-
-
8,315 f
5,558 f
0
3.6
7.3
14.52 mi

Viewed 26 times, downloaded 3 times

near Masella, Catalunya (España)

Curta però intensa ruta amb ascensió a aquests dos cims emblemàtics entre la Cerdanya i el Berguedà.
La pujada a la Tosa d'Alp, malgrat el desnivell, és força còmode atès que es puja per una bona pista de vehícles tot terreny. Al costat del cim hi ha el refugi Niu de l'Aliga on tindrem l'opció de fer un avituallament amb unes vistes excepcionals.
A partir d'aquest cim potser ve el tram més bonic de l'excursió. Seguim per un ben marcat corriol que en direcció sud va carenajant pel Serrat Gran. Es baixa a l'àmplia Collada Baixa i tot seguit ascendim al Cap del Serrat Gran. Extenses panoràmiques de les clotades que baixen cap a la vall de Bagà, dels plans del Moixeró i, més a la llunyania, del Cadí i del Pedraforca.
Un cop assolit aquest cim secundari, el corriol baixa decididament per extenses zones herbades sense més complicació fins arribar a Coll de Pal on trobem la carretera procedent de Bagà.
A partir d'aquest importat coll iniciem la dura pujada al Puigllançada sense seguir el camí que marxa transversalment per la nostra esquerra. Al tractar-se d'una vessant herbada, hem pujat directes al cim sempre buscant les millors traçades. Cal dir que aquesta pujada, tal com l'hem feta, és apta exclusivament per e-bikes i sempre que es tingui un bon nivell tècnic.
El Puigllaçada és una altre talaia impressionant. Tenim una visió de 360 graus i podem observar pel sud des del Montseny fins a Montserrat, per l'oest el Pedraforca, Cadí i Port del Comte, pel nord tot el murallam de les muntanyes ceretanes destacan le Tosa Plana i el Puigpedrós i per l'est el massís del Puigmal i muntanyes veïnes.
El retorn l'hem fet per les pistes de La Molina sense més complicació.
Excursió molt recomanable per les grans panoràmiques i pels bons camins a seguir, tret de la pujada al Puigllançada que l'hem fet camp a través.
Molt aconsellable fer-la amb una e-bike.

Comments

    You can or this trail