Download

Distance

39.7 mi

Elevation gain

2,474 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

2,474 ft

Max elevation

1,968 ft

Trailrank

41

Min elevation

1,381 ft

Trail type

Loop

Moving time

4 hours 11 minutes

Time

5 hours 7 minutes

Coordinates

7897

Uploaded

August 7, 2020

Recorded

August 2020
Be the first to clap
Share
-
-
1,968 ft
1,381 ft
39.7 mi

Viewed 55 times, downloaded 5 times

near Sant Cristòfol de les Fonts, Catalunya (España)

La ruta comença al Càmping de la Fageda. Ruta realitzada amb bicicleta elèctrica, és clicable quasi tota, només haurem de fer a peu un tros quan baixem del Mallol. Algunes pujades són de forta pendent però es poden fer bé. Al visitar les esglésies fem una volta molt completa gaudint dels paisatges garrotxins.
Waypoint

Pavelló Tossols

Waypoint

Parc Pedra Tosca

Fountain

Font

Fountain

Font

Photo

Església de Sant Joan dels Balbs

És un temple petit, d'una sola nau i un sol absis. Fa 7 m de façana i 11 de llarg. A ponent hi ha la porta d'entrada i el campanar de cadireta de dos ulls, d'un metre de gruix, com les parets de l'edifici. Hi ha dues capelles laterals, a nord i sud, construïdes al segle xviii. A l'absis es distingeixen dues fases constructives, la inferior realitzada amb pedres grans i la superior feta amb pedres petites. Fou molt ben restaurada els anys 1977-1980, tornant a la factura primitiva. (Viquipèdia)
Photo

Església de Sant Bartomeu del Mallol

És una església d'una nau amb absis pla cobert amb una petita volta de canó amb llunetes. La façana principal és de pedra vista amb una porta allindada i una petita rosassa. En un cantó es troba el campanar; a la base té la planta quadrada però a la meitat, i separat per una motllura, les cantonades estan esbiaixades. Les campanes estan ubicades dins d'arc de mig punt i està coronat per una petita cúpula. (Viquipèdia)
Fountain

Font

Fountain

Font

Photo

Església de Sant Privat d'en Bas

És una església d'una nau coberta amb volta de canó que acaba amb testera plana. A ambdós costats de la nau s'obren capelles mitjançant arcs de mig punt. Les capelles del costat de ponent estan unides entre elles. A l'interior una cornisa que recorre tot el perímetre de la nau marca l'arrencada de la volta i a la zona de l'absis fa una forma mixtilínia. L'edifici original d'època romànica és la nau central que tenia probablement un absis semicircular a migdia però al segle XVIII, moment en què es van afegir les capelles, també es va ampliar la nau cap al sud i es va canviar l'orientació de l'església. L'església conserva una pica baptismal d'immersió romànica. Es troba en una capella lateral als peus de l'església. Té forma troncocònica i fa uns 76 centímetres d'alçada, 105 centímetres de diàmetre exterior i uns 54 centímetres de fondària. Està decorat amb un fris d'arcuacions que ocupen tota la superfície. (Viquipèdia)
Photo

Ermita de Sant Antoni de Puigpardines

Es tracta d'una capella d'una sola nau, amb porta de llinda. Té un ull de bou i campanar de cadireta. La teulada és de teula a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana. S'hi celebra un aplec al mes de gener. (Viquipèdia)
Photo

Monestir de Santa Maria de Puigpardines

És un temple originàriament romànic que ha sofert un seguit de transformacions al llarg dels anys que desmereixen les seves línies primigènies. La porta d'entrada estava situada antigament al frontispici de ponent, amb l'arc sostingut per dues columnes de fust monolític i capitell amb ornamentacions florals. Actualment està tapiada. Hi ha una gran torre amb campanar. (Viquipèdia)
Photo

Església de Sant Romà de Joanetes

És un temple romànic modificat. De l'estructura primitiva només es queda una nau amb volta de canó però degut a les ampliacions, ha arribat als nostres dies amb planta basilical. A la façana principal hi ha uns afegits del segle XVIII que es diferencien clarament dels romànics. Resten a l'església 3 peces romàniques importants: dos permòdols amb forma de cap d'home i d'una fera i una pila baptismal. Hi ha una llinda de pedra que dóna a la sagristia, amb un relleu en forma d'estrella de 8 puntes datada al 1737. (Viquipèdia)
Photo

Ermita de Sant Quintí d'en Bas

És un petit temple rural d'estil romànic del segle xiii, que es va ampliar a la primera meitat del segle xviii per la banda de ponent, cosa que va fer que es doblés la seva llargària. La part romànica és a llevant amb un cos d'edifici molt petit que té l'àbside carrada. Es creu que aquesta àbside hauria estat inicialment, a l'interior, semicircular. L'àbside té al mig una finestra de doble esqueixada amb arc de mig punt. A l'interior, un arc former de mig punt marca la separació entre la part romànica i l'ampliació. Al costat de migdia hi ha, en la part romànica, una altra finestra que dóna llum al presbiteri. Pel que fa a l'ampliació del segle XVIII, es tracta d'un cos més alt que la part romànica i que té a ponent la porta d'entrada amb dovelles que formen un arc de mig punt. Sobre aquesta porta hi ha una finestra quadrada destinada a facilitar els precs devocionals quan l'església està tancada. El campanar és d'espadanya d'un sol ull. S'hi venera una imatge, que és una talla de fusta de l'escultor Modest Fluvià, que es pot veure a través de la finestreta, ja que l'ermita roman tancada. (Viquipèdia)
Photo

Església de Santa Maria d'Hostalets de la Vall d'en Bas

Església d'una nau, amb capelles laterals, amb volta de creueria i absis poligonal. A l'exterior, les façanes laterals estan tenen contraforts seguint un ritme regular fins arribar a la cantonada amb la façana principal on els contraforts estan situats en diagonal creant un angle obtús a cada costat de la façana. La porta principal és allindada amb un frontó semicircular amb el timpà buit. A mitja alçada una motllura llisa migparteix la façana. A la part superior s'obren tres finestres d'arc de mig punt, la central més alta que les laterals, i un òcul. Una cornisa recorre la part superior i al centre una creu corona la façana. Adossada a l'església es troba el campanar de planta quadrada i teulada piramidal. A la part superior quatre obertures d'arc de mig punt allotgen les campanes. (Viquipèdia)
Photo

Capella de Sant Ximpli

És una petita capella rural situada en una petita elevació prop de la masia L'Aubert. A ambdós costats hi ha dos contraforts. És de planta rectangular i l'absis ha estat substituït. Hi ha un campanar de cadireta que conserva una campana de ferro. Al porta d'entrada hi ha una llinda de grans dimensions, datada l'any 1642, còpia d'una llinda igual que es troba davant l'església, trencada. Ha estat restaurada. La seva història va unida a la de la masia el Terrús. (Viquipèdia)
Photo

Església de Sant Esteve d'en Bas

Es una església de la Vall d'en Bas (Garrotxa) protegida com a bé cultural d'interès local. L'església de Sant Esteve centra el poble del mateix nom, situat en un vessant de la muntanya de Murrià, sobre la vall d'en Bas.
Fountain

Font

Photo

Església de Sant Pere de les Preses

És una església del municipi les Preses. D'estil Neoclàssic, va ser construïda el segle XVIII. Al 1929 Rafael Masó va reformar i restaurar la nau alhora que construïa el cor. Actualment aquestes modificacions encara es conserven en bon estat. (Viquipèdia)
Photo

Ermita de Sant Sebastià

Photo

Església de Sant Miquel del Corb

Antiga església romànica ubicada als vessants nord de la serra del Corb, a mig faldar d'un dels contraforts de l'encinglerat Puigrodó. El temple és d'una sola nau coberta amb volta de canó. Durant el segle XVIII es va sobrealçar la teulada. La porta d'accés, dovellada, està ubicada a la façana de ponent, protegida per una porxada. El campanar és de torre, amb teulada a quatre vessants i està recolzat sobre la façana oest. Antigament el campanar era d'espadanya de dos ulls. El costat de migjorn està reforçat amb dos contraforts. (Viquipèdia)
Photo

Església de Sant Martí del Corb

Sant Martí és una menuda església d'una sola nau i absis semicircular. L'accés es realitza a través d'una escalinata i d'una porxada sostinguda per pilastres i teulada a dues vessants. A cada costat de la porta d'ingrés hi ha dues obertures amb reixes de ferro forjat que permeten observar l'interior del temple. Damunt el frontispici hi ha el cloquer, d'espadanya, amb un sol ull. Bastida amb pedra menuda del país i coberta de teules. (Viquipèdia)
Fountain

Font

Comments

    You can or this trail