Time  6 hours 28 minutes

Coordinates 1871

Uploaded December 30, 2013

Recorded December 2013

-
-
1,380 f
212 f
0
9.2
18
36.75 mi

Viewed 1448 times, downloaded 55 times

near Sabadell, Catalunya (España)

Trajecte llarg però sense gaires complicacions tret de les contínues pujades i baixades, que transcorre per Can Barata i Collserola. El trajecte transcorre per trams de casc urbà per Rubí, de carretera, pistes amples i algun corriol no massa complicat.

Sortida de Sabadell en direcció a la Zona Hermètica, per a travessa per sota de l'autopista C-58 en direcció a l'Alcampo. Pujada cap a Can Prat per a anar a Rubí i dirigir-nos cap a l'encreuament amb l'AP7. Des d'allà, pugem per a anar a buscar l'ermita de la Salut i adreçar-nos cap al Papiol. Després d'un fort ascens, comença la baixada cap a Vallvidrera on es troba el pantà. Aprop d'allà, hi ha força restaurants molt típics, on fer un mos.

Passat Vallvidrera, torna a venir pujada en direcció a la torre de Collserola, tot i que deixem el camí per a moure'ns cap a "Sol i Aire" i can Borrell. Des de can Borrell, baixem ràpidament cap al Pi d'en Xandri i tombem cap a la Torre Cendrosa, que ens conduirà fins a mig camí del Sincrotó Alba. Des d'allà, enfilem el camí de la UAB, cap a la Facultat de Veterinària on trobem la Via Verda. Des d'allà, baixem cap a Sant Quirze i tornem a creuar la C-58 pel mateix pas inferior de l'anada.

Lake

Pantà de Vallvidrera

El pantà de Vallvidrera és una presa que es troba dins del terme municipal de Barcelona, en el barri de Vallvidrera, a la capçalera de la riera de Vallvidrera (la Rierada), el curs d'aigua més important de la serra de Collserola, recollint les pluges d'un territori de prop de 135 hectàrees d'aquesta serralada. El pantà de Vallvidrera començà la seva construcció el 1850 amb l'objectiu de garantir el subministrament d'aigua a l'antic municipi de Sarrià. Si bé s'acabà el 1860, no fou inaugurat fins el 1864. Considerat com una joia de l'enginyeria hidràulica del segle XIX, l'obra de l'arquitecte Elies Rogent constitueix un exemple excepcional de presa d'arc de gravetat construïda amb obra de fàbrica. Les seves dimensions en la coronació són de 50 metres de longitud, 3 d'amplada i 15 d'alçada, podent arribar a embassar fins uns 18.000 m³ en una làmina màxima d'aigua de 7.780 m². A la base es troba una galeria d'inspecció per la que discorren uns tubs destinats a drenar la cimentació i evacua l'aigua per la galeria. Perpendicularment a aquesta surt una altra que arriba al túnel de la Mina Grott per on discorre l'aigua que actualment cau pel tub i on va arribar a circular un trenet. A través d'aquest túnel de circulació d'aigua poden arribar a transvasar-se 400.000 litres diaris. A partir dels anys 60, però, l'abandonament va fer que la vegetació cobrís l'obra, al mateix temps que la presència de sediments van fer disminuir notablement la capacitat d'embassament. Entre 2005 i 2006 va ser reformat íntegrament per tal de preservar la fauna i la flora del parc, ja que conté una població destacada d'amfibis entre els quals destaca l'espècie de granota reineta (Hyla meridionalis), però també per tal que les persones puguin gaudir de l'entorn natural d'aquest parc.
Sacred architecture

Ermita de la Salut

L'ermita de la Salut als municipis del Papiol i de Sant Cugat del Vallès és una església ubicada a la serra de Collserola vora el Puig Madrona. Consta d'un edifici d'una sola nau, amb una part preromànica de cap al segle X que abasta les dues terceres parts de ponent de la nau[1] i que se suposa que devia estar coberta amb encavallades de fusta. D'aquesta fase és la finestra geminada de la façana de ponent i la finestra esqueixada senzilla del costat de la porta. L'absis i les absidioles, semicirculars i amb decoració llombarda, són romàniques del segle XI, del mateix moment en què s'allargà la nau i es cobrí amb volta de canó amb arcs torals i s'hi afegiren els contraforts. La porta d'accés, a la paret del costat sud, és romànica però se suposa que s'obre al mateix lloc que s'obria la porta original del temple preromànic.[1][2] La seva existència, com a parròquia, està documentada des finals del segle IX, dedicada a Santa Eulàlia de Mèrida, però el 1315 es va traslladar la parròquia i la dedicació a la capella del castell del Papiol, quedant l'ermita dedicada a Sant Pere fins que el 1717 es canvià per la Mare de Déu de la Salut.
Tree

Pi d'en Xandri

El pi d'en Xandri és un pi pinyoner (en llatí Pinus pinea) monumental situat en el territori del parc rural de Torre Negra a Sant Cugat del Vallès amb més de 230 anys (segons una anàlisi dendrològica va germinar a l'any 1774). L'arbre té una alçada de 23 metres, un perímetre de 3,20 metres de tronc i un gruix de soca de 3,60 metres. La seva capçada té una amplada de 21 per 15 metres. Es diu d'en Xandri perquè es troba en terres que antany van ser propietat d'un pagès anomenat Xandri. El 1997 hi va haver un intent de tallar l'arbre i de calar-hi foc – presumptament per part d'una colla de joves –, però aquest acte de vandalisme gratuït va fracassar i gràcies a extenses mesures de manteniment i de recolzament el pi es va recuperar i avui en dia torna a gaudir de bona salut. En els darrer anys el pi d'en Xandri ha esdevingut un símbol d'identitat de Sant Cugat i en particular dels esforços ciutadans per protegir l'ambient natural del municipi. A més a més perquè es troba tot just a prop del camí que porta a l'ermita de Sant Medir a la serra de Collserola.

6 comments

 • Photo of euhenio

  euhenio Dec 31, 2013

  Una sugerencia per fer menys carretera es agafar un cami que transcorreix pel "torrent dels alous" i es pot evitar tota la Av. Generalitat, passar per Rubí i després per la Crta. de Molins de Rei.(tinc una ruta que es diu PobleNou- El Papiol, per si ho vols veure)

 • Photo of smarmengol

  smarmengol Dec 31, 2013

  Doncs t'ho agraeixo molt, perquè és el segon cop que travesso aquesta zona i no em resulta gaire agradable de passar-hi. Me la miraré.
  Bon any!!

 • Photo of euhenio

  euhenio Jan 10, 2014

  Avui he fet aquesta ruta i l'he trobat molt completa. He fet alguna variació, la que ja te comentat a dalt i l'altra es per travessar l'UAB, jo continuo per la via verda fins arribar a l'estació de Bellaterra (FGC), travesso la rotonda i passo per sota de la marquesina de la parada de bus per tornar a agafar la via verda i de seguida surt un cami a l'esquerra pel mig d'un sembrat, aquest camí arriba fins a on està l'empresa Applus prop del pont per creuar l'AP7 per sobre. No es gaire cosa però més divertit que creuar carrers segur.
  Si vols fer-hi una ullada tinc la ruta penjada amb un nom semblant a la teva.
  Bon any!!

 • Photo of smarmengol

  smarmengol Jan 10, 2014

  Gràcies pels comentaris! Ja faré una ullada a la teva ruta.

 • Photo of albertferrerbonsoms

  albertferrerbonsoms Feb 24, 2014

  Bones! he fet una ruta semblant i et puc dir un suggeriment per no haver d'agafar un tram tant llarg de la carretera de Molins. La meva ruta coincideix en el pkm 24,4 de la teva i torna a coincidir en el teu pkm 33,9, estalvian-te gairebé 10 km de carretera! et deixo l'enllaç per si vols fer-hi un cop d'ull.
  Bona excursió!!

  http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6211962

 • Photo of smarmengol

  smarmengol Feb 25, 2014

  Gràcies!

You can or this trail