Time  6 hours 40 minutes

Coordinates 10452

Uploaded August 24, 2019

Recorded August 2019

-
-
2,377 f
293 f
0
14
28
56.92 mi

Viewed 243 times, downloaded 5 times

near Igualada, Catalunya (España)

Igualada > Òdena > Castellolí > Sant Pau de la Guàrdia > Coll de Can Maçana > el Bruc > Collbató > Can Vinyals (Esparreguera) > MONISTROL DE MONTSERRAT > Sant Cristòfol > Santa Cecília > Coll de Can Maçana >> Sant Pau de la Guàrdia > Montserrat Parc > Coll del Bruc > Castellolí > Ca n'Alzina > Can Macià > Igualada > Sta Magda de Montbui


Montserrat és un massís rocós considerat tradicionalment la muntanya més important i significativa de Catalunya. Està situada a 30 km del centre de Barcelona entre les comarques de l'Anoia ,Sota Llobregat i del Bages . En aquesta muntanya se situa el santuari i monestir benedictí de Montserrat , dedicat a la Mare de Déu de Montserrat .

La paraula mont significa muntanya i serrat significa serrat en català . Tal nom li ve donat a causa de la seva peculiar morfologia, en la qual sembla com si s'hagués intentat serrar amb una serra gegant. Tant la paraula serrat com serralada (serralada) provenen de serra , derivades de la paraula llatina serra , nom que rep l'instrument per serrar. En les representacions heràldiques , Montserrat apareix com un grup de muntanyes de or sobre camp de gules amb una serra d'or que la curta per sobre.

Montserrat des de Manresa
Es tracta d'un massís de forma singular que s'alça bruscament a l'oest del riu Llobregat fins als 1.236 metres d'altura del pic de Sant Jeroni. Altres pics destacats són el Cavall Bernat, les Agulles, el Serrat del Moro, el Montgròs, Sant Joan i la Palomera. El 1987 va ser declarat parc natural per garantir la seva conservació.

Les capritxoses formes de la muntanya més emblemàtica de Catalunya són el resultat d'un procés geològic i geomorfològic de milions d'anys.

Quan el mar terciari ocupava el que és ara la "Plana de Lleida", i les Illes Balears eren un gran massís de la talla dels Pirineus actuals, un delta format per còdols i altre material detrític arrossegat per un gran riu torrencial ocupava aquestes terres . Matriu, material gruixut i capes de gres i margues van ser fonamentant amb la progressiva dessecació d'aquest delta. Però no es va establir el punt d'inici del relleu actual fins a la violenta acció del gran episodi de la orogènia alpina , el qual va elevar en bloc i va fracturar el conglomerat montserratí (conegut com pudinga ) canviant completament el paisatge.


Massís de Montserrat des de l'aire.
L'erosió diferencial de l'aigua actuant sobre materials de diferent resistència i composició, treball que van facilitar les múltiples esquerdes, ha donat lloc al seu relleu tan característic i màgic, amb agulles, valls, baumes i coves, que Montserrat mostra amb magnificència en l'actualitat.

Com a bona muntanya mediterrània, el bosc de alzina i marfull ocupen gran part del territori i encara que sembli una muntanya erma, es troba una gran varietat de vegetació un cop ens endinsem en ella, sobretot en zones ombrívoles i valls interiors, on els arbustos i enfiladisses de característiques més humides, com la arítjol , el boix i el aladern colonitzen el subsòl dels boscos de roures .

Entre la fauna més característica trobem senglars i cabres salvatges com mamífers més fàcils de veure i àguiles cuabarrades i mussols reals com ocells més vistosos encara d'hàbits nocturns. La salamandra , el gripau comú, el gaig , el esparver , la serp blanca i el ratpenat , entre altres elements faunístics, complementen l'ecologia de la muntanya.


Tiempo en Movimiento: 5:53:48h
Velocidad Media: 16.5 Km/h
Desn. de subida acumulado: 2.017m
Desn. de bajada acumulado: 2.020m
IBP : 178
Photo

Arc d'en Bros (Collbató)

Provisioning

Bar Gallega (Monistrol de Montserrat)

Photo

Veïnat de la Calsina

Risk

Tramo C-55 (Precaución)

Photo

Ca n'Alzina

Photo

Camí de les Batalles

Photo

Can Macià

Photo

Cal Roca

Photo

Can Vinyals (Esparreguera)

Mountain pass

Coll de Can Maçana

Mountain pass

Coll del Bruc

Photo

Collbató

Photo

Colonia Sedó

Intersection

Corriol 1

Intersection

Corriol 2

Intersection

Corriol 3

Intersection

Corriol 4

Intersection

Corriol 5

Intersection

Corriol 6

Photo

El Piteu

Photo

Ermita de St Feliu

panorama

Foto desde la Puda

panorama

Foto de Cal Comes

fountain

Fuente (Castellolí)

Photo

la Vinya Nova

Sacred architecture

Monestir de Santa Cecília de Montserrat

Bridge

Monistrol de Montserrat

Photo

Montserrat Parc

Photo

Paintboll

Photo

Roques Blaves

Photo

Sant Pau de la Guàrdia

Photo

Teleférico de Montserrat

Photo

Urb. El Prat

Waypoint

Òdena Rest. Masia

Comments

    You can or this trail