Time  4 hours 16 minutes

Coordinates 1760

Uploaded December 18, 2017

Recorded December 2017

-
-
2,428 f
1,440 f
0
4.2
8.3
16.67 mi

Viewed 397 times, downloaded 35 times

near Gironella, Catalunya (España)

Sortim de Gironella, travessant la riera de la Riba, enfilant-nos cap al serrat de la Perutxa, ho fem per pistes amb pendents moderats. Arribem al coll de la Perutxa i al primer revolt agafem un corriol que marxa cap a l’esquerra, es un corriol d’un quilòmetre i mig que primer s’enfila amb pendents moderats i fàcils llevat d’un parell de graons on baixem de la bici, després planeja fins arribar a un punt on baixem cap a trobar una pista, hi ha una baixada forta i erosionada on baixem de la bici.

La pista ens porta a voltar el circuit de motocròs d’Olvan i ens deixa a la carretera de Prats de Lluçanés, travessem la carretera i agafem un camí que ens porta al cementiri d’Olvan i després al poble. Travessem Olvan i agafem una pista que puja cap a Campdeparets la deixem al arribar a unes granges abandonades, agafem un corriol, una forta rampa d’entrada ens puja cap al serrat del Quirze, de seguida agafem una forta baixada, deixant el corriol de pujada i agafant un que marxa cap a la dreta, una mica amagat, baixem de la bici en algun punt i arribem a uns camps on agafem un camí que ens porta a la carretera de cal Rosal.

Agafem la carretera tombant cap a la dreta i la seguim fins a trobar una pista que marxa cap a la dreta. La pista segueix pujant fins arribar al Coll d’Olvan, a partir d’aquí va fent ondulacions , amb tendència a baixar, passem algun tram de baixada amb pedra i forces bonys. El camí, molt solitari ens baixa a travessar la riera de la Portella, una mica més amunt del pantà de Fuïves, després comença a pujar fins a trobar el camí de la Portella.

Seguim el camí de la portella cap a l’esquerra, que va pujant amb pendent entre suau i moderat, arribem a una bifurcació i el deixem per agafar una pista que va cap a Montsent. La pista puja amb forta pendent fins a carenar el serrat de les Vaques. Comencem a baixar per la pista que ens porta a Montsent, més avall la deixem per agafar un camí que marxa cap a la dreta i ens deixa a un corriol d’un quilòmetre i escaig que baixa amb força pendent però es ciclable.

Arribem a una pista que segueix baixant i ens deixa a la carretera que ens porta a cal Rosal. Voltegem el poble per anar a buscar el pont Nou D’orrius, que ens permet creuar el Llobregat. Seguim el camí que amb algun pendent fort ens deixa a Sant Vicenç d’Obiols, agafem una pista que marxa cap a la dreta i ens porta fins al colletó de Ballús on trobem una bifurcació, tombem a l’esquerra i de seguida agafem un curt corriol que marxa cap a la dreta.

Quan arribem a una pista tombem ca a la dreta i tot seguit cap a l’esquerra, agafant el camí que ens baixa al molí de Ballús. Arriben a la riera de Graugés, que travessem per una estreta palanca, i ens enfilem fins a trobar una bifurcació, tombem a l’esquerra per una pista ample. Seguirem diferents pistes que van baixant, augmentant el pendent fins arribar a Gironella.


Gironella-Montsent-Gironella from Pedalant la gent s'entén on Vimeo.

1 comment

  • sodeker Aug 22, 2018

    Ruta molt tecnica, per llocs on la bici en braços es una realitat constant, nivell dificil.

You can or this trail