-
-
7,610 f
5,446 f
0
2.3
4.7
9.36 mi

Viewed 33 times, downloaded 1 times

near Saldes, Catalunya (España)

Curta però dura pujada als cims més interessants de la Serra d'Ensija.
La pujada des de la Font Freda pel Torrent de la Font d'Ensija és pràcticament inciclable degut a que el camí supera trams molt pendents i plens de graons de roca.
Un cop s'arriba a la zona de Les Planelles el camí millora i progressivament es va endinsant a la zona de prats alpins que es superen força bé. La pujada al cim de la Creu Ferro no comporta cap problema al tractar-se d'un cim molt arrodonit.
Des d'aquest cim es refà un tram de camí i s'arriba al refugi. Els guardes són molt amables i us poden aconsellar sobre el camí a seguir.
Del refugi per un bon camí es puja ràpidament al Cap de la Gallina Pelada, punt culminant de la Serra d'Ensija. Des d'aquest cim s'albira una panoràmica excel·lent. Al nord el Pedraforca i el Cadí, al sud la vall del riu de Llinàs i l'amagada clotada de Catllarí, a l'est s'esten tots els altiplans d'aquesta serra amb el cim de la Creu de Ferro al fons i, finalment, per l'oest les serres del Verd i del Port del Comte.
Es deixa el cim i en direcció oest es va a buscar el fil de la carena fins arribar al cim secundari de la Roca Blanca des d'on s'inicia una forta baixada, no ciclable, per una tartera que ens portarà al cap de la roca de la Rua de l'Orenella. Es baixa per un caminet pel mig del bosc en lleugera baixada fins assolir el Coll del Portet. A partir d'aquest punt per una bona pista es retorna ràpidament a la Font Freda, punt on s'ha iniciat aquesta curta però dura excursió.

Comments

    You can or this trail