Time  7 hours 28 minutes

Coordinates 3021

Uploaded February 1, 2015

Recorded January 2015

-
-
1,653 f
-6 f
0
13
25
50.22 mi

Viewed 2672 times, downloaded 142 times

near Vilanova i la Geltrú, Catalunya (España)

Sortida des de Vilanova al Massís de Garraf, amb un recorregut circular d'unes 6’5 h., desnivell de 1600 m. (GPS) i un grau de dificultat moderat.

Ventava fort, amb algun pi caigut i hem triat seguir pels fondos.

Tot “ciclable”, passant pels emblemàtics paratges de: Fondo Querol, Riera Begues, Riera Pelagons, Plana Ponça, L'Hospital d'Olesa, La Maçana, Creu de la Clota, Fondo Tronera, Fondo del Teix, Riera del Carxol, Vallgrassa, La Fita...

Durant aquestes hores hem gaudit d'un constant contrast de paisatges, des de zones boscoses amb racons feréstecs, a llocs abruptes i pelats, on l'aigua ha modelat la roca calcària creant un entorn quasi agressiu.

Especial ATENCIÓ al tram de Plana Ponça, ja que està PROHIBIT CIRCULAR durant l'època de nidificació (febrer-juny). S’ofereix un traçat alternatiu, marcat per arribar a Olesa de B. (Tel. Oficina Parc 935971819).


A més d'aquesta ruta, hem realitzat altres sortides circulars de més de 60 km des de Vilanova.
De moment Wikiloc no permet ordenar per temes o zones i per això les hem organitzat segons dificultat:

VNG a la Cova Negra 31km.
VNG, suau Garraf 2019. 47 km
VNG al Fondo de l'Obaga 37km
VNG a Viladellops i Montgrós 41km
VNG, Voregem els 3 cims 42km
VNG, Calafell i Clariana pel Fondo Blau 48km
VNG a Santa Susanna 50km
VNG a Clariana i Casa Alta 50km
VNG a la Llampa 54km
Corriols per Vilanova, Ribes i Sitges 42km.
VNG a la serra de les Gunyoles 54km
VNG al Castell d'Olivella-Terra 55km
VNG als corriols d'Olèrdola 44km
VNG Sitges Corriols de Mar 19km
VNG a la Cova Negra per corriols 33km
VNG a la Picarola 33km
VNG als corriols de Clariana i Bellvei 54km


SORTIDES DE +60Km:

VNG a Cantallops 62 km
VNG - Comarruga – Albinyana -Torrelletes 62 km
VNG al Castellot 63 km
VNG a l'Ordal 76km
VNG al Castell de Subirats 78km

Recorregut:

Sortim de Vilanova pel polígon La Vilanoveta en direcció Solers, creuem el camí i agafem el corriol paral·lel que ens puja al camí de Can Xoriguera. Passem el mas, l'autovia i abans dels Cocons tombem a la dreta per un corriol, molt divertit, que entre pins ens porta a Puigmoltó. Seguim per la Plana de Can Coll, un tros de carretera i a l'esquerra, en direcció a Ca l'Escolà, creuem el boscam de Can Bertran i sortim a Can Llosas-Can Marcer.

Comencem a pujar, travessant Can Pere, després per asfalt fins ca l'Almirall, on virem a la dreta (vinya) i baixem per un corriol, entre vinyes primer i bosc després, fins arribar al camí del Fondo Querol. Seguim baixant tot el Fondo fins creuar la Riera de Begues i al cap d’uns metres, tombem a la dreta per seguir riera amunt pel marge esquerra. La tornem a creuar dues vegades abans del camp de futbol de Mas Milà.

Sense tocar la carretera seguim pel corriol paral·lel, tornem a creuar la riera i seguim pujant pel marge esquerra “Camí vell d'Olivella” fins Can Suriol. Uns metres de carretera per entrar al bonic paratge de la Riera dels Pelagons, pugem tranquils gaudint l'entorn (els Pelagons de dalt i de baix, la Serra de la Llampa, Costa Rave...) fins la cruïlla.

Girem a la dreta i amunt pel Fondo del Masset del Ferret fins la Urbanització de Can Mitjans. Travessem la urbanització i agafem el camí de la masia, fins trobar el senyal de restricció de pas, el passem i baixem per un corriol a la Riera de Begues. Magnífic paratge que millora a l'alçada de Plana Ponça.

Sortim a la pista d'Olesa a Can Grau, tombem a l'esquerra i entrem per L'Hospital, on fem un mos.
Agafem uns km de carretera direcció Begues i a l'alçada de la pedrera, seguim per un corriol (GR92-3) riera amunt, en algun moment dins la llera. El camí millora i entre pins seguim en direcció a La Maçana, que deixem a l'esquerra per fer l'últim ascens abans de Begues. La pista està arreglada, facilitant-nos la pedalada i el poder gaudir de l'entorn de Les Tallarises.

Baixada fins La Hípica i ja som a Begues. Seguim paral·lels a la carretera per camí i tornem a seguir el GR92-3 fins la Creu de la Clota. Aquí ens desviem uns metres per contemplar les vistes de Castelldefels. Bonic mirador.

De nou pugem pel camí de Les Agulles (GR-92), forta pujada fins creuar el camí de Coll Sustrell (pi) i baixem ràpidament pel Fondo Tronera (pista arreglada). Sense deixar de baixar, seguim pel Fondo del Teix amb més precaució, el terra es més irregular. Arribem a la Riera del Carxol i seguim per la pista riera avall (el corriol de la riera es pot seguir també).

Després de l'aparcament, just passar la riera, girem a la dreta pel camí de Cova Fumada, sense deixar la riera, que creuem varies vegades fins que s'anomena Riera de Jafre, i arribem al Fondo de Vallgrassa (l'asfaltada). Girem a l'esquerra, uns metres d'asfalt i seguim el GR 92-3, que puja pel bell i tranquil fondo fins el mas (Centre interpretació del PN), on fem un altre petit mos.

Petita pujada fins la Collada, baixem ràpid i al passar la bassa tombem a la dreta pel Camí de Can Planas, passem el mas, després La Casa Nova (la ventada ha fet caure un pi que barra el camí), i finalment sortim al camí de la Fita (Sitges a Plana Novella). Passem el Collet de la Fita i baixem fins l'aparcament de l'entrada al Parc, on agafem a la dreta el Camí del Mas de Mossèn Alba.

Forta baixada, creuem tota la Urbanització i a la sortida, girem a l'esquerra en direcció Les Casetes, les passem, seguim per Les Torres, creuem la carretera i just al davant de Can Bruguera virem a l'esquerra.

Seguim un corriol, primer entre vinyes i després bosc. Pugem a la Carrerada, tombem a la dreta i entrem a Sitges (Rocamar), seguim direcció el Golf de Terramar i el voregem. Agafem el camí de Miralpeix (Colls) fins la urbanització de la Casa del Mar, que travessem per agafar el Camí dels Colls i entrar a Vilanova per La Farola.
Intersection

01 a Can Xoriguera

Intersection

02 Mas Cocons

Intersection

03 Can Quadres de la Timba

Intersection

04 Ca l'Escolà

Refuge

05 Can Pere de la Plana

Photo

06 Ca l'Almirall

Waypoint

07 Fondo Querol

River

08 Riera de Begues-Camí vell d'Olivella

Waypoint

09 Can Suriol

River

10 Riera dels Pelagons

Intersection

11 Fondo del Maset d'en Ferret

Intersection

12 Mas Mitjans

Information

13 ATENCIÓ

Atenció prohibit el pas a l'època de nidificació
Photo

14 Plana Ponça

Intersection

15 Pista a Olesa

Sacred architecture

16 Hospital d'Olesa

Waypoint

17 Pedrera-GR 92.3

Ruins

18 La Maçana

Intersection

19 La Hípica

Mountain pass

20 Creu de la La Clota

Photo

21 Mirador de la Clota

Tree

22 Pi, a Fondo Tronera i del Teix

River

23 Corriol Riera Carxol

Intersection

24 Pista a La Plana Novella

Intersection

25 Riera de Carxol - Cova Fumada

Information

26 Vallgrassa

Intersection

27 Camí de Can Planes

Intersection

28 a Mas Alba

Intersection

29 a les Torres

Intersection

30 Can Bruguera

Intersection

31 a Casa del Mar

Photo

32 Punta Mabrera.

Comments

    You can or this trail