Time  7 hours 17 minutes

Coordinates 6521

Uploaded August 31, 2015

Recorded August 2015

-
-
9,541 f
6,168 f
0
2.0
4.0
8.04 mi

Viewed 1448 times, downloaded 58 times

near Areo, Catalunya (España)

Diapositives ruta dia 29-08-15 :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Intro :
Com aquestos comentaris van adreçats al Wikiloc , on la majoria dels usuaris emprant el GPS, cada cop faré més curta la descripció de l’itinerari i intentaré donar ajut per tenir una “idea global” de la ruta pensant “com i amb” una persona que porta un GPS.
Quan faig la valoració de la dificultat de la ruta, sempre em refereixo a la tècnica. La part física, al menys per a mi, són uns números que tothom te que adaptar al seu estat de forma. Malgrat tot, crec que no hi ha una “fórmula màgica” d’us universal que elimini la visió subjectiva
Així en lloc d’estendre’m en una literària descripció del recorregut, intentaré donar la suficient informació per a que el lector sàpiga, abans de sortir, el que es trobarà a la ruta. De fet, només vull explicar la informació que jo busco en una ruta penjada per un company al wikiloc ----
Diuen que “una imagen vale mas que cien palabras” per això pujo part de les fotos que faig a cada sortida. Donen una bona primera visió dels llocs.
Trobo a faltar l’apartat de “muntanya” dins el wiki. Està molt clar el que és alpinisme però, al menys per a mi, el terme “senderisme” és massa ample i fa difícil la valoració de la dificultat tècnica i Física.

Valoració Global :
Espectacular ruta per la Vall Ferrera que permet assolir els 100 Cims del Monteixo.

Aproximació :
Des d’Alins seguim per la carretera fins Areu on esdevé pista que ens duu al refugi de Vallferrera. En arribar a la cruïlla del Pla de la Selva ( aparcament ) agafem la pista de la dreta que poc a poc guanya altura i que ens duu fins l’aparcament de la pleta dels Frares ( wpt 02 ).
Com la pista no està en massa bon estat nosaltres vam deixar el cotxe, és nou, en un revolt ( wpt 01) uns dos kms abans ( a 15 km d’Alins ) De fet, haguéssim pogut seguir fins el wpt 02

Orientació i GPS : ( Fàcil + )
Cap problema amb el GPS. Orientació relativament fàcil

Dificultat Física : ( Moderat )
Cadascun pot valorar les dades del GPS

Dificultat Tècnica : ( Moderat + )
El tram proper al 100 Cims presenta dues opcions. Anar grimpant per les roques de la carena o vorejar-les pel lateral (prat) . Aquesta segona opció sembla més fàcil ( en especial si ho fem de baixada ) però és més lenta i cal vigilar molt si està moll.
De fet el Paco va passar pel les roques i jo pel prat. En ambdós casos cal fer una petita grimpada per assolir el Monteixo

Passos Perillosos : ( Fàcil + )
Tot i l’altura no hi passos exposats.

Descripció :
Com sempre, els wpt pretenen indicar els punt més significatius, interessants i conflictius de la ruta.


Tipus de camí :
Corriol ben fressat fins l’estany d’Aixeus ( wpt 04 ). Per pujar al Monteixo ( wpt 06 ) el recorregut és evident però sense camí clar. La baixada del cim esta fitada i té moltes variants. En arribar a la cruïlla ( wpt 07) amb el camí que duu a Areu el cam, ja resta fressat i fitat fins el cotxe.

Cobertura GPS i Mòbil :
Tema GPS sense problemes. Movistar amb moltes zones sense cobertura

Menjar :
Avui tocava llauna. Hem fet estada a l’Hotel Salòria d’Alins. Molt menjar a un preu molt correcte

Dades tècniques :
Segons el Garmin , passat pel GARMIN CONNECT que ja torna a funcionar, la ruta té 1070 mts de desnivell positiu. Tems en moviment 4h 40’.
Ara porto configurat el GPS ( Etrex 20 ) per a que agafi senyal cada 3 seg

Possibles variants :
La ruta es pot fer a l’inrevés. Tot i ser més difícil la “desgrimpada” després del Monteixo la pujada és molt més suau ( més llarga ) caminant en sentit contrari al rellotge.
També hi ha l’opció, molt més fàcil, de fer només el Monteixo pujant i baixant pel mateix lloc, en aquest el camí de tornada.

Bibliografia :
Ed. l’Alpina té cartografia de la zona . Pica d’Estats 2013
01 Aparca 29-08-15
02 Pleta dels frares 29-08-15
03 Collada Cruïlla 29-08-15
04 Estany d'Aixeus 29-08-15
05 Pic Noris 29-08-15
06 Pic Monteixo (2905) "100 Cims"
07 Cruilla camí d'Areu 29-08-15
08 Cruïlla Mirador Pica d'Estats 29-08-15
09 Fi gravació GPS 29-08-15

Comments

    You can or this trail