Coordinates 1007

Uploaded August 12, 2012

Recorded March 2012

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,226 f
770 f
0
6.6
13
26.39 mi

Viewed 3816 times, downloaded 135 times

near Enguera, Valencia (España)

Este verano del 2012 nos encargamos tres gusanillos "Juanma, Raúl y Pepe" de realizar y llevar a buen termino el rutometro de verano, para lo cual eligimos el sito y la zona (dificil ya que debido a los incendios no es facil elegir una zona que no se vea afectada por ellos), aún así con ilusión y ganas nos pusimos en marcha. Se concuyó con que el sitio fuese el Portal del caroig, muy ideal para el Acto que tendría 42,5 km. y 700 metros de desnivel.
Resultando un buen Evento tanto por el lugar como por el recorrido, ya que la Cañada del Flaco es fabulosa.
Esta vez no había secretismo, era público que la prueba de verano se haría al complejo Portal del Caroig, en Enguera 14-07-2012. Iríamos con coches, no en autobús como en convocatorias anteriores, de manera que todo el mundo sabía que alguien de los asistentes debería moderar su deglución de alcohol para volver en casa con cierta probabilidad de supervivencia. De buen mañana, ni más ni menos que a las 6:45h, para evitar las horas más calurosas de la jornada, nos reuniéramos en el bar Toni, pasáramos lista y en disciplinada procesión nos metiéramos en marcha hacia el punto de salida del rutòmetro, excepto los más independientes, que decidieran acudir en el lugar directamente.
Esta prueba está pensada, desde la primera edición para hacer peña. Más allá de la competición, se trata de reunir en una salida a un gran número de gusanillos, para que todos puedan gozar de la compañía de todos y compartir el gusto por una afición por encima del aspecto físico (o de la excusa por huir de casa un sábado de mañana, que de todo hay) . Ciertamente es muy difícil coincidir en las rutas de cada fin de semana, por lo que es un gozo presenciar el buen ambiente entre compañeros que hace tiempo que no hacen una ruta juntos y sentirse inmerso en la armonía reinante entre todos los grupos durante la totalidad de la mañana; viendo como la ilusión y el esfuerzo metido en el acontecimiento se ven recompensados con las risas y los buenos momentos a recordar que tendrán siempre los participantes. Muchas gracias a todos, por vosotros vale la pena el trabajo realizado, siempre.

Aquesta vegada no hi havia secretisme, era públic que la prova d'estiu es faria al complex Portal del Caroig, a Enguera. Aniríem amb cotxes, no amb autobús com en convocatòries anteriors, de manera que tothom sabia que algú dels assistents hauria de moderar la seua deglució d'alcohol per a tornar a casa amb certa probabilitat de supervivència. De bon matí, ni més ni menys que a les 6:45h, per tal d'evitar les hores més caloroses de la jornada, ens reunírem al bar Toni, passàrem llista i en disciplinada processó ens ficàrem en marxa cap al punt d'eixida del rutòmetre, excepte els més independents, que decidiren acudir al lloc directament.

Una de les millors coses d'aquest esdeveniment és el retrobament amb companys amb els que malauradament no coincidim sovint, però que tenen el rutòmetre com una cita obligada en la seua agenda. Acudí Álvaro ajudant en l'organització, Edu, que feia de substitut al grup del presi i també els dos Salves, juntament amb Luís i Pere. Una vegada aparcats els cotxes, els primers instants foren frenètics, tothom desmuntava i ficava a punt la seua màquina, amb ajustaments d'última hora inclosos, mentre els membres de l'organització intentaven coordinar-se per a ficar en marxa l'assumpte de manera eficient. A la porta que feia d'arribada ficàrem una tauleta amb un para-sol peculiar i allí se subministraren als participants brides, tauletes de metacrilat i pinces per a subjectar el llibret que se'ls proporcionaria moments abans de l'eixida (encara que hi havia certs cuquets que rondaven la zona per si l'agafaven abans d'hora). Alguns dels participants tenien inclús enginys do-it-yourself per tal de no ratllar el manillar de la seua estimada (bicicleta, s'entén).

Cerimoniosament s'anà cridant de manera ordenada, cada quatre minuts, als diferents grups perquè començaren la prova, mentre Álvaro i el presi (millor del muscle, però no recuperat encara) s'ubicaren a l'avituallament, lloc on poc després acudí Abarca, que en un rellamp havia anat i tornat a Alzira a per barretes energètiques per als soferts participants. Igualment se'ls proporcionava allí dalt cervesa, begudes fresques i meló de la cooperativa de l'Alcúdia, del que tots feren un bon tast. Dos grups es disputaren el triomf, el dels supermàquines David, Óscar i Vicent i l'actual campió d'hivern, Lucas, Juan i Edu. L'últim tram del recorregut el feren conjuntament, de manera que arribaren de manera simultània al final, però com que els primers havien eixit huit minuts abans, es feren amb la victòria. Poc després, arribà el grup de Buades, David, Paco, José Ángel i José Francisco, que durant uns minuts es mossegaren les ungles pendents de l'arribada d'un altre grup, el de Moncho, Quique i José, que finalment s'emportà el tercer lloc per només cinquanta segons, en detriment dels anteriors. S'ha de seguir de prop l'evolució d'aquest trio que darrerament està perfeccionant progressivament la seua actuació.

Seguidament arribà el grup d'Octavio, Rafa i Bernardo, en el que havien causat baixa Iván i Rubén. Bernardo confessà que no li agradà molt la introducció dels dibuixos “prova sort a veure per on és” al llibret, perquè si, quan trobaves el camí correcte, venia un grup per darrere, s'aprofitava de la teua feina. A continuació entraren Calafat, Julio i Loren, meravellats per haver acabat prompte el recorregut, havent esmorzat i tot (encara que havien deixat de fer 2 fotos). En sisè lloc entrà el grup de Toni Pacheco, Ramón i Santi, en el que havia causat baixa per esquena enganxada (o això diu ell) Antonio. Junts, tal i com havien eixit, arribaren Alonso, Óscar, Rubén, Kiko, Luiso i Masanet, mentre Josep s'havia retirat per una lesió en el genoll, de la que esperem que es millore aviat. Després acudí el grup de Pere, Salva Blay, Salva Belsa, Luís i Antonio, però, en dos grups separats, amb certa intriga perquè l'última foto que havia fet Pere no volia deixar-se veure, tot i que finalment aparegué.. En últim lloc entrà el grup de Ximo, Juan, Paco i Vicent, que ja havien creat certa alarma en arribar amb retard a l'avituallament, però és que el pobre Juan s'havia clavat el plat a la cama i anava xorrant sang a dojo.

A mesura que anaven arribant els cuquets es dirigien a la piscina per escabussar-se i mitigar les temperatures que a migdia ja eren elevades. També arribà Alberto amb el genoll embenat i caminant amb crosses. Mentrestant, es prenien unes quantes cervesetes, fent temps fins que aplegara l'hora de dinar, al que Raquel, la mestra de cerimònies ens convidà a entrar sobre les 14h. Ens ubicaren en un saló privat, de manera que poguérem fer tot l'animal que volguérem, encara que cal reconèixer que la gent es comportà de manera molt civilitzada i no s'hagué de cridar a la guàrdia civil per cap altercat. Ens anaren presentant un bon grapat d'entrants de manera molt elegant i el plat final fou una bona torrada de carn que féu les delícies dels comensals, de tan tendra com estava, mentre el vi regava amb abundància l'àpat. En acabar (abans de les postres) Juanma i Abarca procediren al lliurament del premis, que poguérem visualitzar amb un projector gràcies al toc màgic de Calafat... ningú se n'anà de buit. Finalment, dolcets i cafè, després dels quals la gent començà a desfilar cap a casa. Ara la faena la tenen els de Guadassuar, organitzadors del següent rutòmetre d'hivern... ja estem impacients per acudir.

Aquesta prova està pensada, des de la primera edició per a fer penya. Més enllà de la competició, es tracta de reunir en una eixida a un gran nombre de cuquets, per a que tots puguen gaudir de la companyia de tots i compartir el gust per una afició per damunt de l'aspecte físic (o de l'excusa per fugir de casa un dissabte de matí, que de tot hi ha). Certament és molt difícil coincidir en les rutes de cada cap de setmana, per la qual cosa és un goig presenciar el bon ambient entre companys que fa temps que no fan una ruta junts i sentir-se immers en l'harmonia regnant entre tots els grups durant latotalitat del matí; veient com la il·lusió i l'esforç ficat en l'esdeveniment es veuen recompensats amb les rialles i els bons moments a recordar que tindran sempre els participants. Moltes gràcies a tots, per vosaltres paga la pena el treball realitzat, sempre.

by pAit0M@kA

View more external

Waypoint

FOTO 1

CARETA de PIEDRA Careta de piedra
Waypoint

FOTO 2

CONTENEDOR MARTINEZ Contenedor Martinez
Waypoint

FOTO 3

PUENTE Puente de Piedra
Waypoint

FOTO 4

PILON Señal Prohibido la caza
Waypoint

FOTO 5

DOBLE PINO Pino de dos troncos
Waypoint

FOTO 6

PLACA SOLAR Placa Solar
Waypoint

FOTO 7

AVITUALLAMIENTO Avituallamiento
Waypoint

AL TRACK

AL TRACK VINIENDO DESDE LA CARRETRA Si vienes desde la carretera
Waypoint

FOTO 9

CARTEL REVES
Waypoint

FOTO 11

HORNO DE PIEDRA Horno de piedra
Waypoint

FOTO 13

LAVADERO Antiguo Lavador de Enguera
Waypoint

FOTO 14

BIDON Bidón robellado
Waypoint

FOTO 15

PISCINA Piscina Particular
Waypoint

FOTO 10

SEÑAL PROHIBIDO O BLOQUES Señal de prohibido
Waypoint

FOTO 8

CASA Casa
Waypoint

FOTO 12

CASA CASTILLO Reja de Casa Castillo

43 comments

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Careta de piedra /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190433

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Contenedor Martinez /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190434

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Puente de Piedra /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190435

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Señal Prohibido la caza /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190436

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Pino de dos troncos /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190437

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Placa Solar /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190438

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Avituallamiento /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190439

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Casa /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190447

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Si vienes desde la carretera /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190440

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Señal de prohibido /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190446

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Horno de piedra /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190442

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Reja de Casa Castillo /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190448

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Antiguo Lavador de Enguera /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190443

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Bidón robellado /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190444

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 21, 2012

  Piscina Particular /outdoor-trails/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190445

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 26, 2012

  Para refrescar, estaba diciendome pruebame, y así pasó que no quedó. https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432/photo-1348640

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 26, 2012

  Gran Penya esta del CUC https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432/photo-1348644

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 31, 2012

  Luego decimos que los mayores nos volmemos como niños, y es que a la vista está, disfrutando como peques. https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432/photo-1348641

 • Photo of rutadura

  rutadura Sep 10, 2012

  La ilusión de organizar con los compañeros hace que la moral suba. https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432/photo-1348639

 • Photo of rutadura

  rutadura Sep 10, 2012

  Charlando unos con otros de lo que resultó......... https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432/photo-1348642

 • Photo of rutadura

  rutadura Sep 10, 2012

  Un final apoteósico https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432/photo-1348645

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  VILLA CASTILLO https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190448/photo-1542315

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  VISTA PISCINA https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190445/photo-1542318

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  LAVADERO https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190443/photo-1542316

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  HORNO DE PIEDRA https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190442/photo-1542304

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  CARTEL INVERTIDO https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190441/photo-1542302

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  PLACA SOLAR https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190438/photo-1542297

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  PINO DE DOS TRONCOS https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190437/photo-1542296

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  CONTENEDOR MARTINEZ https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190434/photo-1542288

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  CARETA DE PIEDRA https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190433/photo-1542286

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  AVITUALLAMIENTO https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190439/photo-1542299

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  PILÓN DE PIEDRAS https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190436/photo-1542292

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  BLOQUES https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190446/photo-1542311

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  Que no falte de NÁ https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190439/photo-1542357

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  Tranquilos que hay para todos https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190439/photo-1542358

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  Con abaricia https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190439/photo-1542361

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  Ostras que fresquito el melón https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190439/photo-1542362

 • Photo of rutadura

  rutadura Oct 12, 2012

  Va que hay que hacer un buen tiempo https://es.wikiloc.com/rutas-outdoor/rutometro-enguera-portal-de-caroig-14-07-12-3190432#wp-3190439/photo-1542360

 • Photo of pamwiki54

  pamwiki54 Dec 21, 2012

  I have followed this trail  View more

  Buen trazado y expectacular el tramo de la Cañada del Flaco

 • Photo of cadid3

  cadid3 Jun 11, 2013

  I have followed this trail  View more

  En esa zona, no podías haver elegido mejor sitio para el evento, ah y el recorrido es muy asquible, tanto la Cañada del Flaco como la senda después de la foto ocho, son una pasada!!!!!!!!

 • Photo of CARCELEN

  CARCELEN Jun 18, 2013

  I have followed this trail  View more

  Al final igual acabas enseñandote, mostruo, en esta dis frute de la compañia y de la rutilla. Saludos a todos

 • Photo of pove dica

  pove dica Aug 25, 2013

  I have followed this trail  View more

  Buen sitio ese Portal y mejor ruta

 • Photo of rutadura

  rutadura Aug 26, 2013

  poverica, tienes toda la razón

You can or this trail