• Photo of SAN JULIAN BANZO, Apiés-Coll Orlato-Coll Salillas-Coll Bail
  • Photo of SAN JULIAN BANZO, Apiés-Coll Orlato-Coll Salillas-Coll Bail
  • Photo of SAN JULIAN BANZO, Apiés-Coll Orlato-Coll Salillas-Coll Bail
  • Photo of SAN JULIAN BANZO, Apiés-Coll Orlato-Coll Salillas-Coll Bail
  • Photo of SAN JULIAN BANZO, Apiés-Coll Orlato-Coll Salillas-Coll Bail
  • Photo of SAN JULIAN BANZO, Apiés-Coll Orlato-Coll Salillas-Coll Bail

Time  8 hours 17 minutes

Coordinates 4738

Uploaded April 12, 2012

Recorded October 2010

-
-
4,313 ft
1,886 ft
0
9.0
18
36.03 mi

Viewed 1683 times, downloaded 53 times

near Chibluco, Aragón (España)

CATALÀ:
Volta circular a la part occidental de la Serra de Guara, en la que gaudirem d’espectaculars vistes.
Fem dos trams de carretera poc transitada. La d’ Apiés fins a Santa Eulalia de la Peña i la de pujada al Coll Orlato.
Els corriols ens obliguen a caminar en ocasions degut a la vegetació que els cobreix, sobretot el que comença al Coll Orlato degut a la presència d'esbarzers. Recomanaria evitar-lo baixant pel divertit i ciclable GR fins a Nocito i seguir pel riu Guatizalema fins enllaçar novament amb aquesta ruta. El track el tinc publicat amb el nom “Volta a la Serra Gabardiella”.
El llarg sender fins el Coll Salillas i Mesón de Sescún és d’alta dificultat, degut als forts trams de pujada amb mal estat que ens obliguen a empènyer la bici. També hi trobem algun curt tram de baixada, molt trialer i complicat. L’últim tram de pujada, al Coll de Salillas, amb molta pendent, però ciclable.
A partir del Mesón de Sescún, comencem una pujada per la pista del Coll Bail.
Interessant visitar el Dolmen de Belsué, senyalitzat i a tocar del corriol que porta a l'embassament de Cienfuens, el primer que fem.
Els senders en ocasions són de nivell alt i també amb durs trams de pujada que ens obliguen a caminar i empényer la bici. L’últim, el que baixa pel barranc de Sant Martín de Valdonsera, espectacular visualment, però amb trams de difícil ciclabilitat.
Recomanació: Portar suficient aigua, doncs no en trobarem fàcilment. Si fem la variant de baixar pel GR a Nocito (recomanable), trobarem aigua al poble.
ESPAÑOL:
Vuelta circular en la parte occidental de la Sierra de Guara, en la que disfrutaremos de espectaculares vistas.
Hacemos dos tramos de carretera poco transitada. La de Apiés hasta Santa Eulalia de la Peña y la de subida al Coll Orlato.
Los senderos nos obligan a caminar en ocasiones debido a la vegetación que los cubre, sobre todo el que empieza en el Coll Orlato debido a la presencia de zarzas. Recomendaría evitarlo bajando por el divertido y ciclable GR hasta Nocito y seguir por el río Guatizalema hasta enlazar nuevamente con esta ruta. El track lo tengo publicado con el nombre "Vuelta a la Sierra Gabardiella".
El largo sendero hasta el Coll Salillas y Mesón de Sescún es de alta dificultad, debido a los fuertes tramos de subida con mal estado que nos obligan a empujar la bici. También encontramos algún corto tramo de bajada, muy trialero y complicado. El último tramo de subida, el Coll de Salillas, con mucha pendiente, pero ciclable.
A partir del Mesón de Sescún, empezamos una subida por la pista del Coll Bail.
Interesante visitar el Dolmen de Belsué, señalizado y junto al sendero que lleva al embalse de Cienfuens, lo primero que hacemos.
Los senderos en ocasiones son de nivel alto y también con duros tramos de subida que nos obligan a caminar y empujar la bici. El último, el que baja por el barranco de San Martín de Valdonsera, espectacular visualmente, pero con tramos de difícil ciclabilidad.
Recomendación: Llevar suficiente agua, pues no encontraremos fácilmente. Si hacemos la variante de bajar por el GR a Nocito (recomendable), encontraremos agua en el pueblo.

Comments

    You can or this trail