Coordinates 2521

Uploaded October 5, 2016

Recorded October 2016

-
-
9,032 f
5,843 f
0
4.2
8.3
16.61 mi

Viewed 631 times, downloaded 13 times

near Porté-Puymorens, Occitanie (France)

Aquesta excursió ens portarà visitar el pic d'Estany Faurí de 2702 metres d'alçada situat a cavall de la Cerdanya i el Capcir i els cims de Lanós i el de Madides de 2660 i 2663 metres respectivament.
El pic d'Estany Faurí per la seva situació geogràfica té una aproximació llarga per qualsevol vessant.
Aquest itinerari proposa anar-hi des del final de la carretera que surt del poble de Porta-Puimorens i ens deixa a l'aparcament que hi ha passat l'estanyet de Passet.
És un itinerari llarg però molt recomanable per la varietat d'indrets que visitarem, des de la suavitat de l'estany de Lanós fins la complicada i trencada orografia del Capcir.
És llarga però no trobarem cap sector que presenti alguna dificultat tècnica.
Per pujar a l'estany de Lanós hi ha diversos camins. Un (el més llarg) surt d'un revolt de la carretera que puja al coll de Puimorens i hi arriba després d'una llarga i interminable flanquejada.
Des del final de la carretera esmentada anteriorment surten bàsicament dos camins, un a la dreta, que puja per dins del bosc i fa moltes marrades i un altre que surt a l'esquerra i que puja per "la via ràpida" a buscar el camí transversal de la carretera al coll de Puimorens. Aquest camí passa a tocar de l'estany de Font Viva que queda lleugerament a la nostra dreta.
Aquesta descripció segueix la "via ràpida" per pujar a l'estany.
Al principi és un camí molt bonic per dins d'un bosc de bedolls, però aviat comença a pujar de valent tot seguint un torrent, tot i la pujada l'indret és molt bonic entre el bosc i el torrent que es despenja en petits salts d'aigua.
Més amunt sortim del bosc i el camí entra en un gran replà per tornar a entrar després a dins del bosc.
Finalment deixa el bosc enrrere i si seguim recta arribarem a l'estany de Font Viva, però el nostre camí gira a l'esquerra i sense contemplacions puja tot fent curtes giragonses a trobar el camí que ve de la carretera al coll de Puimorens.
Aquest camí ja no el deixarem fins arribar a les restes de les obres de la resclosa de Lanós, indret on travessarem la torrentera per un pont i ens ajuntarem amb el camí que pujava també des del final de la carretera i per dins del bosc. (aquest camí és uns dos kilòmetres més llarg).
Aquest camí és una antiga pista de les obres i el seguirem uns pocs metres i ens desviarem a la dreta tot seguint les marques del GR.
Immediatament després veurem a la nostra esquerra la immensa paret de la resclosa.
Ara comencem una llarga caminada per tal de revoltar l'estany. Un seguit de petites pujades i baixades ens aproparan a la capçalera del pantà. Passarem per una resclosa secundària i després per un antic i rovellat pluviòmetre. D'aquesta manera arribarem a la capçalera de l'estany.
Indret molt bonic format per extenses pastures i un seguit de petits estanys. En aquest indret hi ha la cabana de Rauzet, petita construcció, molt neta i ben conservada, amb llar de foc. No hi ha lliteres, és a dir has de dormir a sobre el ciment del terra.
Per acampar o fer bivac l'indret és idíl·lic.
L'indret de la cabana de Rouzet a part de ser molt bonic (amb l'estany mig buit, amb l'estany ple deu ser espectacular) també és una important cruïlla de camins.
Quatre destinacions ben diferents conflueixen ací, d'on venim (Porta-Puimorens), portella de Coma d'Anyell, portella d'Orlú i coll de la Grava.
Aquest itinerari segueix vers la portella d'Orlú i torna per la de Coma d'Anyell.
Al costat de la cabana hi ha un pal amb els indicadors de les diferents destinacions; seguirem les marques del GR vers la portella d'Orlú, tot passant primer per costat de l'estany de Rouzet. Després d'una curta pujada arribem a l'indret de la Portella d'Orlú, indret molt ampli i farcit de petits estanyols.
Davant nostre ja tenim el cim de l'Estany Faurí amb l'estany que li dona nom als seus peus.
El terreny canvia radicalment, es torna molt més abrupte i el descens vers l'estany així ens ho demostra. Sempre seguint les marques del GR anem descendint (es podria intentar fer una flanquejada, però crec que és més pràctic baixar a l'estany).
Una curta tartera de grans blocs ens deixa a la sortida d'aigües de l'estany Faurí.
Seguim el GR uns metres més i girem a l'esquerra per tal de pujar per una coma a la portella de Madides.
Seguint alguna fita, algun rastre de camí, o directament ja que el terreny és molt evident i fàcil, anem guanyant alçada tot estudiant l'accés al cim. Per guanyar uns metres podem deixar la portella a l'esquerra i anar a buscar la carena una mica més amunt.
Arribats a la carena la panoràmica s'obre a l'altre vessant i tot comença a ser espectacular. Per pujar al cim vaig optar per seguir un pendent d'herbei, però es va acabar en una tartera, mentre que per baixar vaig seguir un corriol, que una estona passava a l'altre vessant i que va resultar molt ser més pràctic.
Així doncs al cim s'arriba sense cap mena de problema; és molt planer i té una gran fita a la part més alta (també ens podem apropar a la punta de l'esquerra), tant en una punta com a l'altre la panoràmica mereix una bona estona de recreació.
Valls, cims i estanys s'han obert als nostres ulls, alguns coneguts, altres mapa en mà.
Les nuvolades impedeixen tindre una panoràmica total, però de lluny puc distingir el pic de Rulhe, Escobes, Noé, Cabaneta, Coma-pedrosa, més propers el Carlit, Coma d'Or, Puig-pedrós de Lanós, Peric, Grava, Esquena d'Ase, Nabre, Cometa, una mica lluny la dent d'Orlú.
Estanys: el de Lanós, Faurí, una mica el d'en Beis, els recondits estanys de Peirisses i els de Madides.
Deixem el cim i baixem fins a la portella de Madides. i seguim un rastre de corriol que ens permet flanquejar una cota secundària per emprendre a continuació la pujada al pic de Lanós, arribem primer a un nus de carenes on hi ha una gran fita (ens unim amb la carena que puja de la portella d'Orlú), seguim uns metres més i arribem al pic de Lanós on hi ha una fita molt més gran que l'anterior.
Aquest cim ens permet gaudir de la vista dels estanys de Madides des d'una altre perspectiva, així com del cim de l'Estany Faurí.
Seguim un llom que ens porta al proper pic de Madides, aquí no hi ha cap fita cimera. Aquest cim té un petit estanyol als seus peus.
Sortim del cim i baixem directament, amb traces de camí, però per terreny molt evident, flanquejant sempre vers l'esquerra i sortirem directament a la portella de Coma d'Anyell, on retrobem el GR que seguirem fins la cabana de Rouzet, tot passant abans per l'estany de Lanoset i per una "pujadeta" just abans d'arribar a la cabana.
Després seguirem el camí d'anada fins al punt d'inici de l'excursió
HORARIS:
de la pista de l'estany de Passet fins la resclosa lateral de l'estany de Lanós: 2h
de la resclosa lateral a la cabana de Rouzet: 55mn
de la cabana de Rouzet a la portella d'Orlú: 50mn
de la portella d'Orlú a l'estany Faurí: 30mn
de l'estany al pic d'Estany Faurí: 1h 10mn
del cim a la portella de Madides: 20mn
de la portella de Madides al pic de Lanós: 45mn
del pic de Lanós al de Madides: 10mn
del pic de Madides a la portella de Coma d'Anyell: 15mn
de la portella de coma d'Anyell a la cabana de Rouzet: 55mn
de la cabana de Rauzet al punt d'inici: 2h 20mn
TOTAL: 10h 10mn
NOTA: Les cotes del mapa del wikiloc respecte a les oficials de l'Institut Géographique National Francés varien de 20 a 30 metres, per exemple el pic de l'Estany Faurí consta la cota oficial de 2702 metres, metre que les corbes de nivell del mapa del GPS només arriben a 2670 metres, mentre que l'altímetre efectivament assenyala els 2700.
També podeu seguir aquesta excursió a:
estanysicims.blogspot.com.es

View more external

Waypoint

Replà

Replà
Intersection

Cruïlla

Cruïlla
Intersection

Gir a l'esquerra

Gir a l'esquerra
Intersection

Unió amb el GR

Unió amb el GR
Lake

Resclosa secundària de l'Estany de Lanós

Resclosa secundària de l'Estany de Lanos
Waypoint

Pluviòmetre

Pluviòmetre
Shelter

Cabana de Rouzet

Cabana de Rouzet
Lake

Estany de Rouzet

Estany de Rouzet
Lake

Estanyol

Estanyol
Mountain pass

Portella d'Orlu

Portella d'Orlu
Information

Cruïlla

Cruïlla
Lake

Estany Faurí

Estany Faurí
Intersection

Deixar el GR i gir a l'esquerra

Deixar el GR i gir a l'esquerra
Mountain pass

Carena per damunt la portella de Madides

Carena per damunt la portella de Madides
Summit

Pic d'Estany Faurí

Pic d'Estany Faurí
Mountain pass

Portella de Madides

Portella de Madides
Summit

Pic de Lanós

Pic de Lanos
Summit

Pic.de Madides

Pic.de Madides
Mountain pass

Coll de la Coma d'Anyell

Coll de la Coma d'Anyell
Lake

Estany de Lanoset

Estany de Lanoset

Comments

    You can or this trail