Coordinates 1329

Uploaded January 10, 2015

Recorded January 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,393 f
1,398 f
0
4.0
8.0
15.97 mi

Viewed 2245 times, downloaded 153 times

near Sant Cristòfol de les Fonts, Catalunya (España)

(CAT) Una ruta molt bonica de fer per la quantitat de vistes sobre la Garrotxa i els Pirineus i per la varietat de tons que ofereixen la zona volcànica del Cruscat, el Parc de la Pedra Tosca, la Via Verda del Carrilet i la Fageda d’en Jordà.

Començo aquesta ruta al parquin de la Fageda d’en Jordà. I després d'acabar-la, crec que hagués estat millor fer-la en sentit contrari al que l'he realitzat doncs començo pujant un camí/corriol amb algun tram tècnic i després succeeix el mateix en gairebé tot el tram que transcorre per la Fageda. Així es farien de baixada aquests camins i seria més divertit de fer.

Des del w.p.12 (passat el volcà del Croscat) el camí de terra es transforma en cimentat sense gens de tràfic fins al w.p.20 on ja es transforma en carretera amb escàs tràfic fins a arribar al w.p. “Perill1” que se circula per carretera més transitada fins al w.p. “Perill2”. A partir d'aquest punt i també per camí asfaltat sense tràfic fins a l'entrada d'Olot on pel marge del riu Fluvià, enllaço amb la Via Verda del Carrilet que va a Girona.

Passo pel Parc de Pedra Tosca i arribant a Les Preses, creuo la carretera (w.p. “Perill3”)
I per carril/vorera deixo aquesta població per entrar a la Fageda d’en Jordà, on ja s'abandona el camí asfaltat per tornar al de terra.

Una cop travessat aquest bosc encantat de fajos, arribo al punt de partida.

(ES) Una ruta muy bonita de hacer por la cantidad de vistas sobre la Garrotxa y los Pirineos y por la variedad de tonos que ofrecen la zona volcánica del Cruscat, el Parc de la Pedra Tosca, la Vía Verda del Carrilet y la Fageda d’en Jordà.

Empiezo esta ruta en el parquin de La Fageda d’en Jordà. Y después de acabarla, creo que hubiera sido mejor hacerla en sentido contrario al que la he realizado pues empiezo subiendo un camino/corriol con algún tramo técnico y luego sucede lo mismo en casi todo el tramo que transcurre por la Fageda. Así se harían de bajada esos caminos y sería más divertido de hacer.

Desde el w.p.12 (pasado el volcán del Croscat) el camino de tierra se transforma en cimentado sin nada de tráfico hasta el w.p.20 donde ya se transforma en carretera con escaso tráfico hasta llegar al w.p. “Perill1” que se circula por carretera más transitada hasta el w.p. “Perill2”. A partir de ese punto y también por camino asfaltado sin tráfico hasta la entrada de Olot donde por el margen del río Fluvià, enlazo con la Vía Verda del Carrilet que va a Girona.

Paso por el Parc de Pedra Tosca y llegando a Les Preses, cruzo la carretera (w.p. “Perill3”)

Y por carril/acera dejo dicha población para entrar en la Fageda d’en Jordà, donde ya se abandona el camino asfaltado para volver al de tierra. Una vez atravesado ese encantado bosque de hayas, llego al punto de partida.

2 comments

 • Photo of Rafaman

  Rafaman Sep 28, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Gracias por la ruta, ha sido divertida y entretenida, con un entorno espectacular
  La he hecho en sentido contrario como recomiendas, lástima del tramo de asfalto de subida que se hace un pelin aburrido.

 • Photo of ArturLS

  ArturLS Sep 28, 2018

  Muchas gracias Rafaman por tu comentario. Me alegro que te haya gustado. Saludos y km !!

You can or this trail