Moving time  3 hours 50 minutes

Time  5 hours 35 minutes

Coordinates 7209

Uploaded January 21, 2021

Recorded January 2021

-
-
1,101 ft
340 ft
0
8.0
16
31.84 mi

Viewed 143 times, downloaded 8 times

near Terrassa, Catalunya (España)

Ruta amb mountain bike visitant el Pi d’en Xandri, el Pantà de Can Borrell i l’Ermita de Sant Medir des de Terrassa. L’anada em anat investigant camins per fer una circular, però es desdibuixa bastant el GR a seguir. Passem però per la Via Verda de Bellaterra, una zona molt maca.
La tornada seguim el Gr173 que ens porta per la Serra dels Galliners fins a Terrassa. Parem però a visitar el Monestir de Sant Pere d’Octavià a Sant Cugat del Vallès. Es pot fer anada i tornar pel mateix Gr173.

Pi d’en Xandri

El pi d'en Xandri és un pi pinyoner (en llatí Pinus pinea) monumental situat en el territori del parc rural de Torre Negra a Sant Cugat del Vallès amb més de 230 anys (segons una anàlisi dendrològica va germinar l'any 1774). L'arbre té una alçada de 23 metres, un perímetre de 3,20 metres de tronc i un gruix de soca de 3,60 metres. La seva capçada té una amplada de 21 per 15 metres. Es diu d'en Xandri perquè es troba en terres que antany van ser propietat d'un pagès anomenat Xandri.

Pantà de Can Borrell

El Pantà de Can Borrell és una antiga presa situada a la serra de Collserola, dins el terme municipal de Sant Cugat del Vallès, a la comarca del Vallès Occidental. L'embassament ocupa una superfície de 0,2 hectàrees. Disposa d'una presa en desús que recull les aigües d'un torrent que flueix per la serra de Collserola.

Ermita de Sant Medir

L’Ermita de Sant Medir, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès, es troba a prop de l’antic camí romà d’Ègara (Terrassa) a Barcino (Barcelona) que -passant per Castrum Octavianum (Sant Cugat)- entrava a la serra de Collserola per la vall de Gausac (o vall de Sant Medir).El primer document que hi fa referència data de l’any 962. Es tracta d’una construcció romànica de caire tradicional. S’alça una planta rectangular de 8,8 x 7,3 metres i la sagristia es troba en un annex a l’ala esquerra. Coronant l’entrada de l’ermita es troba un campanar d’espadanya amb dues campanes. El seu interior és format per una volta de canó i compta amb un cor al qual s’hi accedeix per una escala de cargol.

Serra dels Galliners

La Serra de Galliners que pertany al corredor biològic, anomenat la Via Verda, el qual uneix la serralada litoral i la prelitoral, és un dels últims espais forestals de la plana del Vallès. Situada a la plana del Vallès, entre el Parc de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac i el Parc de Collserola, la serralada transversal vallesana comprèn tres massissos diferenciables: la serra de Montagut al nord-oest, la serra de les Martines al centre i la Serra de Galliners al sud-est.

Ruta probablement millorable en algun tram que intentarem trobar!!!

Bona pedalada!
Waypoint

Terrassa-Plaça de la Bicicleta

Waypoint

Masia Can Bonvilar

Can Bonvilar és una masia del municipi de Terrassa (Vallès Occidental) protegida com a bé cultural d'interès local. És situada als plans de Can Bonvilar, al nord-est de la ciutat, fora de la trama urbana, vora el torrent de Can Bonvilar, tributari del riu Sec.
Waypoint

Anar seguint GR 173

Intersection

Passar pel túnel

Waypoint

Parc del Llac de Can Feliu

Fountain

Font

World Heritage Site

Pi d’en Xandri

River

Pantà Can Borrell

Summit

Curiositat

Religious site

Ermita Sant Medir

Religious site

Monestir Sant Pere d’Octavià de Sant Cugat del Vallès

La Casa Abacial es va construir al segle XIV i durant molts anys va ser el palau de l’abat de l’abadia i també va acollir l’arxiu monàstic. Actualment és la seu de la parròquia, de Càritas, de l’arxiu parroquial, que va ser salvat de les destruccions del 1936, i la vivenda dels mossèns. Per la banda del darrera, acull l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Sant Cugat.
Waypoint

Coll de la creueta

Comments

    You can or this trail