-
-
1,640 f
226 f
0
8.7
17
34.69 mi

Viewed 2262 times, downloaded 99 times

near Sant Just Desvern, Catalunya (España)

Sant Just- Mirador- Penya del Moro- Camí Vallvidera- Can Pasqual- FGC Les Planes- Font Groga- Crta de les Aigües- Sant Medir- Can Borrell- Can Gener- Sant Medir- Font Groga- Tibidabo- Vallvidrera- Camí Vallvidrera- Sant Pere Màrtir- Pedralbes- Finestrelles- Plaça Mireia- Sant Just- Canigó

KM (56) Desnivell (1916) Temps (4:32) KM/h (13) Pulsacions (140) IBP (155)
Corriols i trialeres (50%) Pista (40%) Asfalt (10%)

Volta senzillament brutal. No hi ha un metre de pla i tot és un continu puja i baixa amb fins a 9 pujades de consideració, incloent-hi alguns dels punts més elevats de Collserola com el Tibidabo (503) o Can Pasqual (470). Es fa necessari 'un bon estat físic dons 1900 de desnivell piquen. Totes les baixades són en major part per corriols i trialeres (7). Destaca el corriol de baixada de la Font Groga, llarguíssim i amb alguns trams de trialera. Alguns trams de pujada, concretament 3, també són per corriol tot i que la majoria és per pista i alguns trams d'asfalt. Disfrutareu de valent si us agraden les pujades dures i les baixades divertides.

RECORREGUT:

Sortim de San Just i pugem al mirador de La Miranda (1 km al 6%). Breu trialera de baixada i anem a cercar el polígon. Entrem a muntanya i pugem fins al peu del Penya del Moro per una pista a estones corriol (2,3 km al 7'5%). Aleshores afrontem el corriol possiblement més senzill de la ruta però molt divertit i llarg. Amb el somriure a la cara pago gustosament el preu a la pujada més dura al Coll de Torres per pista i després fins a Can Pasqual per crta, uns (4km al 8%) durillos i amb alguna rampa mortal.

La recompensa és baixar per corriol senzill. Un trosset de pista i un altre petit corriol, aquest més tècnic. Arribem al FGC Les Planes i comença la quarta pujada amb un primer tram de corriol i pista (1'6km al 8'3%). Després d'un descanset continua pujant fins adalt per pista (1 km al 8%). Un corriol de baixada ens durà fins a la crta de l'Arrabassada. Empalmem corriol i baixem per la pista de la Font Groga. Ens desviem per trobar la Crta de les Aigües on comença un corriol llarguíssim (4km) per l'interior dels frondosos boscos. En alguns trams cal fer "trialillo" però és de traca. Passem per Sant Medir i baixem fins a Can Borrell on tot seguit tornem a pujar, sense treva.

Pista còmode de pujada fins que passat Sant Medir tombem per un corriol que puja contundentment (1'5 km al 7%) i una pista que és un mur (0'7km al 11%). Baixada per corriol i ja som a la Font Groga. Continuem pujant per crta fins al Tibidabo (1'6km al 6%). Agafem un corriol al pàrking i baixem fins a Vallvidrera. Mur fins al mirador i trialera molt tècnica. El corriol es torna de pujada i ens deixa a la Plaça mireia (1km al 5'5%). Prenem la crta de les Aigues i pugem fins a Sant Pere Màrtir (1km al 10%). Fem el camí de la serra i al Turó d'en Cors baixem per trialera fins a la crta de les Aigües. Corriol de baixada fins a Pedralbes i pista fins a Sant Joan de Déu. Agafem corriol de pujada fins a Plaça Mireia (1'5km al 6%) i baixem per trialera tècnica fins a Sant Just. Pugem al Canigó (0'7km al 6'5%) i final.

5 comments

 • Photo of Ignasi82

  Ignasi82 May 1, 2014

  Demà la farem, moltes gràcies per l'explicació!

 • Photo of Ignasi82

  Ignasi82 May 1, 2014

  Ens ha encantat!! Realment és una corriolada en tota regla. Al final hem escurçat una miqueta perquè anàvem justos de temps (en total 1595m+), deixo aquí el nostre recorregut per si a algú li pot ser de servei: http://www.movescount.com/moves/move30711140.

 • Photo of rikikampru

  rikikampru May 6, 2014

  Moltes gràcies per haver fet la ruta i content que us hagi agradat! És bastant corriolera, marca de la casa. I de desnivell suposo que no us heu quedat curts. Hi ha un munt de rampes i murs. Quan vulguis, fem una sortideta.

 • Photo of Ignasi82

  Ignasi82 May 7, 2014

  Gràcies a tu per penjar-la! I tant que és corriolera, no pot ser-ho més :)

 • Photo of Xavi Genius_XX-RIDERS

  Xavi Genius_XX-RIDERS May 17, 2015

  I have followed this trail  View more

  Avui hem fet aquesta ruta, bé, una versió d'aquesta ruta ja que sortim de Sabadell i per tan hem hagut de modificarla lleugerament perque de ferla sencera ens anavem als 92 km i un desnivell positiu de mes de 2500 metres....

  Molt bona ruta, molt fresqueta per l' estiu. Tot i que he el sol ens ha enganxat en les pujades mes fortes...

  Aquesta es la nostra versió, sensiblement mes dura: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9701467

You can or this trail