Time  4 hours 56 minutes

Coordinates 2192

Uploaded February 22, 2015

Recorded February 2015

-
-
2,281 ft
668 ft
0
7.6
15
30.46 mi

Viewed 2020 times, downloaded 68 times

near Manresa, Catalunya (España)

Descripció.

Sortim de Manresa per anar al congost. Anem pel camí de Suanya. Travessem la riera de Rajadell i seguim el camí direcció de Salelles.
Sortim de Salelles a trobar la carretera de Sant Salvador de Guardiola. Tornem a seguir la pista, cap al raval del Sallares.
Deixem la riera i comença la pujada, can Codorniu, cal enric de la Torre, sense afluixar, per Ca l'Esteve, arribem a la carretera dels Brucs BP1101. la seguim uns metres. Marxem a dretra pel camí de Julenques de baixada fins a creuar el torrent de la Font de l'Arç.
Per acabar, una forta pujada fins a trobar el camí dels Quatre vents. Cruïlla i pel camí de Sant miquel, avui en obres una rasa pel gas, als camps de la Font i ja som a cal Pep. Sant Pau de la Guàrdia.
Avui és la darrera sortida de la temporada de la PC Bonavista i ens entaulem per gaudir d’un bon esmorzar.
Ara ja tot de baixada cap a Manresa. Seguim el camí de la Pinassa Plana fins a trobar la carretera dels Brucs al km 2. Després duna suau baixada de 5 km, un cop a ca l’Esteve seguim per l'esquerra una bona pista que davallarà a Sant Salvador de Guardiola, el bell mig del poble.
Deixem el poble per zona esportiva i per la antiga carretera d’Igualada C 37-z, arribem a Salelles i novament Manresa.

Sortida amb fortes pujades, un entorn poc conegui, ens apropa ala veïna comarca del Anoia. Si escau bon esmorzar. La tornada fàcil per carretera.


És bastant difícil donar una definició exacta del cicloturisme. És un esport tan plural, tan complex, tan personal, tan original… que no és possible etiquetar-lo mai.
Es viu o no es viu, un té la sensació o no la té. El terme “cicloturisme” engloba totes les formes de ciclisme recreacional, no competitiu, tots els àmbits d’utilització de la bicicleta en constant recerca.
És l’esport que es fa sense presses (no s’ha d’arribar el primer enlloc), sense premis (la satisfacció es troba a cada pedalejada). És l’esport en què no s’intenta imitar el ciclisme d’alta competició, i s’hi cerca, moltes vegades, l’autosuficiència. És un dels majors plaers que proporciona la bicicleta. No és important quants de quilòmetres es fan, ni amb quin temps, sinó com i per on es va. L’autèntic cicloturisme comença bastant abans de la primera pedalejada, preparant els itineraris, estudiant els mapes, parlant, acumulant informació, estudiant els llocs, les formes de menjar i dormir, preparant el material i la bicicleta, posant-se físicament a punt…
El cicloturisme, més que un esport, és un cert estil, una certa concepció i una certa filosofia de la vida. És una combinació indivisible entre home i màquina. És sinònim de llibertat i d’independència. Ens ajuda a redescobrir sensacions perdudes del nostre món intern, a retrobar els plaers més intensos, i a connectar i a interpretar el nostre entorn i la realitat de la vida. És una font inesgotable de satisfaccions variades per a totes les edats. Tampoc no està renyit amb el concepte de família, ja que aquest meravellós enginy mecànic es revela també com una ferramenta d’unió familiar. Avui en dia és habitual la imatge de les parelles amb els seus fills, que comparteixen les emocions d’una passejada amb bicicleta.
Bridge

Pont Nou

Pont_Nou
Refuge

Cal Codorniu

Cal_Codorniu
Picnic

Sant Pau de la Guardia

Sant_Pau_de_la_Guardia
Refuge

Sant Saklvador de Guardiola

Sant_Saklvador_de_Guardiola
Waypoint

PC Bonavista

PC_Bonavista

Comments

    You can or this trail