-
-
5,454 f
434 f
0
13
26
51.23 mi

Viewed 2818 times, downloaded 54 times

near Sant Pere de Vilamajor, Catalunya (España)

Sant Pere de Vilamajor- Palautordera- Gualba- Can Berenguer- Riells del Montseny- Coll de Te- Font de l'Espinal- Turó de l'Home- La Costa del Montseny- Montseny- Palautordera- Sant Pere de Vilamajor

KM (83) Desnivell (2616) Temps (6:45) KM/h (12) Pulsacions (131) IBP (212)
Corriols i trialeres (20%) Pista (55%) Asfalt (25%)

Pujada llarga i exigent al colós per excelència del Montseny, el Turó de l'Home (1690m). Són pràcticament 30 quilòmetres de pujada, amb un parell de descansets. Es passa de 100 metres a 1700 combinant diversos terrenys i alguns rampots que fan fredat. Les estampes tardorenques afegeixen bellesa a una ruta duríssima físicament. Compte, dons alguns trams de pujada són força tècnics per la irregularitat del terreny.

RECORREGUT:

Una primera trialera impossible fa que et despertis. De seguida prenem el mur de Vallserena i tombem per camí fins a Palautordera. A Gualba comença el trencacames previ a la llarga pujada. 3 murs per escalfar les cames, el primer 1km al 10%; el segon, 2km al 10% bastant durs i finalment 1km al 8%. A Gualba s'acaba el joc i comença la traca de veritat: 30km de pujada amb un 5'5% de pendent mitja.

El primer tram per pista (6km al 7%) és força còmode, fàcil de rodar i sense grans rampes. Estem a 500 metres d'alçada i en 30 quilòmestres ja ens hem cascat 1100 de desnivell…. i encara no havíem pujat gairebé!. De fet una petita baixadeta fins a Riells ens brinda la pujada definitiva i letal. Primer 13km al 6% bastant còmodes sense grans rampes passant pel Coll de Te i acabant a la Font de l'Espinal, ja a 1200 metres d'alçada. Aprofitem per dinar abans del darrer rush final.

No tenen desperdici els 4km finals al 11'5%. Tot són rampots inhumans, i per si no fos prou complicat, els corriols plens de fulles caigudes i plens de pedres relliscoses fan que hagis d'aguditzar la tècnica per escollir la traçada que no et faci patinar. I tot i això, algun tramet a peu ens ha calgut fer. Això si, t'endinses en boscos frondosos de faig, dignes dels bandolers, preciosos. Però el sol cau i no tenim temps per perdre. Finalment albirem el cim i fot una rasca de nassos.

Volíem baixar pel GR, però el fred i la manca de llum ens fa desistir. Quina rasca que feia baixant per la carretera! I que llarga! Anem desfent els metres d'alçada fins que arribem al Montseny. Ja en plena nit, continuem per carretera fins a Palautordera, on desfem el camí de l'anada. Muret per escampar el fred (1km al 10%) i de Vallserena ens plantem a Sant Pere de Vilamajor (0'5km al 11%). Gran sortida!

1 comment

  • Photo of albert.cs

    albert.cs Nov 11, 2013

    I have followed this trail  View more

    Gran track, força exigent tant per la distància com per les dures pujades. Paratge preciós!

You can or this trail