-
-
1,511 f
-3 f
0
16
31
62.58 mi

Viewed 1020 times, downloaded 33 times

near Tortosa, Catalunya (España)

Ruta que passa per on hi havia l'antic traçat del tren (via verda de la Val de Zafán). La ruta completa comença a l'Aragó (Alcañíz) i acaba prop de la desembocadura de l'Ebre (Riumar).

En aquest track he fet el tram de Tortosa (0m alt.) fins a Arnes/Lledó (460m alt. -frontera amb Aragó) i tornada.
El pendent és força suau i no hi ha cap rampa forta en tot el recorregut. És una ruta 100% ciclable, no té cap tipus de dificultat i està asfaltada, tot i que trobareu alguns petits trams amb asfalt bastant gastat i rugós sobretot a la part final.
La ruta està ben indicada amb bastants cartells, però recomano portar un GPS per consultes puntuals.

S'inicia al pont vermell de Tortosa on hi ha el km.0 i passa per varies localitats (Roquetes, Aldover, Xerta, Benifallet, Pinell de Brai, Prat de Compte, Bot, Horta de St Joan, Arnes, Lledó... i es pot continuar fent la via cap a l'Aragó). La ruta travessa alguns d'aquests municipis, i en d'altres es passa per l'antiga estació, però el poble està a poca distància.

A partir de la zona de Xerta es passa per multitud de tunels on abans passava el tren, alguns son curts i d'altres de bastant llargs (més d'1km), la gran majoria estan il.luminats, pero n'he trobat 3 a la zona final que no tenien llum, cal portar llanterna o frontal ja que sinó ens quedarem a les fosques i no es veu absolutament res en els tunels llargs que fan curves.

Ruta molt recomenable!!, les vistes son espectaculars; a la part baixa es visualitza el curs del riu i la seva vegetació (Baix Ebre), en la part alta el congost i al fons les muntanyes dels Ports (Terra Alta).

Comments

    You can or this trail