Time  3 days 11 hours 31 minutes

Coordinates 15425

Uploaded September 2, 2019

Recorded September 2019

-
-
4,864 ft
13 ft
0
66
131
262.12 mi

Viewed 335 times, downloaded 19 times

near Tordera, Catalunya (España)

La Pirinexus és una ruta cicloturista circular transfronterera que enllaça les vies verdes del Principat amb les de la Catalunya Nord. El recorregut principal de la ruta té una longitud total de 353 km, nosaltres vam sumar uns 60 km més per arribar i tornar a Llagostera on empalmem amb la Pirinexus. De tot el conjunt, pràcticament la meitat dels recorreguts discorren per vies verdes i la resta per camins rurals i carreteres amb una intensitat de trànsit baixa.
Ruta completada en poc menys de 28 hores repartides en 4 etapes (del 29 d'agost a l'1 setembre 2019):
En el nostre cas l'hem fet amb bicis de muntanya de 29 i alforges, i un cop vist per la varietat de terrenys que es passa les hem trobat molt adequades i segures.

Dades GPS: Tordera- Pirinexus-Tordera, 422km, desnivell 4700m, Temps moviment 28,3h
- Primera etapa: Tordera-Llagostera-Olot, 115km, desnivell 1199m, Temps moviment 7,36h
- Segona etapa: Olot- Prats de Molló, 74km, desnivell 1579m, Temps moviment 5,45h
- Tercera etapa: Prats de Molló- Sant Pere Pescador, 108km, desnivell 884m, Temps moviment 6,42h
- Quarta etapa : Sant Pere Pescador-Llagostera-Tordera,127km, desnivell 1038m, Temps moviment 7,49h
Pernoctacions: Olot ( Hostal, Sant Bernat), Prats de Molló (Casa Mauro), Sant Pere Pescador (Hotel Els Pescadors), els tres llocs molt correctes i amb aparca bici tancat.
A nosaltres repartint la Pirinexus en 4 etapes, i sortint entre les 8 i les 9 del matí, depenent de l'hora d'esmorzar de l'Hotel de pernoctació i pedalant entre 6 i 8 h diàries per fer el quilometratge descrit ens ha donat temps de dinar al migdia amb parada llarga, i a l'arribada al lloc de pernoctació fer dutxa una mica de turisme i sopar. Això a l'estiu que els dies són més llargs, però també fa més calor.

El track segueix el traçat de la Pirinexus i només s' aparta quan hem entrat en alguna població (Girona, Olot, Camprodon, Molló, Ceret, El Voló, a Ullà ens desviem per visitar Torroella de Montgrí i Sant Feliu de Guíxols).
Únics llocs amb dubte en la senyalització: Sortint dins d' Arles-Sur-Tech per la carretera principal el track que seguia gira a la dreta i segueix el GR, però crec que la Pirinexus segueix recta, és igual el camí que agafeu perquè després de 1 km es tornen a retrobar. Sortint de Sant Pere Pescador després d'1 km el camí segueix El Fluvià, la ruta gira cap a l'esquerra però no està indicat o ha desaparegut l'indicador de la Pirinexus. A Ullà podeu triar el camí de la Pirinexus que passa pels afores de Torroella de Montgrí o podeu triar el local que passa pel centre i es torna a ajuntar-se en el pont que passa per sobre el Ter.

1r Dia: El recorregut no és exigent, de Tordera per dona morta i Vidreres cap a Llagostera on agafem la Pirinexus i pujarem per la via verda cap a Girona. Continuem per pista planera i pujant suaument fins al Coll d'en Bas i baixada cap a Olot on pernoctem.
2° Dia: Sortint d'Olot prenem la carretera asfaltada sense trànsit de Ripoll, d'ascens continuat fins passant pel coll de Sentigosa i si aneu justos d'aigua a 1 km abans del Coll trobareu la Font dels Pastors amb aigua fresca i boníssima. Ara fins a Sant Joan de les Abadesses tot és baixada. De Sant Joan de les Abadesses a Sant Pau de Segúries, el camí és bastant trencacames i pedregós. De Sant Pau de Segúries a Camprodon ja és de més bon avançar. Des de Camprodon a coll d'Ares és una pujada continuada de 15 km per asfalt i fem una parada a mig camí per visitar Molló. Passat el Coll baixada cap a Prats de Molló on parem per pernoctar.
3r Dia: Continuem de baixada per carretera asfalta amb molt poc transit al costat del Ter fins a Arles-Sur-Tech i aquí tornem a agafar la via verda fins a El Voló passant abans pel centre de Ceret. Ara per carretera asfaltada sense gens de trànsit fins al Coll de Panissars i aquí el pitjor tram de tota la Pirinexus la baixada cap a La Jonquera, molt pedregosa i trencacames. Sortint de la Jonquera també tenim una petita pujada fins al coll de la Donamorta i ara ja pista de bon rodar, cap a Peralada, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador on tornem a pernoctar. (Aquí comentar que al poc de sortir de Peralada passarem per dues passeres d'uns 10 a 20 m, primer travessem el Llobregat d'Empordà i al poc La Muga, i en el nostre cas i sent estiu i temps de sequera portava bastant aigua. No tinc clar que amb temps plujos es puguin travessar i hàgeu de buscar una alternativa per arribar fins a Vilanova de la Muga).
4t dia: Continuem per pistes de bon rodar cap a L'Escala, Torroella de Montgrí i Palafrugell, aquí s'agafa la via del Tren petit que ens porta fins a Palamós. A Palamós s'acaben les indicacions de la Pirinexus i seguim el carril bici local que ens porta pel passeig marítim capa a Sant Antoni de Calonge i Sant Feliu de Guíxols, aquí ens desplacem fins al port on comença el km 0 del carrilet que ens torna a portar amb lleugera pujada a Llagostera per completar la Pirinexus. Seguim un parell de km pel carrilet fins a trobar l'encreuament de la Via termal que agafem de tornada i passant per Caldes de Malavella ens porta a Tordera.

View more external

Waypoint

Anglès.

Waypoint

Arles-Sur-Tech, desvio

Waypoint

Bellcaire d'Empordà.

Waypoint

Camprodon.

Waypoint

Ceret.

Waypoint

Coll d'Ares.

Waypoint

Coll d'en Bas.

Waypoint

Coll de Panissars.

Waypoint

Coll de Santigosa

Waypoint

Font de Can Pla.

Waypoint

Font dels Pastors

Waypoint

Girona..

Albeniz Paáeig de José Canalejas 2 Gerona, Girona, 17001, Cataluña
Waypoint

Inici Carrilet Km:0

Waypoint

Inici Ruta Termal

Waypoint

L'Escala.

Waypoint

La Jonquera.

Waypoint

Llagostera.

Waypoint

Maureillas.

Waypoint

Mina de Carbur

Waypoint

Molló.

Waypoint

Olot.

Waypoint

Palamós.

Waypoint

Peralada.

Waypoint

Prats de Molló.

Waypoint

Ruines Romanes, Via Augusta

Waypoint

Sant Feliu de Guíxols.

Waypoint

Sant Feliu de Pallerols.

Waypoint

Sant Joan de les Abadesses.

Waypoint

Sant Pere de Pescador.

Waypoint

Tordera.

Waypoint

Torroella de Montgrí.

Waypoint

Ullà.

1 comment

  • Fidel Claudia Sep 5, 2019

    Tremendo. Espectacular. Felicitaciones pareja !!!

You can or this trail