Download

Distance

13.05 mi

Elevation gain

1,683 ft

Technical difficulty

Difficult

Elevation loss

1,683 ft

Max elevation

2,621 ft

Trailrank

36

Min elevation

1,736 ft

Trail type

Loop

Time

3 hours 54 minutes

Coordinates

703

Uploaded

November 16, 2015

Recorded

November 2015
Share
-
-
2,621 ft
1,736 ft
13.05 mi

Viewed 963 times, downloaded 8 times

near Lloberola, Catalunya (España)

Distancia: 21,0 km
Elevación mínima: 529 m
Elevación máxima: 799 m
Ascenso total: 528 m
Descenso total: 528 m

1/2 parte de la ruta es de descenso. El trayecto pasa por el límite de las comarcas de La Segarra y El Solsonès mayoritariamente por los caminos de tierra. En la ruta se pueden apreciar los bosques de pino, roble y encina atravesados por los campos de cultivos, típicas masías de la zona y la Torre de Vallferosa como punto medio de la ruta.

Esta ruta es recomendada por el valor paisajista (bosques de robles, pinos y encinas, campos de cultivo) y valor histórico: la Torre de Vallferosa.

Fue construida hacia el año 970 dC siguiendo la estrategia militar de construir torres de vigilancia en los puntos clave conquistados a los sarracenos. El objetivo era construir una línea de fortificaciones conectadas entre sí visualmente. Hacia el año 1000 dC se construyó otra torre circular rodeando la antigua a partir de tapiales por reforzarla. En la parte superior aún se pueden ver las almenas.

View more external

Mountain hut

Casa rural La Ribereta

Casa rural La Ribereta 25752 Biosca www.laribereta.com +34 633 071 714
Risk

Camí­ de terra, possibles dificultats a l'hora de pluja

Risk

Cami de terra, possibles dificultats a l'hora de pluja

Risk

Possibles cotxes a la carretera asfaltada

Ruins

Torre de Vallferosa

La torre de Vallferosa és una torre de guaita que es troba al lloc de Vallferosa, pertanyent l'actual municipi de Torà, a la comarca de la Segarra. És un monument declarat bé cultural d'interès nacional.[2] Fou construïda vers l'any 970 dC seguint l'estratègia militar de bastir torres de vigilància en els punts clau conquerits als sarraïns. L'objectiu era construir una línia de fortificacions connectades entre si visualment. Cap a l'any 1000 dC es construí una altra torre circular envoltant l'antiga a partir de tapieres per reforçar-la. A la part superior encara manté els merlets. Està considerada un dels millors exemples de l'arquitectura militar europea del segle X i ha sobreviscut sense haver estat modificada des de la seva construcció. L'antiguitat, les dimensions i les característiques en fan una construcció única. Font: Wikipedia
Religious site

Esglesia de Sant Pere de Vallferosa

L'església es troba al costat de la Torre de Vallferosa, al marge dret i a uns 50 metres per sobre del Barranc dels Quadros, tributari de la riera de Llanera. Església de nau única amb capelles laterals de planta rectangular. A l'angle NO de la façana s'aixeca la torre de campanar, que presenta una planta quadangular de dos trams amb les arestes retallades i una balustrada de pedra. En cadascuna de les cares de la torre de campanar s'obra una llarga finestra d'arc de mig punt. La porta d'accés al temple té un entaulament amb un frontó triangular partit. Al centre d'aquest apareix una fornícula on hi havia una imatge de Sant Pere, actualment desapareguda. Damunt de la porta d'ingrés a l'església hi ha una gran rosassa que il·luminava l'interior del temple. La coberta de l'església ha desaparegut, així que només conservem els murs perimetrals i els arcs torals que sustentaven la volta. S'entreveuen altres estances de l'església, com per exemple la sagristia al SE o l'escala amb la que s'accedia al cor al SO. La vegetació, la terra i la runa han cobert pràcticament tota la superfícies del paviment, per la qual cosa no és molt recomanable entrar-hi. Font: Wikipedia
Risk

Possibles cotxes a la carretera asfaltada

Comments

    You can or this trail