-
-
3,774 f
2,194 f
0
1.3
2.5
5.08 mi

Viewed 350 times, downloaded 9 times

near Monistrol de Montserrat, Catalunya (España)

Des de Santa Cecília (682 m) anem a buscar el Camí de l'Arrel en direcció al Monestir; després de passar per desota del Morral del Cavall la branca despullada d'un teix ens marca l'entrada al torrent que es dirigeix costerut cap a la canal. Aviat contemplem l'imponent i excelsa agulla del Cavall Bernat o Dit Gros i una mica més amunt veiem el primer tram de l'encordat. Ara la feina dels braços i les cames faran que ens enfilem progresivament pel rocam. No és gaire complicat però em de tenir la suficient sang freda de no pensar gaire en l'estimball que queda als nostres peus. Hi ha varis punts de descans on podem recuperar forces i gaudir de l'esforç. Més amunt retrobem els nostres grans aliats en la progresió per aquestes canals: els arbustos i arbres típics del massís. Cauent algunes pedres pel meu voltant; aixeco el cap i contemplo un grup de cabres salvatges que tresquen amunt i avall sense cap dificultat.

Es surt de la canal per la dreta del Cavall (985 m) contemplan les seves pareds verticals; no m'extranya que des de dècades atreguin a tants escaladors. Des del petit collet a la base del Dit podem contemplar a ponent la Paret del Diable i, just a sota del Serrat de les Onze la petita ermita de Sant Antoni; a l'altre banda, a llevant els Flautats i la Roca de Sant Salvador.

Anirem a trobar el sender del Serrat de les Lluernes (marques grogues) en direcció al Coll de la Canal Plana que es deixa enrera. La pintura ens porta al Coll de Sant Salvador però abans abandonem el viarany per l'esquerre per enfilar-nos, ajudant-nos amb les mans en algun punt, cap l'estret pas que ens deixa a la Roca de Sant Salvador o l'Elefant (1151 m). Els núvols baixos ens limiten la visió panoràmica de gran part de la Muntanya.

Es baixa pel mateix lloc enllaçant de nou amb el sender que després de superar el Coll de Sant Salvador descendeix amb decisió passant per la base de l'Elefant on es pot veure les restes de l'antiga ermita de Sant Salvador, i mé avall entre la Xirimoia i la Trunfa fins el PRC 19. Ara per l'esquerre, es passa pel costat de l'ermita de la Trinitat i finalment s'arriba al Pla de la Trinitat (948 m). Aquí s'enllaça amb el Camí de l'Arrel que en direcció a la Maçana ens durà al punt de surtida. Podrem contemplar el conjunt d'agulles del Montgrós (Mapa Alpina) i de nou el Cavall Bernat.

View more external

Comments

    You can or this trail