-
-
1,978 f
732 f
0
6.8
14
27.03 mi

Viewed 3024 times, downloaded 1 times

near Cabrera d'Igualada, Catalunya (España)

Vallbona d'Anoia és un municipi de la comarca de l'Anoia.
Capellades és una vila i municipi de la comarca de l'Anoia.
La Pobla de Claramunt és un municipi de la comarca de l'Anoia.
Polígon industrial de la Pobla de Claramunt.
El Puig d'Aguilera és una muntanya de 625 metres que es troba entre els municipis de Castellolí i Òdena a la comarca del Anoia. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic (referència 277115001).
  • Photo of Vista panoràmica Puig Aguilera.
  • Photo of Vista panoràmica Puig Aguilera.
  • Photo of Vista panoràmica Puig Aguilera.
  • Photo of Vista panoràmica Puig Aguilera.
Òdena és un municipi de la comarca de l'Anoia.
Igualada és la capital de la comarca de l'Anoia. El municipi està situat a uns 60 km a l'oest de Barcelona, a l'interior de Catalunya i s'estén a l'esquerra del riu Anoia, en el curs mitjà. El nom Igualada prové de la paraula llatina aqualata, que significaria on el riu Anoia es fa ample.[2] Inicialment era un petit nucli de població, datat de l'any 1003, ubicat en la cruïlla entre l'antic camí militar que anava de Manresa a Tarragona i el camí ral que comunicava Barcelona amb Lleida i Aragó.[2] Hi destacava una església dedicada a Santa Maria, relacionada amb el Monestir de Sant Cugat. Tot i això, Igualada es va delimitar en els límits del domini feudal d'Òdena i dels senyors de Montbui i Claramunt. Les primeres muralles que es coneixen daten, probablement, del segle XII. L'any 1233 hi ha constància de l'existència de la sotsvegueria d'Igualada.[3] El 1381 Igualada va rebre el títol de Carrer de Barcelona quedant lliure del domini feudal i equiparant-se amb la ciutat de Barcelona a nivell de drets i llibertats.[2] Igualada va anar engrandint els seus límits durant el segle XIV per incloure-hi les construccions del sector del sol ponent, el Raval de Capdevila. Aquestes muralles van arribar fins al segle XVIII, havent patit la seva tercera ampliació al segle XV. Cap a finals del segle XVIII s'edifiquen els Barris de Sant Agustí i de la Soledat (a l'exterior de les muralles). També en aquest segle es construeixen les noves adoberies. L'any 1925 Igualada amplia el seu terme municipal comprant terrenys a Òdena, fet que va permetre la seva posterior expansió. La immigració peninsular durant el franquisme va provocar la creació de barris obrers com el de Fàtima, el del Sant Crist i el de Montserrat. L'any 1984 es va aprovar el Pla Especial de Millora Urbana 'Les Comes II', que va oferir una zona residencial a la ciutat, de la qual se'n va aprovar l'ampliació l'any 1988.
Vilanova del Camí és un municipi situat a la Conca d'Òdena, a la comarca de l'Anoia, a la dreta del riu Anoia, formant pràcticament un continu urbà amb Igualada. La major part de la població es troba al nucli del municipi, però existeixen dos nuclis separats a Can Titó i els Moletons.

Comments

    You can or this trail