-
-
2,577 ft
1,243 ft
0
6.2
12
24.73 mi

Viewed 160 times, downloaded 4 times

near Vilanova de l'Aguda, Catalunya (España)

ADVERTÈNCIA: MOLTA PRUDÈNCIA!!!! EL CORRIOL DESPRÉS DE SANTES CREUS PER L'OBAGA DE PINÓS, UNS DOS QUILOMETRES, ÉS MOLT TÈCNIC, SOLS PER PERSONES MOLT EXPERTES, INCLÚS ALGUNS TRAMS S’HA DE BAIXAR DE LA BICI, PELS PROFUNS ARAGALLS I LES GRANS PEDRES AL MIG DEL CAMÍ. I A MÉS VAREM TROBAR UN TANCAT AMB FILFERRO SENSE MARCAR!!!.
SI ES VOL ANAR A SANTA MADRONA MÉS RECOMANABLE FER ANADA I TORNADA PER LA COLLADA DE JOU I LA CARRETERA DE VILANOVA A MADRONA, LA C149a

Pedalada pels límits de la Noguera amb el Solsonès. Iniciem la ruta a Vilanova de l’Aguda, al camí de les Eres, al costat d’unes naus on agafem el camí de la Vall que remunta la vall del torrent de Valldàries. Arribem a l’ermita de la Mare de Deu de les Omendes situada entre camps de conreu sota el mas de Can Omedes, que des de dalt d'un espadat rocós domina el territori circumdant.
Agafem el desviament a la dreta que puja fort pel camí dels Plans al Bancal cap a l’obac del mas de la Vila fins al Collet del Bancal, on agafem la carrerada de Santes Creus, aquí el camí puja suaument. Pugem per la Serra de Bancal cap al camí de Vilanova que ens porta al cim de Santes Creus, on hi ha un vèrtex geodèsic, la capella de Santes Creus de Bordell, antiga vicaria de Madrona ara de Pinell del Solsonès. També hi ha la Creu dels Lladres que commemora la mort d’uns lladres perseguits pel Sometent.
Baixem per un corriol per l’obaga de Pinós, molt des-aconsellable, molt tècnic amb pedres pel mig i profunds aragalls i al arribar al final hi havia un filferro sense senyalar sort que en aquell moment havíem baixat de la bicicleta!!! AQUESTA PART LA DESACONSELLO. Potser el nom se li escau “el clot del Infern”.
Anem a Madrona,on hi ha les restes de l’església romànica de Sant Pere de Madrona i del castell, molt a prop hi ha l’església parroquial de Santa Maria i Sant Pere de Madrona i al, costat la Rectoria una casa de turisme rural, Sant Petrus.
Continuem pel camí de Madrona cap als Colls per retornar a santes Creus, passem per Sant Jaume i la Collada de Jou fins a Santes Creus, on agafem el camí de Sant Miquel de Valldàries que en baixada ens porta fins l’església de Sant Miquel de Valldàries o del castell i després de visitar-la continuem baixant fins a Vilanova

Comments

    You can or this trail