Time  7 hours 21 minutes

Coordinates 1956

Uploaded August 3, 2014

Recorded August 2014

-
-
1,744 f
240 f
0
12
23
46.81 mi

Viewed 562 times, downloaded 16 times

near Santa Eugènia de Ter, Catalunya (España)

Sortim de Girona per la Via Verda direcció Cassà de la Selva. Abans d'arribar-hi, just passada Inecsa, on la Via gira e angle de 90º, sortim a la carretera, fem uns metres fins que a l'esquerra trobem un rètol "Parc de les Arts Contemporànies Cassà". Hi anem, tram asfaltat que quan s'acaba fa una pujada forta començant pista de terra que seguirem fins que gira en angle recte i arriba a un encreuament que prendrem a la dreta. Seguim fins trobar una altre carretera asfaltada, a l'esquerra fins que trobem la carretera de Santa Pellaia. A l'esquerra un altre cop durant uns 800 m.
Trenquem per una pista a la dreta que ens portarà primer al Coll dels Tres Pis i després al Coll de Llumeneres.
Des del Coll de Llumeneres, baixem fins a trobar el Daró i comencem a pujar per una pista on els primers revolts són durs però després planeja amb pendents menys acusades, sobre tot a partir de la casa de Can Castelló de Dalt i així anem a trobar la pista que ens portarà de baixada fins Els Metges (Sant Cebrià de Lledó). Vista espectacular sobre la plana de La Bisbal, el Montgrí, Les Medes i fins i tot la Badia de Roses.
Tornem en darrera i la pista que ens ha portat de baixada... ara és de pujada fins un collet molt marcat (La Creu de Llega, segons el nostre mapa). Aquí prenem la pista que surt a l'esquerra i que ens portarà, amb algunes pujades, fins a Can Sitges.
Prenem la direcció de Puig d'Arques, a l'esquerra, deixant a la dreta la pista que baixa fins al Coll del Matxo Mort.
Nosaltres seguim pujant fins que amb la torre del Puig d'Arques al davant, comença a baixar. En arribar a l'encreuament, a l'esquerra surt una pista asfaltada d'un to rosat que amb forta pujada ens farà arriba fins una tanca que un cop passada, amb una altre pujada acabarem d'arribar al Puig d'Arques amb la seva estació meteorològica. Val la pena pujar al mirador però compte al baixar-ne sobre tot en dies humits.
Baixem tota la pista fins a l'encreuament i prenem la carretera asfaltada que ens portarà fins a Romanyà de la Selva, encara que després de passar Can Llac, trencarem a l'esquerra seguint el GR (marques vermelles i blanques) per una pista que passant per la Font Josepa i la Font de la Ruda, tornarà a portar-nos a la carretera asfaltada que hem deixat, poc abans de trobar Romanyà de la Selva.
Un cop a Romanyà, nosaltres ja en tenim prou i per la carretera baixem fins a Llagostera, una parada a l'Hostal del Carril per "repostar" i per la Via Verda fins a Girona.
Ruta un pel exigent tant pels quilòmetres com per l'estat d'algunes pistes a causa de les pluges, motiu pel qual l'hem qualificat com a "Difícil".
Avui ha ajudat el clima que està fent aquest any, no gaire normal. En un mes d'agost "normal", no aconsellem fer-ho, es pot quedar cuit.
Temps efectiu: 5h. 12'
 • Photo of Can Sitges
03-AGO-14 11:28:54
03-AGO-14 14:37:55
03-AGO-14 9:41:52
 • Photo of Coll de Llumeneres
03-AGO-14 9:52:19
 • Photo of Els Metges
 • Photo of Els Metges
 • Photo of Els Metges
 • Photo of Els Metges
03-AGO-14 10:39:58
03-AGO-14 8:44:06
03-AGO-14 13:24:42
 • Photo of Puig d'Arques
 • Photo of Puig d'Arques
 • Photo of Puig d'Arques
 • Photo of Puig d'Arques
 • Photo of Puig d'Arques
03-AGO-14 11:58:48
 • Photo of Romanyà
03-AGO-14 12:48:36

Comments

  You can or this trail