-
-
1,684 ft
777 ft
0
4.8
9.6
19.16 mi

Viewed 16 times, downloaded 2 times

near Vallbona d'Anoia, Catalunya (España)

Vallbona - Cementiri Municipal de Capellades - coll de Mata - Font del Bosc - Can Paixano - La Serra - Vilanova d'Espoia - depuradora d'aigua - Cementiri de Carme - Carme - La Pobla de Claramunt - La Rata - Font de la Reina - camí Ral - Vallbona

Aquesta ruta la vaig pujar el 18.01.2010 però per alguna raó no va quedar correctament l'altímetre de la ruta. Aprofito aquest dies per pujar-la novament.
Mountain pass

Coll de Mata

Waypoint

Can Paixano

Entitat de població de Mediona.
Waypoint

La Font del Bosc

Religious site

Cementiri Municipal de Capellades

El cementiri és situat en el cim del Molar o Mulà amb l'entrada orientada a nord enmig d'una zona arbrada. S'hi arriba a través d'un vial que serpenteja per la vessant nord del Mulà que surt del Parc de la Font Cuitora. Recinte de planta rectangular amb l'eix longitudinal orientat nord-sud. En una de les darreres ampliacions, la portalada del primer clos va quedar incorporada dins l'actual recinte, quedant aïllades les dues pilastres de pedra en les quals recolza un element de ferro forjat que incorpora la data "1858", corresponent a la data de construcció del cementiri. L'eix de la portalada coincideix amb l'eix de la capella. L'espai antic, conegut com el "cementiri vell", està dividit en dos àmbits de planta rectangular. En el cos central del primer, hi ha la capella, dos panteons laterals i diverses sepultures de personatges capelladins. Els laterals els tanquen sèries de nínxols de quatre filades, amb el forat del nínxol d'arc de mig punt i coberts amb teula àrab a una vessant. El cos central construït, el formen tres capellespanteó. Recinte de planta rectangular amb l'eix longitudinal orientat nord-sud. En una de les darreres ampliacions, la portalada del primer clos va quedar incorporada dins l'actual recinte, quedant aïllades les dues pilastres de pedra en les quals recolza un element de ferro forjat que incorpora la data "1858", corresponent a la data de construcció del cementiri. L'eix de la portalada coincideix amb l'eix de la capella. L'espai antic, conegut com el "cementiri vell", està dividit en dos àmbits de planta rectangular. En el cos central del primer, hi ha la capella, dos panteons laterals i diverses sepultures de personatges capelladins. Els laterals els tanquen sèries de nínxols de quatre filades, amb el forat del nínxol d'arc de mig punt i coberts amb teula àrab a una vessant. El cos central construït, el formen tres capellespanteó. És un interessant conjunt funerari del qual s'ha destacar els dosàmbits històrics, el de 1858 i el de la dècada de 1910-1920. El primer, perquè conté els sepulcres de les famílies benestants de la vila, i el segon, per la seva singular tipologia de porxades amb arqueria que protegeixen els nínxols.
Waypoint

La Serra

Religious site

Vilanova d'Espoia

Destaca l'església romànica de Sant Salvador de Vilanova d'Espoia, construïda a mitjans del segle XII situada a Vilanova d'Espoia, una població de la Torre de Claramunt.
Waypoint

Cal Gramunt

Waypoint

Depuradora d'aigua

Religious site

Cementiri de Carme

Waypoint

Carme

Carme és un municipi situat a la comarca de l'Anoia, en plena Catalunya central. Concretament, el poble està al mig d'una vall, que està composta per una banda per la serralada d'Orpinell (751 m.) i per l'altra per la de Collbàs (544 m.). El poble està situat al fons de la vall, enmig del bosc i subtilment apartat de les grans poblacions. La capital de la comarca de l'Anoia, Igualada, es troba exactament a deu quilòmetres del poble, mentre que d'altres municipis com La Pobla de Claramunt o Capellades es troben escassament a uns cinc quilòmetres de la vila. Actualment el poble té aproximadament uns 800 habitants, però en temporades de vacances aquesta xifra es pot veure lleugerament augmentada.
Waypoint

Les Esplugues

Fountain

Font de Can Solà

Waypoint

La Pobla de Claramunt

La Pobla de Claramunt és un municipi de la comarca de l'Anoia.
Waypoint

Capellades

Capellades és una vila i municipi de la comarca de l'Anoia.
Waypoint

La Torre de Claramunt

La Torre de Claramunt és un poble ben orientat vers la sortida del sol, amb una densitat de població de 3.532 habitants, amb una extensió de 14,80 Km2 i pertanyent a la Comarca de l'Anoia (província de Barcelona). El nucli antic es troba a 364 metres d'altitud sobre el nivell del mar. Es troba a la vall baixa de la riera de Carme, a d'indret de la seva confluència amb el Riu d'Agost, que travessa el terme del sector oriental a l'occidental. La meitat del terme és ocupat per bosc de pins amb algunes alzines i roures. A l'altre meitat del terme, hi predominen els conreus de secà.

Comments

    You can or this trail