Time  10 hours 36 minutes

Coordinates 726

Uploaded July 28, 2019

Recorded July 2019

-
-
7,839 f
4,450 f
0
2.3
4.6
9.27 mi

Viewed 17 times, downloaded 0 times

near Ćurevo, Republika Srpska (Босния һәм Герцеговина)

Uspon na Maglić (2386 m.n.v.), najviši vrh Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, od lokve Dernečište, sa spustom do Trnovačkog jezera i završetkom na prevoju Prijevor
Lokva Dernečište. Do početne tačke može se doći automobilom, kombijem ili manjim autobusom, putem od Tjentišta prema Prijevoru; nije preporučljivo za vozila sa nižim gazom zbog neravnog makadama na pojedinim mestima.
Početak deonice obezbeđene fiksnim sajlama. Ima ukupno 6 sajli različite dužine i uglavnom manje tehničke zahtevnosti.
Vrh Maglić (2386 m.n.v.), najviši vrh Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Prilazak vrhu je travnatim grebenom, a završni deo uspona je strmiji i malo zahtevniji. Do vrha se može izaći kroz usek u steni (kuda vodi markacija), ili grebenom desno od useka, koji je tehnički lakši ali nešto izloženiji.
Vrh Maglić (2388 m.n.v.), najviši vrh planine Maglić, koji se teritorijalno nalazi u Crnoj Gori. Iako je viši od istoimenog vrha koji predstavlja najviši vrh RS i BiH, nije nimalo zahtevan i planinari ga obično ni ne penju.
Trnovačko jezero. Na jezeru se može kampovati, a postoji kućica u kojoj se nalazi rendžer parka prirode Piva u Crnoj Gori, gde se može popiti i hladno piće.
Ulazak u park prirode Piva u Crnoj Gori, moguća rendžerska patrola.
Dolina isušenog jezera.
Prevoj Prijevor. Moguće je doći kolima, kombijem ili manjim autobusom.

Comments

    You can or this trail