Download

Distance

19.48 mi

Elevation gain

3,812 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

3,812 ft

Max elevation

1,902 ft

Trailrank

42

Min elevation

76 ft

Trail type

Loop
  • Photo of Track Oficial EnduBítem 2019 [03/03/2019]
  • Photo of Track Oficial EnduBítem 2019 [03/03/2019]
  • Photo of Track Oficial EnduBítem 2019 [03/03/2019]
  • Video of Track Oficial EnduBítem 2019 [03/03/2019]

Coordinates

4173

Uploaded

February 9, 2019

Recorded

February 2019
Be the first to clap
Share
-
-
1,902 ft
76 ft
19.48 mi

Viewed 4048 times, downloaded 277 times

near Bítem, Catalunya (España)

[CAT] Track Oficial de l'EnduBítem 2019
1ª prova de la 2ª Edició Open España Enduro BTT i de la 6ª Copa Catalana Enduro BTT 2019 del 03/03/2019
Especials:

Enllaç TC1
Distància: 6,1 km
Temps d’enllaç: 1h 05min
Durant l’enllaç us trobareu l’avituallament líquid+sòlid
<-------------------------------->
TC1: Nou Moret
Distància: 1,3 km
Temps estimat : entre 4 i 6 min
Avituallament líquid al final de la TC1
És un tram de sendera que es va obrir i recuperar fa uns anys, perquè l’original passava per una finca privada, i per evitar conflictes es va acordar obrir el Nou Moret. El nom ve de la Sendera del Moret, que és una que hi ha a continuació. El començament del tram és un sender on hi ha un enllaç en corbes i algun escaló, fent cap a un camí de terra on hi ha molt poca tracció en un tram pla, fins que de sobte trobem una corba a esquerres on comença el desnivell, seguit d’uns baixadors fins arribar dins a una zona de pins, on hi ha un seguit de corbes de 180 º , quan ja les tenim superades anem per un pla, on hi ha algun pas estret en que no et pots despistar, fins que ja sortim del bosc i trobem un punt on es veu la tècnica de cada pilot, una corba molt tancada rocosa i amb pedra solta que un cop superada baixem fins al final del TC per pas estret prou recte, trencat, amb molta roca i pedra on tenim que anar amb 4 ulls per no sortir de la traçada.
<-------------------------------->
TC2: Rovira
Distància: 1,5 km
Temps estimat: 5 i 7 min
Avituallament líquid al final de la TC2
Aquesta sendera l’hem obert recentment per fer-li un homenatge a una gran persona, amic i component de la Junta del nostre Club Esportiu Montaspre i que comença molt prop d’on ell passava molt de temps a la seva muntanya cuidant les oliveres i fent alguna rostida ... VA PER TU JORDI!!!
El començament del tram és bastant físic amb dos baixadors sense gaire dificultat, després passarem pel costat d’unes vies d’escalada on tindrem que controlar bé la velocitat per no sortir del sender. Després d’això ens trobarem un baixador amb corba amb terra molt solta seguit d’algun petit escaló i alguna corba que costa de girar.
Tot seguit hi ha un escaló de pedra amb una recepció de fusta, seguirem baixant una part ràpida on és important fer bones traçades per no perdre velocitat i farem cap a un camí vell en mal estat, tornant a sortir d’aquest per uns bancals de muntanyes hermes fent cap a un petit repetxó i encarant la recta final del tram.
<-------------------------------->
TC3 : Mas de Lledó (Paralel·la)
Distància: 2,2 km
Temps estimat: entre 7 i 9 minuts
Avituallament líquid al final de la TC3
El tram comença per una zona boscosa on el desnivell no és molt pronunciat i passant pel costat d’alguns dels grans aerogeneradors. Després fent uns 100 metres de pista tornem a entrar al bosc. Aquí ens trobem algun pas estret entre els pins i abans de travessar la pista asfaltada de l’enllaç ens trobarem un baixador amb bastant desnivell i amb un parell de corbes delicades. Tot seguit d’alguns plans on apretarem els pedals... deixarem el sender original del Mas de Lledó i farem cap a un altra part oberta aquest any. Aquí ens trobarem un seguit de corbes enllaçades i algun baixador, esperem que no acabeu marejats ;-) . Acabarem fent cap al mateix final de la sendera de Lledó on tindrem que pedalar fort per fer un bon temps.
<-------------------------------->
TC4: Rubí
Distància: 2,6 km
Temps estimat: 10 i 12 min
Avituallament líquid al final de la TC4
La cirereta del pastís. La senda que ho té tot!!!
Es comença amb un pas estret entre pins seguit d’una corba tancada a esquerres on comença el primer pla i on es té que pedalar per anar avançant, un cop superat això ja es poden soltar els frens i anar deixant caure la bici per una pendent no molt pronunciada amb recta i alguna corba tancada que et fa perdre la velocitat fins arribar a la bassa de les canyes, la voregem i comença un repetxó que no acaba mai, entrem dins al bosc, on ja comença el desnivell un altre cop en un trencat de roca i pedra solta que fa difícil el control de la bici, continua baixant amb unes rectes, corbes obertes amb molta visibilitat del tram i on es pot córrer molt, arribant a una pista de terra on es fa una baixada i agafes embranzida per la pujada i quasi sense pedalar arribes dalt, on tant aviat l’assoleixes ja estàs pensant en frenar per entrar a l’últim tram de sendera i ja desitges que s’acabi, degut a que les mans i cames ja no poden aguantar més!!!
<-------------------------------->
TC5: Pilar (Passador del Ràpid)
Distància: 1,7 km
Temps estimat: entre 6 i 8 min
Aquest any hem estirat el començament de tram per fer la sortida del costat de la sendera del camp de tir. Comença en una curta baixada i seguim planejant un tros on no es pedala còmodament. Fem cap al començament del Pilar original, fem uns metres i el deixem per fer cap a una part nova oberta fa poc temps, on accedim per un petit repetxó; tot seguit anirem baixant resseguint els bancals i girant per les puntes dels marges, fent cap a un sender que estava abandonat i que és molt divertit, on pots fer córrer la bici i abans de tornar a fer cap al Pilar original, ens trobem també unes corbes molt divertides. Tornem a la part final del sender original on ens trobem un tros ràpid amb molts cantos de pedra on tindrem que triar bé per on fem passar les rodes. Ens trobem amb un fort repetxó ja conegut per molts dels participants de l’EnduBítem i que et deixa amb el cervell amb poc oxigen per encarar l’ultima baixada, on ens trobem un gran salt de fusta el qual tindrà una escapatòria que et farà perdre una mica de temps.
<-------------------------------->
Enllaç final fins Meta:
Distància: 1 km / Temps enllaç: 10 min

------------------------------------------------------
[ESP] Track Oficial del EnduBítem 2019
1ª prueba del 2º Open España Enduro BTT y de la 6ª Copa Catalana Enduro BTT 2019 del 03/03/2019
Especiales:

Enlace TC1
Distancia: 6,1 km
Tiempo de enlace: 1h 05min
Durante el enlace os encontraréis avituallamiento líquido+sólido
TC1: Nou Moret
Distancia: 1,3 km
Tiempo estimado: entre 4 y 6 min
Avituallamiento líquido al final de la TC1
Es un tramo de sendero que se abrió y recuperó hace unos años, porque el original pasaba por una finca privada, y para evitar conflictos se acordó abrir el Nou Moret. El nombre viene del Sendero del Moret, que es una que hay a continuación. El comienzo del tramo es un sendero donde hay un enlace con curvas y algún escalón, llegando a un camino de tierra donde hay muy poca tracción en un tramo plano, hasta que de pronto encontramos una curva a izquierdas donde empieza el desnivel, seguido de unos descensos hasta llegar a una zona de pinos, en la que hay una serie de curvas de 180º, cuando ya las tenemos superadas vamos por un plano, donde hay algún paso estrecho en que no te puedes despistar, hasta que ya salimos del bosque y encontramos un punto donde se ve la técnica de cada piloto, una curva muy cerrada rocosa y con piedra suelta que una vez superada bajamos hasta el final del TC por paso estrecho bastante recto, roto, con mucha roca y piedra donde tenemos que ir con 4 ojos para no salir de la trazada.
Enlace TC2
Distancia: 0,6 km
<-------------------------------->
TC2: Rovira
Distancia: 1,5 km
Tiempo estimado: entre 5 y 7 min
Avituallamiento líquido al final de la TC2
Este sendero lo hemos abierto recientemente para hacerle un homenaje a una gran persona, amigo y componente de la Junta de nuestro Club Deportivo Montaspre y que comienza muy cerca de donde él pasaba mucho tiempo en su montaña cuidando los olivos y haciendo alguna barbacoa ... VA POR TI JORDI !!!
El comienzo del tramo es bastante físico con dos descensos sin mucha dificultad, después pasaremos junto a unas vías de escalada donde tendremos que controlar bien la velocidad para no salir del sendero. Después de esto nos encontraremos un descenso con curva con tierra muy suelta seguido de algún pequeño escalón y alguna curva con dificultad al girar.
A continuación hay un escalón de piedra con una recepción de madera, seguiremos bajando una parte rápida donde es importante hacer buenas trazadas para no perder velocidad y llegaremos a un camino viejo en mal estado, volviendo a salir de este por unos bancales de montañas abandonadas llegando a un pequeño repetxó y encarando la recta final del tramo.
<-------------------------------->
TC3 : Mas de Lledó (Paral·lela)
Distancia: 2,2 km
Tiempo estimado: entre 7 y 9 min
Avituallamiento líquido al final de la TC3
El tramo comienza por una zona boscosa donde el desnivel no es muy pronunciado y pasando junto a algunos de los grandes aerogeneradores. Después recorriendo unos 100 metros de pista volvemos a entrar en el bosque. Aquí nos encontramos algún paso estrecho entre los pinos y antes de cruzar la pista asfaltada del enlace nos encontraremos un descenso con bastante desnivel y con un par de curvas delicadas. A continuación de algunos llanos donde apretaremos los pedales dejaremos el sendero original del Mas de Lledó y pasaremos hacia otra parte abierta este año. Aquí nos encontraremos una serie de curvas enlazadas y algún descenso, esperamos que no hayáis terminado mareados ;-). Acabaremos llegando hacia el mismo final del sendero de Lledó donde tendremos que pedalear fuerte para hacer un buen tiempo.
<-------------------------------->
TC4: Rubí
Distancia: 2,6 km
Tiempo estimado: 10 y 12 min
Avituallamiento líquido al final de la TC4
La guinda del pastel ¡¡¡La senda que lo tiene todo!!!
Se comienza con un paso estrecho entre pinos seguido de una curva cerrada a izquierdas donde comienza el primer plano y donde se tiene que pedalear para ir avanzando, una vez superado esto ya se pueden soltar los frenos y dejando caer la bici por una pendiente no muy pronunciada con rectas y alguna curva cerrada que te hace perder la velocidad hasta llegar a la balsa de las cañas, la bordeamos y comienza un repetxó que no acaba nunca, entramos dentro el bosque, donde ya empieza el desnivel de nuevo en una roca y piedra suelta que hace difícil el control de la bici, continúa bajando con unas rectas, curvas abiertas con mucha visibilidad del tramo y donde se puede correr mucho, llegando a una pista de tierra donde se hace una bajada y coges empuje para la subida y casi sin pedalear llegas arriba, donde tan pronto la alcanzas ya estás pensando en frenar para entrar al último tramo de senda y ya deseas que acabe, debido a que las manos y piernas ya no pueden aguantar más!!!
<-------------------------------->
TC5: Pilar (Passador del Ràpid)
Distancia: 1,7 km
Tiempo estimado: entre 6 y 8 min
Este año hemos ampliado el inicio de tramo para hacer la salida del lado de la senda del campo de tiro. Comienza en una corta bajada y seguimos planeando un trozo donde no se pedalea cómodamente. Llegamos hacia el comienzo del Pilar original, hacemos unos metros y lo dejamos para seguir hacia una parte nueva abierta hace poco tiempo, donde accedemos por un pequeño repetxó; a continuación iremos bajando siguiendo los bancales y girando por las puntas de los márgenes, llegando hacia un sendero que estaba abandonado y que es muy divertido, donde puedes hacer correr la bici y antes de volver hacia el Pilar original nos encontramos unas curvas también muy divertidas. Volvemos a la parte final del sendero original donde nos encontramos un trozo rápido con muchos cantos de piedra donde tendremos que elegir bien por donde hacemos pasar las ruedas. Nos encontramos con un fuerte repetxó ya conocido por muchos de los participantes habituales del EnduBítem y que te deja con el cerebro con poco oxígeno para encarar la última bajada, donde nos encontramos un gran salto de madera, el cual tendrá una escapatoria que te hará perder un poco de tiempo .
Enlace final hasta Meta
Distancia: 1 km / Tiempo de enlace: 10 min
Al finalizar este último tramo, seguiremos las indicaciones hasta el pueblo de Bítem a 1 km y habrás completado el EnduBítem 2019!
Waypoint

ITC1 - Nou Moret

ITC1
Waypoint

FTC1

Waypoint

ITC2 - Rovira

ITC2
Waypoint

FTC2

Waypoint

ITC3 - Mas de Lledó (Paral·lela)

ITC3
Waypoint

FTC3

Waypoint

ITC4 - Rubí

ITC4
Waypoint

FTC4

Waypoint

ITC5 - Pilar (Passador del Ràpid)

ITC5
Waypoint

FTC5

Comments

    You can or this trail