Time  12 hours 8 minutes

Coordinates 8401

Uploaded March 8, 2019

Recorded March 2019

-
-
2,027 ft
-88 ft
0
24
48
96.22 mi

Viewed 230 times, downloaded 15 times

near Tordera, Catalunya (España)

Ruta que uneix els dos rius de la Tordera al Besòs. Sortim de Tordera amb el tros inicial de més desnivell de la ruta, seguim d'entrada les marques del GR92, passem per Vallmanyà, ermita de l'Erola, Hortsavinyà i final de la pujada a Can Benet Vives. Baixada cap a Sant Martí del Montnegre on fem un descans. Continuem cap a Collsacreu i pujada cap al Santuari del Corredor el punt més alt de la ruta (634m). Baixem cap a Can Bordoi, passem per sobre del Túnel de Papers, pel costat d'Òrrius, Sant Mateo, Alella Park i per la Conreria últimes pujades fins al Mirador sobre Barcelona. Ara baixada final passant pel Monestir de Sant Jeroni de la Murta i Badalona. Aquí fem un entrepà i ens rehidratem perquè ja anàvem sense aigua. Ara continuen cap al carrilet al costat del Besòs fins a Sant Adria del Besòs.
Aquí tenim l'opció d'agafar el tren de tornada, però com em queda temps decideixo fer la tornada amb bici per el litoral evitant en el màxim la carretera, aprofitant en el possible els passejos de mar. Continuem passant per als passejos de Badalona, Montgat, el Masnou i fins al final de Premià de Mar on passem per sota del subterrani i canviem de costat i per un corriol al costat de la carretera arribem a un parc a l'inici de Vilassar de Mar on trobarem un altre subterrani que ens torna al costat de mar. Continuem fins al final cap a la zona de Cabrera de Mar on tornem a agafar el subterrani i continuem fins a topar amb el Carrefour aquí estem obligats a pujar a la N2 per passar per sobre el pont de la riera. Tornem cap a la via del tren direcció Mataró i per un nou subterrani arribem al passeig de mar de Mataró. Sortint de Mataró el corriol passa molt a prop de la via del tren i és molt dolent. Decideixo passar pel lateral de la N2, molt ample fins al km 651 on trobarem un altre subterrani per passar al passeig de mar, continuem per Port Balís, Caldes d'Estrac, aquí agafem el corriol al costat de la N2 i passem per sobre del túnel i aquí el lloc més complicat i sense resoldre i que passa tothom, hem de passar la bici per sobre d'un muret de 1m, travessar amb prudència la via del tren i arribem al passeig d'Arenys de Mar, continuem cap a Canet de Mar, per un nou subterrani passem a la N2, fem un tros curt fins a la primera rodona sortint de Canet i aquí agafem el corriol al costat de la carretera que ens porta fins a Sant Pol, sortint del poble, també agafem el vial de vianants que ens porta fins a Callela, passat el mirador, baixem per l'escala fins a l'inici del passeig, que continuem cap a Calella, Premia, Santa Susanna, Malgrat i fins a la Tordera on ja girem pels camins entre els camps cap a Palafolls i Tordera.
Ruta en general ciclable per pistes amples, però sí que trobareu alguns (3 o 4) trams curts de 20 a 100 m malmesos per les pluges. El tram que es podria evitar, en la zona de la pedrera KM:55,7) on s'abandona la pista ampla per seguir el GR cap a la dreta i el corriol és molt dolent durant uns 300 m inicials i cal empényer la bici. Igual sortiria més a compte tirar recta per la pista fins a la carreta BV-5106, girar a la dreta i retornar a agafar la pista més endavant al Coll de Sant Bartomeu.
Si feu la ruta entre setmana i si fa calor, per la part de muntanya cal anar ben previst d'aigua, ja que no totes les fonts que ens trobem en el recorregut rajà aigua, i pràcticament tots els Restaurants estan tancats fins a arribar a Collsacreu. Si ho feu en cap de setmana, també tindreu obert el Restaurant de Sant Martí del Montnegre i El Santuari del Corredor.
Temps en moviment: 10h / Surt un IBP de 233
Waypoint

1.Vallmanya

Waypoint

10.Mirador

Waypoint

11.El Besòs

Waypoint

12.Mataró

Waypoint

2.Ermita Mare de Deu de l'Erola

Waypoint

3.Hortsavinyà

Waypoint

4.Can Benet Vives

Waypoint

5.San Marti del Montnegre

Waypoint

6.Collsacreu

Waypoint

7.Santuari del Corredor

Waypoint

8.Can Bordoi

Waypoint

9.Coll de Parpers

Comments

    You can or this trail