-
-
1,119 f
440 f
0
3.7
7.3
14.63 mi

Viewed 3991 times, downloaded 210 times

near Palau Sacosta, Catalunya (España)

Prop de les ciutats hi ha boscos sorprenents i camins per descobrir que duen a petites joies arquitectòniques. Aquesta ruta proposa tots aquests ítems: prop de Girona, camins entre boscos i ermites.

Se surt de la ciutat per les hortes de Santa Eugènia a través del carril bici d'Olot i cal seguir-lo fins l'antiga estació de Bescanó que presenta un lamentable estat. A partir d'aquí es continua cap a dins el poble, es travessa la carretera fins l'ajuntament i aquí es gira a l'esquerra pel carrer Sant Sebastià cap al cementiri i la petita església del mateix nom. Al costat de l'església hi ha una font, que es deixa a mà dreta i s'inicia una dura pujada que està asfaltada.

Quan s'arriba a una torre d'una línia elèctrica, es deixa l'asfaltat, es gira a la dreta i es continua fins l'església de Santa Anna de Montfullà, que ja es veu. S'hi va i es torna pel mateix camí.

Es retorna al camí principal i a partir d'aquí comença una petita ascensió continuada entremig del bosc amb tres trencants, en tots tres cal girar sempre a la dreta. En el darrer, hi ha una forta pujada encimentada i que troba el mas del Porxo. Es continua recte fins la carretera d'Estanyol a Bescanó, amb un altre mas a l'esquerra.

Es pren la carretera a l'esquerra i a pocs metres es gira de nou a l'esquerra per un camí asfaltat en una baixada prolongada, fins que s'arriba a un trencall (fotografia 4) i es gira a la dreta. Aviat s'acaba l'asfalt i es continua pel camí, ben marcat, sempre pel principal i es va fins a una planta de productes químics, que es voreja.

Passada la planta, cal girar a la dreta i en breu s'arriba a la bonica església de Sant Roc. Es continua pel mateix camí i s'arriba a la planta Bellsolà d'Aiguaviva. Per tonar a Girona cal dirigir-se al polígon Mas Aliu i des d'aquest al paratge dels Deu Roures. S'arriba a la carretera de Vilablereix al polígon, a l'esquerra es veu un senyal dels Itineraris Saludables de la Diputació de Girona, cal prendre aquest corriol i fer-lo entremig d'arbres frondosos i travessar diverses vegades un torrent.

S'arriba a l'autopista, es travessa per sota i en poques pedalades apareix Vilablereix. Es travessa la població fins anar a buscar la carretera de Santa Coloma i entre cotxes es retorna a Girona.

L'IBP de la ruta és 30A. Malgrat que en alguns trams hi ha una pujada considerable, sempre és curta i pel poc quilometratge, he qualificat la ruta com a fàcil.

13 comments

 • Photo of jose96

  jose96 May 17, 2014

  I have followed this trail  View more

  Bona informació i bona ruta. Gràcies.

 • Photo of encampada

  encampada Oct 22, 2014

  Molt xula i per entrenar va genial

 • Photo of ebassegoda

  ebassegoda Oct 23, 2014

  Estic molt content que us hagi agradat, Jose96 i encampada.

 • Mansina Apr 2, 2015

  Hola, ¿me podrías decir por favor si hay mucho tramo asfaltado?. Gracias.

 • Photo of ebassegoda

  ebassegoda Apr 2, 2015

  Hola Mansina,
  De asfalto te vas a encontrar del punto quilométrico 13,2 a 14,2, luego del 17,3 al 19,3 y desde el 20,9 hasta el final, más o menos. De todas formas es una ruta muy chula.

 • Mansina Apr 7, 2015

  Gracias por colgar la ruta ebassegoda. Tenías razón, es una ruta muy bonita!! Hemos disfrutado mucho :)

 • rockmaden Mar 30, 2016

  I have followed this trail  View more

  Ruta molt maca sense perdua.

 • Photo of ebassegoda

  ebassegoda Mar 30, 2016

  Celebro que t'hagi agradat la ruta, rockmaden.

 • Photo of william bg

  william bg Dec 29, 2017

  I have followed this trail  verified  View more

  Muy buena ruta y todo muy bien explicado, mejor imposible 👍

 • davidllovi Sep 2, 2018

  I have followed this trail  View more

  Una ruta realment bonica i variada. Només la part final inevitablement tornant a Girona per asfalt.
  Per a mi que no estic molt entrenat la pujada tan fàcil no ha estat, per això li poso un moderat. Però si baixes de la bici no passa res.

 • Photo of ebassegoda

  ebassegoda Sep 2, 2018

  Moltes gràcies pel comentari i la valoració, davidllovi.

 • Photo of jberingues

  jberingues Oct 21, 2018

  I have followed this trail  View more

  Recorregut molt maco i recomanable. L'hem disfrutat.

 • Photo of ebassegoda

  ebassegoda Oct 21, 2018

  Moltes gràcies per la valoració i el comentari, jberingues.

You can or this trail