Time  3 hours 2 minutes

Coordinates 1462

Uploaded July 16, 2016

Recorded July 2016

-
-
491 ft
97 ft
0
4.9
9.7
19.5 mi

Viewed 1042 times, downloaded 35 times

near Camp dels Enginyers, Catalunya (España)

Aquesta ruta està extreta en part del llibre En BTT per l'Alt Empordà de Josep Descamps i Santi Puig i té com a títol Esglésies i ermites de la plana al terraprim. Ara bé, ha estat modificada per poder sortir des de Figueres. El punt de partida és davant de l'Institut Olivar Gran.

Des d'aquest punt cal seguir el track i entre carrers de barris residencials passar cap al Camp dels Enginyers i després anar a Vilafant on caldrà superar un rec per sota l'auotpista i després el Manol, també per sota. Se surt a la plana i ja es veu Borrassà, on s'arriba amb relatiu poc esforç i després de superar l'autopista, una altra vegada, aquest cop de un pas elevat. A Borrassà cal aturar-se per gaudir del campanar, esvelt i un dels més alts de la comarca (i fet a prova de tramuntanades).

Se surt de Borrassà pel sud, per una pista marcada com a Camí de Sant Jaume. Es passa per un pas inferior la C-26 i aviat s'arriba a Creixell, que queda amagat, i a la sortida es gira a la dreta, es continua per la ruta compostel·lana amb marques grogues i senyals verticals. Després de fer un tram entre el bosc i en paral·lel a l'autopista, s'arriba a la carretera GI-5126 que cal seguir uns tres quilòmetres, s'abandona el camí de Sant Jaume, es deixa un trencant a Pontós i una creu de terme.

Abans d'arribar a Salelles, cal girar a la dreta enmigd d'un bosc, cal estar atent al track, i començar un bonic tram entremig dels arbres, amb baixada i amb uns quants trencalls. El camí baixa fins a un gual per travessar la riera d'Àlguema. Després caldrà pujar una mica fins a l'ermita de Sant Nicolau.

De l'ermita de Sant Nicolau se surt en direcció nord, entremig de camps i de nou cal estar atent al track per seguir els trencants que apareixen en aquesta plana cerealística. Els camins porten fins a l'ermita de Sant Pere de Navata o del Mas Miró, amb una portalada excepcional, llàstima del mal estat de conservació. Des d'aquest punt, arribar a Navata és un moment.

De Navata cal sortir per les escoles i continuar per diferents pistes, es travessa la C-26 en una rotonda i es va al veïnat de Pols, que queda al davant. A continuació el camí porta a les darreres cases de la Urbanització Mas Pau. Una mica més endavant apareixen indicadors de l'ermita de Santa Eugènia, cal seguir-los i arribar fins aquesta bonica construcció romànica.

Es continua per pista planera, es veu Borrassà a prop, i s'arriba a la carretera GI-5129, cal girar a la dreta i al davant es té Vilafant, s'arriba de seguida al pont sobre el Manol i l'autopista, que és per on s'havia passat a l'anada. Des d'aquest punt només cal desfer el camí que s'ha fet a l'anada i arribar de nou on s'ha començat la sortida.

Qualifico la ruta com a moderada per la distància en quilòmetres, tot i que és de molt bon fer, sense cap tram tècnic ni cap pujada destacable. És un recorregut de molt bon fer. Pel que fa a l'orientació cal estar atent al track, ja que hi ha molts trencants i bifuracions.
Waypoint

Borrassà

Waypoint

Creixell

Sacred architecture

Sant Nicolau

Sacred architecture

Sant Pere de Navata

Església del mas Miró
Waypoint

Navata

Sacred architecture

Santa Eulàlia

Comments

    You can or this trail